گیاه

عناب هم میوه‌ای خوشمزه و هم دارویی گیاهی به شمار می‌رود. عناب، بومی مناطق گرمسیر است. کشت آن در شمال آفریقا، جنـوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد.

عناب را خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز می‌نامند، زیرا هم شیرین است و هم یک هسته مانند خرما دارد.

‏برگ‌های درخت عناب، کوچک، زیبا، شفاف، ‌متناوب و دندانه دار است.

گل‌های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد است. میوه عناب به رنگ قرمز و به شکل تخم مرغ و دارای یک هسته است.

‏طعم عناب کمی شیرین است.

این میوه قدرت ماهیچه‌ها و توان بدنی را افزایش می‌دهد.

‏عناب خشک، آرام بخش، ضد سرطان، ضد بیماری‌های تنفسی، بند آورنده خون و مقوی است، تصفیه کننده خون است و به هضم غذا کمک می‌کند.

در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، عرق شبانه و تعریق زیاد بدن استفاده می‌شود.

‏ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است.

‏ترکیبات شیمیایی

در برگ عناب ماده‌ای به نام «زی زی فین» وجود دارد.

‏از دیگر مواد تشکیل دهنده عناب می‌توان به ساپونین‌ها، فلاوونوئیدها، موسیلاژ (لعاب)، مواد قندی، ویتامین‌های ‏a, b2‎‏ و ‏c، املاح مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره کرد.

‏در عصاره چوب عناب، اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد.

‏خواص داروئی

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابوعلی سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است.

‏‏* ضد آلرژی است.

‏‏* به افزایش وزن کمک می‌کند.

‏‏* عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم‌کننده سینه است.

‏‏* ملین است.

‏‏* ادرارآور است.

‏‏* آرام‌کننده اعصاب است.

‏‏* ضد سرفه است.

‏‏* خواب آور است و بی‌خوابی را برطرف می‌کند.

‏‏* جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است.

‏‏* برای بیماران مبتلا به آسم مفید است.

‏‏* خستگی را برطرف می‌کند.

‏‏* ریشه عناب، رشد موی سر را زیاد می‌کند.

‏‏* برگ عناب، خاصیت تب بُر دارد.

‏‏* جوشانده عناب، گرفتگی صدا را برطرف می‌کند.

‏‏* موجب تقویت دستگاه گوارشی می‌شود.

‏‏* حافظه را تقویت می‌کند.

‏‏* کم اشتهایی را برطرف می‌کند.

‏* برای سلامت کلیه‌ها سودمند است.

‏‏* موجب تقویت کبد می‌شود.


  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:۱٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٦/۱۱
تگ ها : گیاه عناب