پزشکان متخصص تغذیه معتقدند؛سیر برای بیماران مبتلا به مرض قند (دیابت) اثر شفابخش داشته و قند خون را می‌کاهد.
سیر همچنین اثر سمی نیکوتین حاصل از دود سیگار را برطرف می‌کند.چنانچه معتادین به سیگار،به علت نیکوتین دچار ناراحتی‌های هاضمه و قلب شده باشند،با مصرف سیر احساس بهبود می‌کنند.اگر جوشانده سیر و روغن (مانند مورد قبل) را در محل دردهای مفاصل و قولنج بمالند، درد و ناراحتی را تسکین خواهد داد.سیر خرد شده حاوی اسانس گوگردی و بوی تندی دارد که برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی‌بیوتیکی (ضد میکربی) دارد.اسانس فرار آن در تمام بدن پراکنده می‌شود و از راه ریه و پوست دفع می‌گردد.سیر،یک محرک پوستی است و به عنوان خلط ‌آور در التهاب مخاط ریه‌ها مصرف می‌شود.به علت بوی نامطبوع سیر بهتر است به طور کامل آن را خرد و در شیر حل کنید.این محلول برای درمان فشار خون بالا،تصلب شرایین، ناراحتی‌های گوارشی،(اسهال و اتساع روده) و التهاب مخاط ریه‌ها مفید است.
سیر باعث کم کردن چربی خون؛بخصوص کلسترول،پایین ‌آورنده فشار خون بالا،محرک دستگاه ایمنی بدن،ضد باکتری،قارچ و انگل‌های روده‌ای،ضد سرطان،خلط ‌آور،ضد اسهال‌،ضد سل ریوی،ضد آماس کبد، تسکین دردهای قلبی ‌و درمان زگیل و واریس است.معمولا اثرات جانبی مصرف سیر خفیف و غیر متداول است،ولی با زیاده‌روی در مصرف آن و در موارد خاصی مضر است.سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد،اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می‌‌کنند،باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می‌شود.‌از این‌رو افرادی که جراحی می‌‌کنند،باید 7 تا 10 روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند،زیرا خونریزی را ‌طولانی‌‌تر می‌‌کند. ‌گفتنی است زیاده ‌روی در مصرف سیر،موجب سر درد و ضعف بینایی می‌شود.

/ 1 نظر / 12 بازدید