پسته و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی 


 

 پسته در رژیم غذایی می تواند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی کاهش دهد.

 


گنجاندن پسته در رژیم غذایی می تواند از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی و تنگ شدن شریانهای قلبی به علت رسوبات خونی جلوگیری کند و کلسترول خون را نیز کاهش دهد.تحقیقات جدید نشان می دهد داوطلبانی که مدت یک ماه مرتبا 28 گرم پسته در روز مصرف کردند میزان کلسترول خون آنها 8 / 4 درصد کاهش یافته است.با مصرف پسته سطح کلسترول "بد" لیپو پروتئین با غلظت کم هم در آنها 11 / 6 درصد کم می شود.پژوهش ها نشان می دهد که پسته سطح کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد و در ضریب لیپوپروتئین هم تغییراتی مفید صورت می دهد.محققان می گویند پسته دارای مقادیر زیادی ماده گیاهی ضد اکسیدانت لوتئین است که معمولا در سبزیجات پربرگ و تیره رنگ موجود است .

 

پسته

پسته درخت دو پایه ای است که ارتفاع آن به حدود 5 متر می رسد و به حالت خودرو در ایران و افغانستان می روید. برگ های درخت پسته متناوب و مرکب از 2 یا 3 برکچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی است و به رنگ سبز روشن و گل های آن خوشه ای است. مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم وخشک و به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. پسته مغز و ذهن را تقویت می کند و برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. یرای باز کردن مجاری کبد پصرف پسته توصیه می شود. پسته معده را تقویت می کند و برای تسکین سرفه مفید است. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند. جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است. البته مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون و بدن بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود، البته اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند م مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : پسته