عرق خارخاسک :

طبیعت گرم و خشک
درمان سنگ کلیه . التهاب مجاری ادرار و سختی و سوزش ادرار و کاهش کلسترول خون .
روزی 3 فنجان صبح و عصر یا ناشتا میل شود .

عرق تره : طبیعت گرم
مفید جهت رفع بواسیر - تقویت نیروی جسمی و ضد نفخ معده و روده .
یک فنجان قبل از غذا میل شود .


عرق چهل گیاه : طبیعت گرم
رفع انواع سوء هاضمه و دل پیچه و نفخ و دل درد های حاصل از پرخوری – کمک به هضم غذا و تقویت معده .
یک فنجان قبل از غذا میل شود . در واقع عرق چهل گیاه با هم ترکیب شده ...


عرق کاسنی :

طبیعت سرد
تقویت کننده پوست و معده – تصفیه خون – موثر جهت مداوای یرقان و کلسترول خون و التهاب کیسه صفرا.
روزی تا دو فنجان میل شود .




عرق کاکوتی : طبیعت گرم
ضد نفخ و دل درد , تقویت معده – اشتها آور – رفع سوء هاضمه – ضد میکروب .
بعد از غذا 1 فنجان در روز میل شود .

 

 

عرق کامی وی ( ترکیب عرق زیره سبز - عرق زیره سیاه - عرق ترنجبین ) : طبیعت گرم

موثر برای دردهای نفخی و قولنج های حاصل از بلع هوا در کودکان – ضد نفخ و دل پیچه اطفال .

از یک تا 4 قاشق چایخوری در اطفال از 1 تا 24 ماهگی مصرف شود . در بزرگسالان یک فنجان در روز میل شود .

نور، گرما، رطوبت دشمن عرقیات

بعضی عرقیات معطر مثل گلاب، هل و... اگر در مقابل نور خورشید باشند، عطر خود را از دست می‌دهند؛ پس بهتر است این نوع عرقیات را پشت پنجره آفتابگیر قرار ندهید.

عرقیات به علت تبخیر شدن آبشان هنگام جوشاندن و غلیظ بودنشان، فسادناپذیرند اما تاریخ مصرف بعضی از آنها 3 ساله و بعضی دیگر یک‌ساله است و این یعنی بعد از گذشت تاریخ مصرف، خاصیت‌شان از بین می‌رود، نه اینکه خراب شوند.

مکان گرم و مرطوب، زودتر خاصیت انواع عرقیات را از بین می‌برد بنابراین آشپزخانه به دلیل داشتن فضای گرم و مرطوب مکان مناسبی برای نگه داشتن آنها نیست.

معمولا خاصیت عرقیات گیاهانی که طبیعت گرم یا مایل به گرم دارند، زودتر از بین می‌رود و معمولا تاریخ مصرف آنها یک ساله است. نگهداری عرقیات در کمد اتاق‌های خواب، انباری و حیاط خلوت – که فضایی خشک و خنک دارند – مناسب است؛ در ضمن می‌توان آنها را در یخچال هم نگه داشت.

بعضی انواع عرقیات طعم فوق‌العاده تلخی دارند و خوردن آنها – به‌ویژه برای کودکان – سخت است. این نوع عرقیات (مثل کاسنی، نعنا، بید و ...) را می‌توان با نبات، عسل یا کمی‌ آب میوه مخلوط کرد و خورد. خوردن این عرقیات همراه نبات، عسل یا آبمیوه نه تنها خاصیت آنها را کم نمی‌کند بلکه افزایش می‌دهد.


داروهای شیرین

تهیه این شربت‌ها بسیار ساده است. یک دوم از پارچ یا لیوان را از عرق پر کرده و بقیه را آب و شکر اضافه کنید. شربت شما حاضر است. اگر مایل باشید، می‌توانید خاکشیر یا تخم شربتی را با هر یک از این عرقیات میل کنید.

 

 

سرکه سیب

خیلی‌ها که به دنبال رژیم‌های لاغری هستند معتقدند سرکه سیب به سوزاندن چربی‌ها در بدن کمک می‌کند.

به گفته پزشکان سرکه ‎‎‎سیب‎‎ عصاره طبیعی‎ سیب است‎ که مواد سمی‎ و زاید بدن‎ را از بین‎ می‌برد.

برخی از متخصصان معتقدند مصرف سرکه سیب به همراه آب گوجه‌فرنگی یا هویج خواص آن را افزایش می‌دهد.

سرکه‎ سیب ‎موجب کاهش‎ زگیل‎ و خال‌های‎ پوستـی‎می‌شود و از سویی دیگر در رفع ‎ ترک‎‌های‎ پاشنه‎ پا و دست موثر است.

همچنین‎توصیه می‌شود که برای درمان‎ خارش‎ پوست‎ سر، خشکی‎ مـوهـا و شوره‎ سر نیز از سرکه سیب استفاده شود.‎

هرچند سرکه‎‎ سیب‎ خاصیت اسیدی دارد اما موجب تقویت‎ دستگاه گوارش‎‎ وکاهـش ناراحتی‎‎کلیه‎‎ و مثانه می شود.

حتی نوشیدن سرکه سیب برای‎‎‎ رفع‎ سنگ صفرا، بـهبـود آرتـروز و جلوگیری‎‎ از خونریزی بینـی‎ توصیه می‌شود.

سرکه سیب‎ طبـیعـی‎‎ یـکـی از بهترین‎‎‎ عوامل‎ سالم‎ و شاداب‎ نگهداشتن بدن است و بهتر است به همراه آب و مقداری عسل مصرف شود.

سرکه سیب چاشنی خوبی برای انواع سالادها از جمله سالاد الویه وسالاد های پاستایی است و از آبلیمو بهتره .

برای تهیه ماکارونی و پاستا و لازانیا داخل آبی که اینها رو میجوشانید از کمی سرکه سیب استفاده کنین . کیفیت ماکارونی طبخ شده بهتر میشه .

سرکه سیب، بعنوان ماده ای بر علیه عفونت و حتی پوکی استخوان و نیز برای هضم بهتر موادغذایی موثر است. سرکه سیب از بروز سرطان پیشگیری هم می کند .سرکه سیب علاوه بر بتاکاروتن ، ماده دیگری نیز دارد که از سرطان جلوگیری می کند . نام این ماده پکتین است. پکتین یک نوع فیبر غذایی است. مطالعات نشان داده که دریافت زیاد فیبر از بروز سرطان و به خصوص سرطان روده جلوگیری می کند، زیرا فیبرها با مواد سرطان زا در روده ترکیب می شوند و باعث دفع سریع تر آنها از بدن می شوند.

سایر فواید سرکه سیب به شرح زیر است:
1- سرکه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کننده است. ضد باکتری و ضد قارچ است و باعث ارتقاء عمل سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا می شود.
2- مقدار پتاسیم بدن را تنظیم می کند، در نتیجه به حفظ تعادل اسیدی- بازی خون کمک می کند.
3- برای تصلب شرائین مفید است، زیرا هنگام مستحکم شدن استخوان ها، توده کلسیمی موجود در مفاصل را تجزیه می کند.
4- برای درمان مسمومیت غذایی و ناراحتی های گوارشی مفید است.
5- عفونت ادراری را بهبود می بخشد.
6- فشار خون بالا را کاهش می دهد.
7- در افرادی که داروهای دیورتیک ( ادرارآور ) مصرف می کنند، مصرف سرکه سیب، باعث جایگزین شدن و جبران پتاسیم از دست رفته می شود. برای این منظور دو قاشق مرباخوری سرکه سیب را با مقداری آب مصرف کنید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:۳٢ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱/٢٥