تمشک گرفتگی صدا را بر طرف میکند


جوشانده 20 تا 50 گرم گل تمشک یا برگ آن در آب گرفتگی صدا را رفع می کند.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) – تمشک با نام علمی Rubus fruticsos گیاهی است با برگ های 3 تا 5 برگچه ای و خارهایی که بر روی دمبرگ برگها واقع هستند.
برگچه ها در هر دو سطح فوقانی و تحتانی دارای کرک هایی خشن هستند گل های آن سفید رنگ و میوه گیاه سیاه رنگ است.
تمشک در حاشیه شمال کشور در جنگل های گیلان به حالت خودرو رویش دارد و برگ و میوه آن دارای خواص دارویی هستند.
برگ تمشک محرک، مقوی و داروی گوارش است و میوه آن دارای ویتامین های A,B,C,E مواد معدنی و روغنی فرار است.
دمکرده برگ تمشک به صورت غرغره برای زخم های دهان و گلودرد و از محلول دمکرده آن برای شستن زخم استفاده می شود و می توان آن را به طور منظم برای تسکین و ترمیم زخم های واریس به کار برد.
جوشانده برگ تمشک به دلیل داشتن اسانس ویژه اثر مسکن و تا حدی خواب آور دارد. اگر 500 گرم میوه تمشک را در یک لیتر سرکه به مدت دو هفته خیسانده و سپس صاف کرد، این محلول غلیظ قرمز رنگ را می توان به شربت سرفه یا محلول غرغره برای گلودرد اضافه کرد.
شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک مفید است، اگر برگ تازه تمشک پخته و روی محل بیماریهای پوستی قرار گیرد، بیماری
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٢٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٢/۱٥
تگ ها : خواص تمشک