چه چیزهایی نخوریم؟! »
این مواد غذایی را نباید بخورید: ترشی، غذاهای سرخ شده در روغن، چای پر  رنگ، آب سرد، آب داغ، بستنی، تخمه، آجیل، چیپس و پفک، سرکه، مواد غذایی که  بسیار شیرین یا شور هستند. همچنین استعمال عطریات بیش از اندازه معمول بر  روی حنجره شما تاثیر خواهد گذاشت.
خوردن چیزهای داغ به اندازه ای که حلق را بسوزاند و پائین برود بسیار برای  حنجره ضرر دارد. همچنین خوردن بیش از اندازه چیزهای سرد به طوری که گلو به  درد بیاید برای حنجره مضر است.  این دو  عامل باعث از بین رفتن ملاحت صدای  شما می شوند.
« چه چیزهایی بخوریم ؟! »
مواد غذایی که در اینجا از آنها نام برده می شود هم برای تقویت حنجره است و  هم برای محافظت از آن. پس این غذاها را بخورید: غذاهای کم چربی و آبکی  مانند آش، گوشت آب پز، باقالی پلو، آبگوشت بدون چربی، شیر گرم، دانه صنوبر،  مویز، انجیر، شنبلیله، بزرکتان، خرما، ریشه شیرین بیان، بادام (به ویژه  بادام تلخ)، نیشکر، سپستان، تخم خیار چنبر، تخم کدو حلوایی، نشاسته، کتیرا ،  گلاب قند، ترکیب زرده ی تخم مرغ و شیر و یا زرده ی تخم مرغ و عسل.
این موادی که خدمت شما توصیه می شود برای تقویت حنجره است: 3 قاشق غذاخوری  عسل را در یک لیوان آب ریخته و آن را کاملا به هم بزنید تا اثری از عسل در  آن باقی نماند. سپس آن را میل بفرمائید.(عسل آب)
ماده ای به نام صمغ عربی را تهیه کرده و هر شب مقداری از آن را در دهان بگذارید و مانند آدامس از آن استفاده کنید.
در مواقعی که احساس می کنید صدای شما گرفته است این مواد را بخورید: ژله  نشاسته، زرده تخم مرغ، تخم مرغ آب پز عسلی، آب شلغم، انجیر خشکی که در شیر  جوشیده ریخته شده باشد، مقداری آرد و دارچین را در آب ریخته به هم بزنید و  بخورید.
همچنین اگر می خواهید معجزه ای در حنجره تان اتفاق بیافتد حتما این کار زیر را انجام دهید. یک پیاز سالم را شسته و دور تا دور آن را کاملا با  یک ورق آلومینیومی بپوشانید و در مایکروفر یا داخل آتش یا درون قابلمه ای  قرار دهید. و بعد از سرد شدن میل بفرمایید. اگر در هر هفته یک بار این کار  را انجام دهید به طور شک همیشه صدایی صاف، زلال و بدون خش خواهید داشت!
خوردن موادی که ویتامین  ث (C)  دارند بسیار توصیه می شود. از جمله مواد  غذایی که ویتامین ث فراوانی دارند می توان به پرتقال، کیوی، سیب، لیمو ترش،  سبزیجات، سیب زمینی و ... اشاره کرد.
هنگامی که آب می نوشید بهتر است چندین قطره آب لیموی تازه در آن بریزید و بعد میل بفرمائید.
مسواک زدن یکی از اصول اساسی برای محافظت از حنجره است. رعایت بهداشت دهان و  دندان را بنمایید. و در صورت رعایت نکردن ارتفاع صدای شما یا همان تون  صدای شما به مقدار قابل توجهی پائین خواهد آمد.
بعد از بیدار شدن از خواب قبل از خوردن چیزی مقداری آب نمک را در حلق غرغره نمایید.

برای بم شدن(زبر شدن) صدا چکار کنیم؟

مدتی از خواندن با صدای بلند دوری جویید. انجیر تر یا خشک، مویز به ویژه مویزی که در روغن بادام خیس شده باشد بخورید.
اگر زبری از بریده شدن زبان کوچک باشد باید آب انگور را با عسل بجوشانید تا  کف کند سپس کف آن را گرفته و با آب گرم قاطی کنید و ابتدا غرغره سپس تناول  نمایید.

و سه نکته پایانی :
در حال سرماخوردگی به هیچ وجه نخوانید. و تا زمانی که سرماخوردگی در سینه وجود دارد در صورت آواز اصلا اوج نگیرید.
سعی کنید همیشه حنجره تان را مرطوب نگه دارید.
خوردن آبلیمو، ترشی و سرکه در حال گرسنگی صافی صدا را از بین می برد. اما اگر در بین غذا خورده شود چه بسا باعث تقویت صدا هم بشود.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/۸
تگ ها : تقویت حنجره

برای تقویت حنجره



این مواد غذایی را نباید بخورید: ترشی، غذاهای سرخ شده در روغن، چای پر رنگ، آب سرد، آب داغ، بستنی، تخمه، آجیل، چیپس و پفک، سرکه، مواد غذایی که بسیار شیرین یا شور هستند. همچنین استعمال عطریات بیش از اندازه معمول بر روی حنجره شما تاثیر خواهد گذاشت.
خوردن چیزهای داغ به اندازه ای که حلق را بسوزاند و پائین برود بسیار برای حنجره ضرر دارد. همچنین خوردن بیش از اندازه چیزهای سرد به طوری که گلو به درد بیاید برای حنجره مضر است. 
« چه چیزهایی بخوریم ؟! »

مواد غذایی که در اینجا از آنها نام برده می شود هم برای تقویت حنجره است و هم برای محافظت از آن. پس این غذاها را بخورید: غذاهای کم چربی و آبکی مانند آش، گوشت آب پز، باقالی پلو، آبگوشت بدون چربی، شیر گرم، دانه صنوبر، مویز، انجیر، شنبلیله، بزرکتان، خرما، ریشه شیرین بیان، بادام (به ویژه بادام تلخ)، نیشکر، سپستان، تخم خیار چنبر، تخم کدو حلوایی، نشاسته، کتیرا ، گلاب قند، ترکیب زرده ی تخم مرغ و شیر و یا زرده ی تخم مرغ و عسل.

این موادی که خدمت شما توصیه می شود برای تقویت حنجره است: 3 قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب ریخته و آن را کاملا به هم بزنید تا اثری از عسل در آن باقی نماند. سپس آن را میل بفرمائید (ماء العسل)
ماده ای به نام صمغ عربی را تهیه کرده و هر شب مقداری از آن را در دهان بگذارید و مانند آدامس از آن استفاده کنید.

در مواقعی که احساس می کنید صدای شما گرفته است این مواد را بخورید: ژله نشاسته، زرده تخم مرغ، تخم مرغ آب پز عسلی، آب شلغم، انجیر خشکی که در شیر جوشیده ریخته شده باشد، مقداری آرد و دارچین را در آب ریخته به هم بزنید و بخورید.

همچنین اگر می خواهید معجزه ای در حنجره تان اتفاق بیافتد حتما این کاری را که می گویم انجام دهید. یک پیاز سالم را شسته و دور تا دور آن را کاملا با یک ورق آلومینیومی بپوشانید و در مایکروفر یا داخل آتش یا درون قابلمه ای قرار دهید. و بعد از سرد شدن میل بفرمایید. اگر در هر هفته یک بار این کار را انجام دهید به طور شک همیشه صدایی صاف، زلال و بدون خش خواهید داشت!

خوردن موادی که ویتامین  ث ©  دارند بسیار توصیه می شود. از جمله مواد غذایی که ویتامین ث فراوانی دارند می توان به پرتقال، کیوی، سیب، لیمو ترش، سبزیجات، سیب زمینی و ... اشاره کرد.

هنگامی که آب می نوشید بهتر است چندین قطره آب لیموی تازه در آن بریزید و بعد میل بفرمائید.

در حال سرماخوردگی به هیچ وجه نخوانید. و تا زمانی که سرماخوردگی در سینه وجود دارد در صورت قرائت اصلا اوج نگیرید.

سعی کنید همیشه حنجره تان را مرطوب نگه دارید.

خوردن آبلیمو، ترشی و سرکه در حال گرسنگی صافی صدا را از بین می برد. اما اگر در بین غذا خورده شود چه بسا باعث تقویت صدا هم بشود.







بعد از بیدار شدن از خواب قبل از خوردن چیزی مقداری آب نمک را در حلق غرغره نمایید.

برای بم شدن(زبر شدن) صدا چکار کنیم؟

مدتی از خواندن با صدای بلند دوری جویید. انجیر تر یا خشک، مویز به ویژه مویزی که در روغن بادام خیس شده باشد بخورید.
اگر زبری از بریده شدن زبان کوچک باشد باید آب انگور را با عسل بجوشانید تا کف کند سپس کف آن را گرفته و با آب گرم قاطی کنید و ابتدا غرغره سپس تناول نمایید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٢٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/۸

 

عرقیات سنتی مناسب در پاکسازی کبد
عرق کاسنی(طبیعت سرد و تر)
این عرق گیاهی موجب زیبایی صورت شده و از بوی بد عرق انسان میکاهد همچنین این عرق در تقویت معده انسان نیز موثر است کلسترول خون را تنظیم مینماید، در ماه های گرم سال تحمل گرما را در بدن افزایش میدهد ، مسکن اعصاب ، این عرق هم دارای اثر ادرار آور است هم برطرف کننده یبوست این عرق در درمان بیماریهای کبد و همچنین پاکسازی آن از سموم تاثیر زیادی دارد.

عرق شاهتره(طبیعت سرد )
این عرق نیز در درمان و همچنین محافظت کبد موثر است ، خون را تصفیه کرده و از آن را رقیق مینماید ، کاهنده فشار خون و کلسترول خون است ، این عرق همچنین مدر نیز میباشد.
2 فنجان در روز

عرق خارشتری (طبیعت سرد )
این عرق تصفیه کننده خون و کبد میباشد همچنین اثر زیدی در دفع سنگ کلیه دارد ، اشتها را افزایش می دهد ، تعریق را زیاد مینماید ،نیروی .... را زیاد میکند ، اثر آرام بخش دارد و در بهبود تپش قلب نیز موثر است.
2 فنجان در روز

همچنین از مصرف میوه جات و سبزیجات غافل نباشید مخصوصا هندوانه که قابلیت شستشوی بالایی در بدن دارد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/٧

 

www.mihansalamat.com
 
حفاظی رنگی در مقابل رادیکالهای آزاد
آیا مایلید که زندگی سالمی داشته باشید؟ رنگهای شفاف فلفل دلمه‌ای صرف نظر از سبز، زرد و یا قرمز بودن آن منبعی غنی از بهترین مواد مغزی می‌باشد. فلفل دلمه‌ای منبعی غنی از ویتامن آ و ویتامین ث می‌باشد که هر دوی آنها آنتی اکسیدانهایی قوی می‌باشند.

هر دو این آنتی اکسیدانها بر
روی رادیکالهای آزاد تاثیر می‌گذارند ( رادیکالهای آزاد اثر تخریبی بر روی  سلولها دارند). رادیکالهای آزاد بازیگران اصلی در جمع کردن کلسترول در رگها می‌باشند که باعث گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی، تخریب عصب و رگها در (بیماران دیابتی، کسانی که آب‌مروارید دارند و افرادی که دارای درد مفاصل،  آرتروز و همچنین آسم می‌باشند) می‌شوند.
فلفل دلمه‌ای با تشکیل این دو ماده می‌تواند بر روی رادیکالهای آزاد تاثیر بگذارد و باعث کاهش ریسک ابتلاء به این بیماریها شود.


کاهش ابتلاء به بیماری قلبی ـ عروقی

فلفل دلمه‌ای حاوی ویتامین ب6 و فولیک اسید می‌باشد که در گرفتگی رگها و بیماری قلبی در افراد دیابتی تاثیر می‌گذارد. هر دوی این ویتامینها که از خانواده ویتامینهای ب می‌باشند باعث کاهش هموسستئین می‌شوند. (‌ماده‌ای که در  فرایند بیوشیمی بکار می‌رود) هموسستئین بالا باعث تخریب رگهای خونی می‌شوند و باعث افزایش حمله قلبی و سکته می‌گردد. با تهیه ویتامینهایی که  هموسستئین را به مولکولهای مورد نیاز تبدیل می‌کنند فیبر موجود در فلفل  دلمه‌ای می‌تواند کلسترول را که عامل دیگری برای ابتلاء به حمله قلبی و  سکته می‌باشد، کاهش می‌دهد.

تقویت سلامتی

فلفل قرمز یکی از  اندک غذاهایی است که حاوی لیکوپن می‌باشند. لیکوپن کاروتنوئیدی است که مصرف آن رابطه‌ای عکس با سرطانهایی نظیر، سرطان پروستات،‌مثانه و پانکراس دارد. تحقیقات نشان داده‌اند افرادی که از غذاهایی با لیکوپن کمتر استفاده  می‌نمایند بیشتر در معرض ابتلاء به سرطان می‌باشند.

افرادی که نگران مبتلاء شدن به سرطان روده می‌باشند، فیبر موجود در فلفل دلمه‌ای می‌تواند  در کاهش عوامل مبتلاء شدن به سرطان روده کمک نماید.

سلامت ششها

اگر شخصی هستید که سیگار می‌کشید و یا یکی از نزدیکان شما سیگار می‌کشد  می‌توانید از موادی که حاوی ویتامین آ به مقدار فراوان می‌باشد، موادی  مانند فلفل دلمه‌ای، استفاده نمایید.

سلامت بینایی

فلفل  دلمه‌ای، می‌تواند در مقابل بیماری آب مروارید،‌از چشمها محافظت نماید که  تحقیقات نشان داده‌اند این عملکرد ممکن است بدلیل وجود ویتامین ث و  بتاکاروتن موجود در فلفل دلمه‌ای باشد.

چگونه فلفل دلمه‌ای را انتخاب کنیم و چگونه آنها را نگهداری نماییم.

فلفل‌هایی را انتخاب کنید که رنگ پررنگی داشته باشد،‌ سفت باشد و هیچ زدگی، ضربه و  یا کبود شدگی نداشته باشند. ساقه آنها باید سبز و تازه باشد. فلفل دلمه‌ها  باید نسبت به سایزشان سنگین تر باشند. فلفل دلمه‌ای را باید نشسته در یخچال نگهداری نمایید و در آن صورت برای یک هفته می‌توان آن را نگهداری نمود.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:۳۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/٤

 

یک پزشک متخصص را انتخاب و دستورات او را دنبال کنید. بدانید تشخیص سریع بیماری راه اصلی موفقیت روش‌های درمانی است.
- از فشار‌آوردن بیش از حد بر مفاصل مبتلا اجتناب کنید.
- به اندازه کافی برنامه خواب و استراحت داشته باشید.
- التهاب مفاصل ناشی از بیماری با درمان مناسب، در بسیاری از موارد قابل کنترل است.
- دارو‌های تجویز شده را با مقادیر تعیین شده دقیقا مصرف کنید و به هیچ‌ عنوان خودسرانه مقادیر دارو‌ها را تغییر ندهید.
- بیش از پیش راجع به بیماری خود اطلاعات کسب کنید.

نکته مهم کنترل دقیق بیماری است که آینده درازمدت بیماری را رقم می‌زند و بیش  از انتظار قطع و خاتمه درمان باید با رعایت دقیق دستورات پزشکی، سعی در  کنترل بیماری داشت.

استراحت و ورزش که هر دو  با اهمیت هستند . در واقع بیماران نیاز به تناسب خوبی بین استراحت و ورزش  خود دارند و در واقع زمانیکه بیماری فعال است استراحت بیشتر و هنگامی که  غیرفعال است ورزش بیشتر مطلوب است . استراحت و مدت زمان مورد نیاز برای آن  از فردی به فرد دیگر متفاوت است . ورزش باعث افزایش قوای عضلانی و دامنه  حرکات مفاصل می گردد و ارتجاع مفاصل را تسهیل می نماید . ضمناً باعث خواب  راحت ، کاهش درد و کاهش وزن می شود . بهرحال ورزش باید در برنامه های زندگی بیمار بر اساس توانائیهای شخصی اش گنجانده شود.

درمان تغذیه‌ای:
بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید اکثرا دچار سوء تغذیه میشوند.این سوء تغذیه در  اثر کاهش وزن و کاشکسی ناشی از تولید سیتوکین ها عارض میشود.در بیمارانی که دچار التهاب مزمن مفاصل هستند تولید سیتوکین ها همچون اینترلوکین-1 و tumor necrosis factor میزان متابولیسم پایه و شکست پروتئین (ماهیچه) را  افزایش میدهد .به این خاطر افزایش دریافت انرژی و پروتئین در این بیماران  توصیه میشود.میزان دریافت انرژی۱۴/۱-۳۵/۱برابر و نیاز پروتئینی افراد با  تغذیه خوب در حد توصیه معمول(RDA) و همچنین متناسب با سن و جنس آنان می  ‌باشد.  نیاز پروتئینی بیمارانی که تغذیه نامناسب داشته یا در فاز التهابی  بیماری می ‌باشند، در حدود 2- 5/1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز  افزایش می ‌یابد.
داروهای مصرفی باعث کمبود مواد مغذی میگردند.مثلا متوتروکسات باعث کمبود اسید فولیک میگردد و زمانی که  مقدار فولات دریافتی کم باشد، داروی متوتروکسات موجب افزایش مقدار  هموسیستئین می شود و شانس ابتلا به بیماری قلبی -عروقی افزایش می یابد  بنابراین توجه خاص به دریافت فولات، ویتامین B6 و B12 در بیماران آرتریت  روماتوئید ضروری است.علاوه بر این،مصرف طولانی مدت داروها باعث گاستریت و  زخم معده میگردد.

مواد مغذی در آرتریت روماتوئید :
کمبود ویتامین C ، D، B6 ، B12 ، E،کلسیم،منیزیم،روی و سلنیوم ممکن است ایجاد  شود که احتیاج به مصرف مکمل می باشد.خصوصا مصرف آنتی اکسیدانهایی همچون  سلنیوم و ویتامین E باعث کاهش تولید رادیکالهای آزاد و آسیب وارده از آنها  به مفاصل میگردد. مصرف مکمل آهن در این بیماران توصیه نمیشود زیرا ممکن است ارتریت را تشدید کند.مصرف مکمل کلسیم-ویتامین D هم برای جلوگیری از پوکی  استخوان در این بیماران توصیه می شود .
رژیم‌های  کم چربی به سطوح پایین سرمی ویتامین  A و  E منجر می ‌شود و عملاً پر  اکسیداسیون لیپیدها و تولید ایکوزانوئیدها را تحریک کرده و باعث تشدید  بیماری می ‌گردد. به جای حذف چربی،  تغییر نوع چربی رژیم سودمندتر است. اسیدهای چرب امگا – 3  به دلیل نقش ضد التهابی آنها برای کنترل ارتریت  استفاده می گردد. برخی از روغن‌های گیاهی (مثل روغن زیتون) اثرات ضد  التهابی غیرمستقیم (به واسطه پروستاگلاندین E I) دارند.همچنین مطالعات نشان داده  است که ویتامینE ممکن است با کاهش سیتوکین‌های پیش التهابی و  میانجی‌های لیپیدی بر تولید سیتوکین‌ها و ایکوزانوییدها نیز تأثیرداشته  باشد

اسیدهای چرب اُمگا- 3 که درماهی ودانه  های خوراکی مثل بذرِ کتان، گندم و لوبیای سویا وجود دارد ، التهاب مفاصل را کاهش می دهند. اسیدهای چرب تک اشباعی (MUFA) نیز مانند اسیدهای چرب عمل می کنند که در بیشتر سبزیجات و روغن زیتون ( اولین روغنی که در نواحی  مدیترانه استفاده شد) یافت می شوند.
رژیم غذایی  مردم نواحی مدیترانه بر پایه ی میوه، سبزی، غلات کامل ( تصفیه نشده و سبوس  دار)، آجیل ، دانه های خوراکی و ماهی است که تمامی این مواد غذایی باعث  کاهش التهاب مفاصل می شوند.

•     داروهای گیاهی مانند زنجفیل،زردچوبه،آلوورا ،دانه کتان،چای سبز،زعفران،گزنه،کرفس می تواند در کاهش التهاب ها کمک کند
•    نیم مشت جعفرى خشک را با نیم لیتر آب بجوشانید و تا موقعى که گرم است آن را بنوشید. براى رفع رماتیسم فوق العاده مفید است
•    اگر روغن زیتون را با سیر کوبیده مخلوط کنند مرهمى به وجود مى آید که  براى انواع رماتیسم و درد عضلات و یا اعصاب گرانبهاست و باید با دست آن را  روى موضع درد بمالند و ماساژ دهید.

براى درمان رماتیسم صبحهاى ناشتا یک حبه سیر بخورید
خوردن آب هویج خام صبح ناشتا در درمان رماتیسم و دردهاى مفصلى مؤثر است
براى مبارزه بر ضد رماتیسم باید کرفس را قطعه قطعه کرده و در آب جوشانید و آب جوشیده ی آن را نوشید.
براى اینکه رماتیسم به کلى ریشه کن گردد، باید بیست و یک روز تمام هر روز یک لیوان آب کرفس خورد.
کرفس را بکوبید و با آرد برنج مخلوط کنید و به صورت ضماد در آورید و در جاهاى  دردناک بدنتان بگذارید، درد رماتیسم را تسکین خواهد داد. این ضماد بیشتر  مؤثر خواهد شد، اگر سالاد کرفس را یا پیاز خام و آب لیمو و چند قطره روغن  زیتون تهیه کنید و چند روز غذاى خود را منحصر به آن کنید درمان مؤثرى
خواهد بود.

احتیاط:
مصرف مارچوبه در رماتیسم شدید مفصلى به علت اینکه ایجاد ناراحتى مى کند ممنوع است.
اسفناج چون داراى نمک اسید اوکسالیک است براى اشخاصى که مبتلا به رماتیسم هستند و مفاصل آنها ورم کرده منع شده است.
مصرف سرکه و ماست در این بیماران مضر است

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:۳٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/٤

 

چه چیزی بخورم تا بهتر برنزه شوم؟

خوب برنزه شدن یعنی اینکه پوست یک رنگ طلایی زیبا به خود بگیرد، البته می‌دانیم که باید پوستمان را در مقابل تهاجمات خارجی (اشعۀ ماوراء بنفش، نمک، باد، آب) نیز محافظت کنیم.خوراکی‌های سرشار از کارُتنوئید بخورید.

خوراکی‌های سرشار از کارُتنوئید بخورید
کارُتنوئیدها رنگ دانه‌هایی هستند که به میوه‌ها و سبزیجات رنگ قرمز، نارنجی یا زرد می‌دهند.
خانوادۀ کارُتنوئیدها شامل برخی عناصر محافظت کننده از پوست نیز می‌شود، خصوصاً: بتاکارُتن که در هویج، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین و… موجود است.
لیپوفن که در گوجه فرنگی وجود دارد.

لوتئین، که در سبزیجات با برگ‌های سبز تیره یافت می‌شود. مانند کلم پیچ سبز،  اسفناج و … . به خاطر داشته باشید با این که این سبزیجات قرمز یا زرد  نیستند ولی فشردگی رنگ دانه‌ها در کلروفیلشان پنهان شده است.

و حالا چند خوراکی تابستانی:
آب گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و هر آنچه که گوجه فرنگی فراوانی داشته باشد.
آب هویج
شکلات سیاه
میوه‌های کوچک قرمز رنگ: تمشک، انگور فرنگی سیاه، کران بری.
انگور
سبزیجات پررنگ
چای
لوبیا قرمز

ویتامین‌های آنتی اکسیدان بخورید
پس از اینکه در تمام طول سال بدن مان زیر لباس‌های بلند بوده، در تابستان  ناگهان آن را در معرض نور خورشید قرار می‌دهیم. برای کمک به محافظت از بدن  در این وضعیت، ویتامین‌های آنتی اکسیدان را به مقدار زیاد مورد استفاده  قرار دهید: ویتامین‌های C و E را.
همه مان به خوبی می‌دانیم که ویتامین C را در کجا می‌توانیم پیدا کنیم، مثلاً: مرکبات، کیوی، فلفل شیرین، انبه،  کلم بروکلی، کلم بروکسل و… .

در حالی که ویتامین E را می‌توان از  این مواد دریافت کرد: روغن جوانۀ گندم، بادام، فندق و دانۀ آفتابگردان،  برخی غلات صبحانه، دانۀ کتان، آووکادو و.. .

امگا ۳ بخورید
حالا  دیگر نوبت خوردن ماهی است! علاوه بر این کار، تمام روغن‌ها و چربی های مورد نیازتان را از ترکیب روغن کُلزا و روغن زیتون تأمین کنید. و یک پیشنهاد  مؤثر دیگر، استفاده از دانۀ کتان در سالادتان!
امگا ۳ اسیدهای چربی هستند که در ترکیب غشاء سلولی وارد می‌شوند، سلول‌های پوستی هم در شمار همین سلول‌ها قرار دارند.
و البته ….
هر روز، پوست تان را بعد از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، با کرم‌های بدن و حتی شیرهای بدن مرطوب کنید.

برای آبرسانی به بدن تان از داخل، هر روز مقدار زیادی آب بنوشید.
هرگز بدون کرم‌‌‌های محافظت کننده، در مقابل نور خورشید قرار نگیرد.
اگر روز را در پلاژ می‌گذرانید، در زمان استراحت به سایه بروید یا پوست تان را با تی شرت و کلاه محافظت کنید.
بعد از هر بار آب تنی کردن، بدن تان را آب کشید سپس یک لایه کرم ضد آفتاب روی پوست تان بمالید.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:٢٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/٤

 

آشنایی با خواص شقاقل

www.mihansalamat.com
این گیاه در کتب فارسی با نام‌های هویج وحشی، هشفیفل، اشقاقل، هشقیقل، ششقاقل گزبری، ریشه گزبری، زردک ریگی و شقاقل آمده است.

شقاقل

به فرانسوی Panais cujtiv e , Panais، نوع مزروع آن و Panais checacul نوع صحرایی آن و به انگلیسی نوع مزروع آن را Parsnip و نوع وحشی آن را Wild Parsnip  گویند.
شقاقل گیاهی است دو ساله شکل ظاهری آن شبیه گیاه هویج، برگ‌های آن دارای بریدگی و در عین حال دندانه‌دار، ساقه‌های آن گوشه‌دار است.

ریشه آن که برای تهیه مربا مصرف می‌شود نسبتاً ضخیم و ضخامت آن در حد یک انگشت، پر گره و کمی شیرین است.

میوه آن در ابعاد یک نخود به رنگ تیره و گل‌های آن به صورت چتر مرکب در انتهای شاخه گل دهنده ظاهر می‌شود.

گیاه شقاقل مربا در ماسه‌های مرطوب و حاشیه جنگل‌های متراکم انتشار دارد. در  ایران در دماوند، شمال ایران و شیراز در کوه برفی می‌روید. در اروپا به  خصوص در فرانسه از نوع مزروع آن غذایی قدیمی دارند به نام Pot-au-feu که از گوشت گاو پخته و شقاقل مزروع و انواع سبزیجات به خصوص تره درست می‌کنند و  چاشنی‌هایی که می‌زنند نسبتاً خوشمزه می‌شود.

در اروپا و آمریکای شمالی به عنوان سبزی و همچنین علوفه به کار می‌رود.


شقاقل در طب سنتی

ریشه گیاه شقاقل از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی کمی گرم و تر می‌باشد و از نظر خواص معتقدند که بازکننده انسداد مجاری عروق و گرم کننده می‌باشد و  برای گرم کردن معده و کلیه و کبد تأثیر بسزایی دارد. اشتها را کاهش می‌دهد و ممکن است ایجاد سردرد نماید از این نظر باید با عسل خورد و مربای آن با  عسل مضرات آن را برطرف می‌کند.

مقدار خوراک آن تا 20 گرم است. خواص دارویی آن تا 4 سال باقی می‌ماند.

شقاقل خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین می‌آورد و با بهبود عملکرد برونشیتی به بیماران مبتلا به آسم کمک می‌کند.

ترکیبات شیمیایی

در هر یک صد گرم نوع اهلی شقاقل خام مواد زیر وجود دارد:

آب 79 گرم، پروتئین 7/1 گرم، چربی 5/0 گرم، هیدرات‌های کربن (قند و نشاسته) 15 گرم، کلسیم 50 میلی گرم، فسفر 77 میلی گرم، آهن 7/0 میلی گرم، سدیم 12 میلی گرم، پتاسیم 541 میلی گرم، ویتامین آ 30 IU، تیامین 08/0 میلی گرم،  ریبوفلاوین 09/0 میلی گرم، نیاسین 2/0 میلی گرم و ویتامین ث 16 میلی گرم.



در هر یک صد گرم نوع اهلی شقاقل پخته کم آب مواد زیر وجود دارد:

آب 82 گرم، پروتئین 5/1 گرم، چربی 5/0 گرم هیدرات‌های کربن (قند و نشاسته) 13 گرم، کلسیم 45 میلی گرم، فسفر 62 میلی گرم، آهن 6/0 میلی گرم، سدیم 8 میلی گرم، پتاسیم 379 میلی گرم، ویتامین آ 30 IU، تیامین 07/0 میلی گرم،  ریبوفلاوین 08/0 میلی گرم، نیاسین 1/0 میلی گرم و ویتامین ث  10 میلی گرم.


شقاقل

مروری بر خواص شقاقل

* این گیاه سرشار از ویتامین‌های B1، B2، C، پتاسیم و فیبر است.

*خاصیت ادرارآور، ضدروماتیسمی و آنتی اکسیدان دارد.

* برای درمان بیماری‌های کلیوی و کنترل چاقی مفرط کاربرد دارد.

* فیبر موجود در آن، چربی سوز طبیعی است.

* ویتامین K موجود در آن، برای لخته شدن خون و رشد سلول‌ها مفید است و خطر بروز پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

* فولات موجود در شقاقل مانع از بروز کم خونی می‌شود و آن را درمان می‌کند. (به ویژه هنگام بارداری).

* ویتامین C موجود در آن، در تولید کلاژن موثر است.

* ترکیبات ضدالتهابی موجود در آن، به بهبود التهاب برونشیت در بیماران آسمی کمک می‌کند.

* پتاسیم همراه با اسید چرب امگا 3 انرژی بدن را افزایش می‌دهد و مانع از خستگی می‌شود.

* سیستم گوارشی و دیواره های مویرگ‌ها را تقویت می‌کند و آرام بخش، خلط آور و تقویت کننده است.

* اسیدفولیک موجود در شقاقل ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد و مانع  شکستگی استخوان بر اثر پوکی استخوان می‌شود. به علاوه مصرف آن به بیماران  کلیوی، سلولیت و چاقی مفرط توصیه می‌شود.

گیاه شقاقل از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی کمی گرم و تر می‌باشدو از نظر  خواص معتقدند که بازکننده انسداد مجاری عروق و گرم کننده می‌باشدو برای گرم کردن معده و کلیه و کبد تأثیر بسزایی دارد.

* از آن جا که شقاقل منبع عالی ویتامین C است سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارشی، پوست و عصب را تقویت می‌کند.

* میزان زیاد فیبر موجود در این گیاه در کاهش کلسترول و حفظ قند خون نرمال موثر است.

* شقاقل فشار خون بالا، یبوست و ناراحتی‌های متعدد قلب را کاهش می‌دهد.

* شقاقل خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین می‌آورد و با بهبود عملکرد برونشیتی به بیماران مبتلا به آسم کمک می‌کند.

* ریشه این گیاه خاصیت مدری و آنتی اکسیدانی دارد
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:٢۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/٤

 

خواص مِهرگیاه
www.mihansalamat.com
مِهرگیاه یا مَردُم‌گیاه یا سگ‌شکن نام یک گیاه‌است.
این گیاه دارای ریشهٔ ضخیم و گوشتی غالباً دو شاخه می‌باشد و شکل ظاهری ریشه شباهت به انسان دارد. و به همین خاطر افسانه‌های زیادی دربارهٔ آن ساخته شده‌است. این گیاه در مناطق مدیترانه‌ای به خصوص در جزیره سیسیل و کالابر به فراوانی می‌روید.
مزاج:
در سوم سرد و تا سوم خشک است و برخی پنداشته اند که کمی گرمی دارد . بیخش بسیار خشکاننده است و پوست بیخش از بیخ ناتوان تر است . برگش تر یا خشکیده استعمال شود مفید است . این مجموعه برگ ها خودبخود دارای رطوبت هستند.

خاصیت:

مخَدِّر است . هم افشره اش مخَدِّر است و هم قطره تراوشی ولی افشره در این زمینه  از قطره قوی تر است . اگر بخواهند اندام کسی را قطع کنند مقدار سه ابولوس  از افشره آن را در شربتی به بیمار بخورانند به خواب می رود. گویند اگر عاج ر ا مدت سه ساعت ب ا بیخ یبروح در آب بجوشانن د عاج نرم می شود و به آسانی  می توان آن را در صنعت بکار برد.

آرایش:

لکه سیاه پوست را مدت یک هفته یا برگ آن و بویژه با برگ سبز و شاداب آن ماساژ  دهند بدون زخم کردن خوب می شود. شیره مهرگیاه لکه های سیاه و سفید پوست را  بدون سوزش و گزش برمی دارد.

ورم و جوش:

درمان دمل های سخت و دمل های درونی و خنازیر است و اگر بیخ را بکوبند و نرم  بسایند و با سرکه بیامیزند و بر جوش و جمرَه( اخگر) مالند بهبودی حاصل شود.

مفاصل:

بیخش که با قاوت باشد و ضماد شود درد مفاصل را از بین می برد و شاید در درمان واریس هم نافع باشد

سر:

چرت آور  و خواب آور است . اگر در شراب ریزند بسیار مستی می دهد . اگر در مقعد شیاف کنند میخوابند. بو کردنش خواب می آورد . که این خاصیت از آن نوع سفید برگ بی ساقه است که آن را نرینه گویند . زیاد استعمال کردن و بو کردن  مهرگیاه ممکن است به سکته کردن بیانجامد و بویژه آنچه برگش سفید است این  خاصیت را بیشتر دارد و ممکن است از یبروح شربتی سازند که مرض بی خوابی را  از بین ببرد  عمل شربت به قرار زیر است :

سه من از پوست بیخ مهرگیاه با یک مطریطوس شراب شیرین مخلوط کنند و سه قوانوس از آن بنوشند . اگر پوست بیخ  مهرگیاه را در ش راب بجوشانند تا نیرویی که دارد به شراب منتقل شود کمی از  آن خواب آور است و اگر بخواهند که به خواب گران تر فرو روند بیشتر بخورند . بعضی از پزشکان برای این که خواب زده مهرگیاه را هشیار سازند بیمار را در  آب بسیار سرد می نشانند به هوش می آید .
که  به عقیده من در ا ین حالت حرارت در جسم مریض جمع می شود . مهرگیاه حس انسان را کند می کند . برای داغ کردن یا ختنه کردن یا دریدن اعضائی اگر بخورد  بیمار دهند تخدیر می شود و به خواب گران فرو رود و در حین عملیات احساس درد نمی کند . اگر کسی یک مثقال از بیخ نوع سوم مهرگیاه که ذکر شد تنها یا با  قاوت یا با نان یا همراه اش بخورد گیج و منگ می شود و به خواب می رود و تا  سه یا چهار ساعت به خود نمی آید و هیچ احساسی نمی کند و اگر ناگزیر باشیم  که یکی از اندامان شخصی را قطع کنیم  از پوست مهرگیاه بدون گرمای آتش شربتی می سازیم و سه من از آن شربت را با پیمانه ای)مکیال( شراب شیرین مخلوط می  کنیم و مقدار سه قوانوس را قبل از عملیات به بیمار می دهیم . کسی که می  رود. Coma; Stupor/ آن را بو کند یا افشره اش را به بینی کشد به اغما .

چشم:

قطره تراوشی آن درد بسیار آزار دهنده چشم را برطرف می کند . برگش ر ا بر چشم گذارند درد چشم تسکین یابد.

اندام های غذا:

مقدار یک اوقیه از قطره تراوشی مهرگیاه با عسل آب خفیف تناول شود . مراره و بلغم را بیرون دهد و در این زمینه کار خَربق را انجام می دهد. اما اگر از یک  اوقیه بیشتر باشد سم است.

اندام های دفعی:

مقدار نیم ا ونولوس از قطره تراوشی شیاف شود . ادرار بول کند و جنین را بیرون  آورد . تخم مهرگیاه تناول شود زِهدان را می پالاید . اگر آن را با گوگردی  که آتش ندیده مخلوط کنند و فَرزجه شود . خونریزی زِهدان قطع می شود . شیره  مهرگیاه بلغم و مراره )تلخ آ ب(را بیرون راند . اگر بچه خردسال اشتباها  مهرگیاه بخورد به چنان استفراغ و اسهالی گرفتار می شود که شاید بمیرد.

زهرها:

همه انواعش و چنان که گویند بویژه آن نوعی که برگش سفید و کوچک تر از بقیه است پادزهر تاجریزی

سمی است . کسی که از مهرگیاه مسموم می شود عوارض خفگی زِهدان در او پیدا شود و گونه اش سرخ گردد و چشمش بالا می آید و باد می کند و تو گویی مست مست است . در این حالت درمانش روغن و عسل است و اگر استفراغ کند مفید است.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:٢٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/٤

← صفحه بعد صفحه قبل →