پرتقال یکی از غنی ترین منابع ویتامین cمی باشد. البته باید دقت کرد که ویتامین cدر اثر سرما و گرما زیاد از بین می رود.جالب آن که پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است .ویتامین cیکی از عوامل مهم مهار کننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا می شناسند.

 

محققان دریافته اند که پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز موثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین یا ماده الیافی پوست و ورقه های نازک مابین پره های پرتقال است. برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال ،توصیه می شودکه پرتقال را بالایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.

پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتفال است که در عصاره آن وجوددارد.

افرادی که فشار خونشان بالاست و برای کنترل آن دارو مصرف می کنند به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا به دلیل بالا بودن سدیم در بدنشان پتاسیم آنها از حد طبیعی پایین تر آمده و مشکلاتی در وضع سلامت آن به وجود می آورد،آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یک لیوان بزرگ آب پرتقال حدود 350 میلی گرم پتاسیم وجوددارد.

توصیه هایی درباره مصرف آب پرتقال:

1- توصیه می شود به منظور تامین ویتامین cو ایجاد نیرو و مقاومت درمقابل انواع بیماری ها در طول 24 ساعت به میزان یک تا دو لیوان آب پرتقال بنوشید

2-پرتقال بهترین محرک برای افزایش اشتها است ،به همین دلیل سعی کنید آن را قبل از غذا میل کنید.

3-وجود هورمون نمو،کلسیم،فسفر،آهن ،ویتامین Aو ویتامین C در پرتقال ،شرایط لازم را برای رشد و نمو استخوان ها وعاج سازی به منظور استحکام دندان ها فراهم می کند،برای تقویت و رشد اطفال و نیز تامین مواد لازم بدن ،مصرف آن به زنان باردار وشیرده توصیه می شود.

4-در فصولی که پرتقال فراوان است ،بهترین و طبیعی ترین راه مبارزه با یبوست خوردن روزانه یک تا دو لیوان آب پرتقال است .

5-مصرف پرتقال به دلیل این که حاوی موادمعدنی کافی به ویژه پتاسیم است،منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود واز این طریق سموم بدن دفع می گردد،در نتیجه انسان را با نشاط می سازد.

پرتقال

پوست پرتقال رنگ های مختلفی دارد و سبز بودن آن دلیل نارس بودن نیست . آب پرتقال تازه آنزیم های مفیدی دارد که در اثر کنسرو شدن و فریز شدن اثر خود را از دست می دهد . سرشار از ویتامین C است دارای ویتامین A ، فولات و سایر ویتامین ها به میزان کمتر می باشد . پتاسیم ، فسفر ، منیزیم ، کلسیم از املاح معدنی موجود در پرتقال می باشد . برای انتخاب پرتقال بهتر است انواع پوست نازک و سنگین انتخاب شود

پرتقال، بهترین داروی تصفیه خون

مصرف پرتقال بیش از هر ماده غذایی باعث تصفیه خون شده و این میوه برای همه امراض مفید است. دکتر شهباز امینی فر، متخصص تغذیه در گفتوگویی با بیان این مطلب اظهار کرد: پرتقال مانع رسوب خون در جدار رگ ها شده و در درمان و پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین بسیار مفید است. وی با اعلام این که مصرف پرتقال در سنین پیری از بالا رفتن ترشی خون پیشگیری می کند، اعلام کرد: همچنین، مصرف این میوه برای میتلایان به دیابت مفید بوده و توصیه می شود. دکتر امینی فر در ادامه پرتقال را حاوی منابع کافی از ویتامین ث و کاروتن دانست و گفت: مصرف این میوه برای کلیه امراض و خصوصا کنترل بیماری اسکوربوت، تشنجات حاد و خونریزی های شدید بسیار مفید است.این متخصص تغذیه همچنین در پایان مصرف عصاره پوست پرتقال را دارای خاصیت ضد یبوست و موجب درمان این بیماری دانست.

 

 

میوه های درمانگر  امروزه مردم امریکا گرایش قوی تری نسبت به انواع میوه ها یافته اند. میوه هایی مثل موز، سیب و پرتغال همیشه حاضر است .

این سه نوع میوه بسیار عالی است اما اشتباه نکنید. انواع میوه ها میوه ها می تواند آرایشی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای مقابله کننده با بیماری ها را برای انسان فراهم کند. در حقیقت گسترش افق دید نسبت به میوه ها می تواند به طور قابل ملاحظه ای سبب بهبود سلامت فرد شود. بسیاری از افراد تنها به خوردن چند نوع میوه اکتفا می کنند و در این زمینه تنوعی به کار نمی برند در حالیکه خوردن انواع میوه ها می تواند طیف رنگین کمان سلامتی را کامل کند. در ادامه به بعضی از این میوه ها و تاثیر شگفت انگیز آنها بر سلامتی اشاره خواهد شد.
فشار خون نرمال با....
موز و بهتر از آن انجیل تازه
6 عدد انجیر تازه حاوی 891 میلی گرم پتاسیم کاهش دهنده فشار خون است. یعنی 20% از نیاز روزانه به این ماده با خوردن انجیر تامین می شود.مقدار پتاسیم موجود در این تعداد انجیر برابر با مقدار موجود در یک موز بزرگ است. مطالعه 5 ساله اخیر در نیوزلند ثابت کرده که منابع غنی از پتاسیم سرعت مرگ و میر در افراد 55 سال و بیشتر را به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این میوه ها همچنین سبب ارتقا سلامت استخوان می شود. انجیر یکی از منابع سرشار از کلسیم است که کلسیم موجود در آن(6 عدد) معادل نصف فنجان شیر پر چربی است.
سلامت قلب و پیشگیری از بیماری ها و حملات قلبی با....
انگور قرمز و بهتر از آن لیچی

مطالعه ای ثابت کرده که پلی فنول موجود در میوه لیچی سبب حفظ سلامت قلب می گردد و مقدار آن 15% بیشتر از مقدار پلی فنول موجود در انگور قرمز است. این ترکیبات همچنین نقش موثری در پیشگیری از بیماری های حادی مثل سرطان ها دارد. میوه لیچی همچنین در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه نقش موثری ایفا می کند. میوه لیچی در جنوب چین کشف شده است. لیچی پوسته خشک و چوبی نازک دارد که پر از دندانه های تیز است. زیراین پوست خشک ، بافت لیزی خوابیده که شیرین است. از میوه لیچی استفاده های فراوانی می شود . روی کیک می ریزند. از آن شربت و شراب می سازند. یا با بستنی می خورند.  در ضمن عسلی که کندوی زنبورهایش در کنار درختان لیچی است ، بسیار مرغوب و لذیذ می باشد.
پوست زیبا با....
پرتغال و بهتر از آن گواوا

یک فنجان از میوه گواوا 5 برابر بیشتر از یک پرتغال متوسط حاوی ویتامین c می باشد. زنانی که از منابع ویتامین c غنی استفاده می کنند، کمتر از دیگران دچار چروک های پوستی می شوند. این میوه همچنین در مبارزه با انواع باکتری ها بسیار موثر است. این میوه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است. گواوا یک میوه گرمسیری است. این میوه در ایران کاشته می شود. در شمال ایران با نام خارجی گواوا معروف است و در جنوب به اشتباه زیتون می خوانند. گواوا درختچه ای است همیشه سبز که برگ های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل های آن معطر است. میوه آن گوشتدار است. دانه های آن مانند حبه انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین و خوردنی است و آن را به طور خام یا پخته به شکل مربا و ژله می خورند.
کاهش کلسترول با......
سیب و بهتر از آن گلابی آسیایی
یک گلابی آسیایی بزرگ تقریبا حاوی 10 گرم از فیبرهای کاهنده کلسترول است که تقریبا 40%  از نیاز روزانه را تامین می کند. درحالیکه یک سیب بزرگ نصف این مقدار را تامین می کند. افرادی که از منابع فیبردار استفاده می کنند کلسترول بد خون آنها پایین تر از بقیه افراد است. این میوه همچنین مانع  از افزایش وزن تصاعدی می شود.
مقابله با سرطان با ......
هندوانه و بهتر از آن پاپایا یا خربزه درختی

این دو نوع میوه از منابع غنی بتاکریپ اکسانتین است که مانع از بروز سرطان ریه می شود. هندوانه همچنین سرشار از لیکوپن است که مانع از انواع سرطان ها مثل معده ، پروستات و ....می شود. همچنین این نوع میوه باعث افزایش قدرت ترمیم بدن می شود. مثلا در صورت مصرف موضعی پاپایا بر روی سوختگی ، سرعت بهبود افزایش می یابد. نوعی آنزیم به نام پاپین در این میوه ها وجود دارد که به هضم کمک می کند. پاپین آنزیمی است که به شکستن آمینو اسیدها کمک می کند

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:٥۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : خواص پرتقال