گیاه کتان از دسته گیاهان گلدار، رده دولپه‌ای‌ها، راسته مالپیگی‌سانان تیره کتانیان سرده کتانیان لینوم می‌باشد. کتان اصالتاً متعلق به سرزمین‌های ساحل مدیترانه شرقی تا کشور هندوستان می‌باشد و احتمالاً برای نخستین بار در منطقه هلال حاصلخیز توسط کشاورزان پرورش یافت. گیاه کتان به شکل گسترده‌ای در اتیوپی و مصر باستان کشت می‌گردید. در کشور گرجستان، در غارهایی که متعلق به دوران ماقبل تاریخ است، کتان‌های خشک شده‌ای کشف شده‌است که مربوط به ۳۰ هزار سال پیش از میلاد است. کانادا چین هند آمریکا اتیوپی، بنگلادش، روسیه اوکراین، فرانسه و آرژانتین به ترتیب ده کشور برتر تولیدکننده کتان در جهان هستند..

تخم کتان و خواص آن []

افزودن دانه‌های تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می‌شود، از طرفی این دانه‌ها سبب کنترل وزن شده و پیشگیری‌کننده از سرطان نیز می‌باشند.

تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانه‌های تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می‌شوند.

چگونگی مصرف تخم کتان []

بهتر است دانه‌های تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد، در حالی که شما می‌توانید دانه‌های تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به میزان نیاز خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید.

دانه‌های تخم کتان می‌توانند بیش از یک سال قابل مصرف باشند.

بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید. میزان مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگ‌سال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپ‌خوری در روز می‌باشد.

برای افراد جوان‌تر، بیشتر از یک قاشق چای‌خوری در روز توصیه نمی‌گردد. از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر بالایی می‌باشد، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از میزان کم شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید.

یک قاشق سوپ‌خوری تخم کتان حاوی 36 کیلوکالری و یک قاشق سوپ‌خوری از تخم کتان آسیاب شده حاوی 50 کیلوکالری انرژی می‌باشد.

از آنجایی که دانه‌های تخم کتان طعم و مزه سبک و ملایمی دارند، می‌توانید به چندین روش آن را در رژیم غذایی روزانه خود وارد نموده و مصرف کنید.

ترکیبات تخم کتان []

  • حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله اکثر ویتامین‌های گروه B بوده و دارای منیزیم و منگنز نیز می‌باشد.
  • دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول می‌باشد.
  • دارای چندین نوع آنتی‌اکسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از بهترین منابع لیگنان‌ها می‌باشد.
  • حاوی اسیدهای چرب امگا- 3 بوده و از این رو ضد التهاب می‌باشد. تخم کتان یکی از منابع غنی گیاهی است که دارای امگا-3 گیاهی به نام آلفالینولنیک اسید (ALA) می‌باشد. بعد از روغن تخم کتان، روغن کانولا بیشترین میزان ALA را دارا است.

فواید تخم کتان []

  • تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین می‌تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
  • تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می‌باشد.
  • تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب می‌باشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می‌شود.
  • سبب بهبود سیستم گوارش بدن می‌گردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و سبب هضم و دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک می‌نماید.
  • ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. ALA موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می‌گردد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که تخم کتان می‌تواند سبب کاهش برخی ناهنجاری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس گردد.
  • جلوگیری کننده از سرطان است. تحقیقات نشان می‌دهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های مهمی همچون لیگنان‌ها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می‌تواند با پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، با سرطان مبارزه کند.

احتیاط در مصرف تخم کتان []

محققان معتقدند علی‌رغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیاده‌روی کرد. همچنین محققان اظهار می‌دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌باشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.

افرادی که دارای روده التهابی و تحریک‌پذیر می‌باشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند. همچنین زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند.

از طرفی افرادی که دچار بیماری‌هایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلی‌کیستیک و فیبرویید می‌باشند، نیز باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند.

اگر تخم کتان را به عنوان یک دارو مصرف می‌کنید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

چند پیشنهاد []

  • به هنگام خوردن صبحانه، آن را به شیر و کورن‌فلکس خود اضافه نمایید.
  • به هنگام صرف ناهار، دانه‌های تخم کتان را به سالاد خود اضافه نموده و میل کنید.
  • آن را با آب‌میوه مخلوط کرده و میل نمایید.
  • آن را به انواع سالادها و یا سوپ‌ها بیفزایید.
  • آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه نموده و میل کنید.
  • آن را به سس گوجه‌فرنگی و یا آب انواع گوشت‌ها اضافه کرده و میل نمایید.
  • آن را به گوشت چرخ‌کرده اضافه نموده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٠:۳٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٢٥

دارچین والیوم گیاهی

دارچین بخورید تا با آرامش کامل همه چیز را زیبا ببینید. دارچین به اصطلاح نوعی
والیوم گیاهی خوانده میشود که دارای اثر آرام کننده و شادکنندهای است و در مقایسه
با داروهای آرام بخش تاثیرپذیری آن دوچندان است.


دارچین همچنین رمز
جوانی
نیز خوانده میشود، چرا که مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگاه
میدارد. دارچین برای زیاد شدن و بازیافتن نیروی جنسی به کارمیرود، کلیه را گرم
میکند و ضعف کمر و پاها را از بین میبرد و کم خونی را درمان میکند.
دارچین
بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و به تازگی در آمریکای شمالی و کانادا کرم هایی
به بازار آمده که دارای دارچین است و برای رفع درد به کار
میرود.
اثر مهم دیگر دارچین پایین آوردن تب است و حتی امروزه دارچین را
به صورت قرص و کپسول درآورده اند که به عنوان تب بر، به کار میرود. شما میتوانید به
آسانی با نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب را به سرعت پایین بیاورید. دارچین رگها را
باز میکند و اثر خوبی در گردش خون دارد.
دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و
آن
قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است و حتی میتوان گفت که
اثر پنیسیلین و پادزیست (آنتیبیوتیک) را به مقدار زیادی دارا است.
اگر حس کردید
که ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید و حتی اگر سرما
خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.
یکی از دانشمندان
انگلیسی در کتابی که قرن نهم تالیف کرد ادعا کرده است که
دارچین، معده را تمیز و
آرام و قوی میکند
. بنابراین
اگر
ناراحتی معده دارید حتما از
دارچین استفاده کنید، دارچین با همه خواصی دیگر طعم بسیار خوبی دارد. حتی اگر چای
معمولی مینوشید
آن را با یک قطعه پوست دارچین به هم بزنید که طعم آن را بهتر
کند.
بیدلیل نیست که در گذشته سلمانیها که در حقیقت دکترهای طب قدیم بودند به
مشتریهای >خود چای دارچین میدادند.
گذشته دارچین
دارچین گیاهی است با نام
علمی (
Cinnammomn zelanicum‏) که از قدیمالایام در دنیا به کار میرفته است. در مصر حتی قبل از
ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلف دارچین مصرف میکردند.
دارچین
اولین بار در سریلانکا یافت شد و بعد از آن، تمام دنیا این چاشنی را شناختند و برای
طعم بهتر غذاها استفاده کردند. سریلانکا در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده
دارچین دنیا است.
دارچین درختی است کوچک، به ارتفاع 5 تا 7متر و همیشه سبز که از
تمام قسمتهای آن بویی معطر و مطبوع استشمام میشود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن
تا اوایل فروردین ظاهر میشود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید
است.
گیاه دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان
تقویت کننده، اعمال هضم و جریان گردش خون به کار میرود و از آن برای رفع سوءهاضمه،
به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده
میشود.
ه
مچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف
میشود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار میرود.
با بررسی اثر 2 گیاه
دارچین و سیاهدانه بروی نفخ معده، نتایجی که به دست آمد، نشان داد: 60درصد افرادی
که سیاهدانه، 90درصد افرادی که مخلوط دارچین و سیاهدانه و 10درصدی افرادی که دارچین
استفاده کردند، بهبود یافتند.
اروپاییها از گذشته های خیلی دور در شیرینی پزی و
آشپزی از دارچین برای طعم دادن به انواع غذاها و شیرینیها و کیکها استفاده میکرده
اند.
دارچین کوبیده نشده خیلی بهتر از دارچین آسیاب شده عطر خود را حفظ میکند.
از دارچین برای معطر کردن غذاهای گوشتی استفاده میشود.
شربت قند دارچینی برای
بیماران قندی تازه ترین تحقیقات نشان میدهد بیماران مبتلا به دیابت میتوانند با
افزودن کمی دارچین به رژیم غذایی خود به حفظ سلامت بدنشان کمک کنند.
دارچین یک
ادویه خاص است و یکی از اجزای اصلی کاری هندی است. هنگامی که آن را به غذا اضافه
میکنیم طعم شیرینی به غذا میدهد که حتی میتوان آن را با شکر اشتباه گرفت.
ولی
در عین حال ضررهای شکر را ندارد.
به علاوه دارچین خواص بسیاری از لحاظ سلامت
برای بدن دارد.
یکی دیگر از خواص دارچین این است که باعث افزایش کارایی هورمون
انسولین در بدن میشود >و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند
خون پیدا میکند. تحقیقات بر حیوانات نشان میدهد که ادویه مریم گلی اثر انسولین را
دو برابر میکند.
زردچوبه و میخک این اثر را سه برابر کرده، ولی دارچین حتی اثر
بیشتری از ادویه های ذکر شده را بر انسولین خون دارا است.
بسیاری از افراد مبتلا به
دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین روزانه تاثیر بسیار مثبتی بر
قند خونشان داشته است.

همچنین برخی تحقیقات
نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.
پایگاه اینترنتی
رویترز گزارش داد که در مطالعه ای درباره بیماران دیابتی که به مدت 40 روز روزانه
یک گرم دارچین به رژیم غذایی معمول خود افزودند: میزان قند خون، کلسترول و چربیهای
خونشان تا 30درصد کاهش یافت و کاهش میزان کلسترول، قند و چربی خون در
بیماران دیابتی تاثیر مفیدی در بهبود سلامتی دارد.
وقتی بدن حساسیت خود را نسبت
به هورمون انسولین از دست میدهد، دیابت نوع دوم بروز میکند. انسولین قند را از خون
به سلولهای بدن منتقل میکند تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین
وقتی بدن به انسولین پاسخ ندهد مقدار قند یا گلوکز در خون بالا میرود و منجر به
خستگی و تاری دید میشود.
افزایش قند خون در دراز مدت میتواند خطر ابتلا به
بیماریهای قلبی، نارسایی کلیوی و نابینایی را افزایش دهد.
افزودن مقدار کمی
دارچین به چای، آب پرتقال یا غلات مفید است. با جوشاندن آب با یک تکه دارچین به
راحتی میتوان چای دارچینی نیز تهیه کرد.
دارچین همچنین از بروز دیابت نوع دوم در
افراد در معرض خطر جلوگیری میکند. دارچین حاوی برخی مواد است که مصرف زیاد آن
میتواند سمی باشد، بنابراین در مصرف این ماده غذایی باید دقت کرد.
در این مطالعه
60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم روزانه 1، 3 یا 6 گرم دارچین یا معادل آرد گندم
(به عنوان دارونما) مصرف کردند. آرد گندم و دارچین به شکل کپسول
استفاده میشد.
میزان گلوکز، چربی و
کلسترول تمام بیمارانی که دارچین مصرف کردند تا 30درصد
کاهش یافت
، اما هیچ گونه تغییری در کسانی که دارونما دریافت کردند، مشاهده
نشد.
همچنین دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلولها
را بهبود میبخشد. دارچین تقریبا هیچ کالری ندارد، به همین خاطر دیابتیها بدون خطر
چاق شدن میتوانند با افزودن دارچین طعم مطبوعی به غذای خود بخشند.
هر گرم دارچین
کمتر از 3 کالری دارد که بسیار اندک است.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که دارچین
ظاهرا به سلولهای چربی در تشخیص و واکنش به
انسولین کمک میکند. مطالعات
آزمایشگاهی و حیوانی نیز نشان داده بود که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست
برابر میکند.
تحقیقات اخیر نشان داده افزودن مقداری دارچین به دسرهای شیرین
میتواند افزایش قند خون حاصله از صرف یک وعده غذای حاوی شکر و را تعدیل
کند.
محققان دانشگاهی به این نتیجه رسیدند که با افزودن کمی بیش از یک قاشق
چایخوری دارچین به یک کاسه پودینگ برنج میزان قند خون حاصله پس از صرف غذای مالمو
در سوئد با انجام تحقیقات فراوان به طور چشمگیری کاهش مییابد، این یافته صحت و
شواهد و مطالعات قبلی پیرامون این ادویه پرخاصیت را مورد تایید قرار میدهد، ولی به
هر حال هنوز پزشکان
در تجویز دارچین به عنوان یک درمان اصلی برای دیابت در شک و
تردید هستند و معتقدند برای اعلام نظر نهایی زمان بیشتری مورد نیاز است.
در این
بیماری بدن نمیتواند به طور مناسب هورمون تنظیم کننده قند یعنی انسولین را مورد
استفاده قرار دهد و به این ترتیب سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی میشود. دکتر جونا
هلبوویکز و تیم همراهش با انجام تحقیقات بر 14 داوطلب سالم از لحاظ بیماری
دیابت قندخون آنها را قبل و بعد از خوردن یک کاسه پودینگ برنج اندازهگیری کردند، یک
بار نیز قند خون آنها پس از خوردن پودینگ حاوی دارچین مورد آزمایش قرار گرفت، کلیه
تستها دو
ساعت پس از خوردن غذا انجام شد، نتایج این آزمایشها نشان داد وجود
دارچین در دسر یا غذا سبب کم شدن سطح قند خون در این افراد شده است، حال آنکه پس از
صرف غذا یا دسر ساده (بدون دارچین) سطح قند خون نسبتا بالاتر بود.
هلبوویکز دلیل
این امر را عملکرد دارچین در کمک به کاهش سرعت عبور غذا از معده به روده میداند،
این تیم با استفاده از اسکن ماورای صوت دریافتند داوطلبان با استفاده از غذای
دارچین دار تخلیه معده آهسته تری دارند، این تیم با تحقیق بر تعدادی از افراد مبتلا
به دیابت نوع دوم از آنها خواستند به مدت 20روز در رژیم غذایی خود از
دارچین استفاده کنند، پس از این مدت مشاهده کردند سطح قند خون و کلسترول به سرعت
کاهش یافت.
البته تاکنون گزارشی از عملکرد دارچین در بهبود بیماران به دیابت
نوع یک به دست نیامده است، به نظر میرسد این ادویه بر نوع یک هیچ تاثیری
ندارد.
خطرات استفاده زیاد دارچین
افرادی که آلرژی دارند،
نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند
، زیرا دارچین موجب
تشدید آلرژی نمیشود. اما این نکته را فراموش نکنید که اگر شما بسیار زیاد از دارچین
استفاده کنید، باید اثرات بد آن را بپذیرید. اثرات مضر مصرف زیاد دارچین عبارت است
از: التهاب یا ورم کردن پوست، زخمها و ترکهای گوشه دهان و همینطور سوزش
معده.
دارچین از لخته شدن خون جلوگیری میکند، اما زیادی آن در خون باعث بروز
مشکلات خونی و گردش خون میشود، به خصوص اگر با داروهایی که موجب رقیق شدن خون میشود
(مانند آسپرین) مصرف شود، مشکلات را دوبرابر میکند. دارچین را میتوان در چای یا
قهوه خود یا روی ماست پاشید یا با پنیر مصرف کرد و به طور کلی میتوان صدها ماده
غذایی را با دارچین طعم دار کرد،مثل حلیم، شله زرد، خورش قیمه
و...
دارچین تقریبا هیچ میزان کالری ندارد، به همین خاطر افراد
دیابتی بدون ترس از افزایش وزن، میتوانند از آن استفاده کنند. این گیاه در کاهش
چربی و کلسترول خون نیز دارای تاثیرات مثبتی است و افزودن مقدار کمی دارچین به قهوه
صبحانه، چای روزانه، آب پرتقال یا غلات مفید است.
محققان دانشگاه ویرجینیای غربی
میگویند عطر نعناع و دارچین باعث میشود رانندگان بتوانند آرامش بیشتری داشته باشند
و خوابشان نبرد.
دکتر بریان ردنبوش، مدیر مرکز مطالعات دانشگاه و روانشناس در
دانشگاه ولنگ جسوت، بر این تحقیق نظارت داشت. این تحقیق اول فوریه در مراسم سالانه
اعلام نتایج مطالعات دانشجویان در چارلستون، مرکز ایالت ویرجینیای غربی، اعلام شد.
دانشجویان با بررسی این گیاهان دریافتند نعناع اضطراب و نگرانی را کاهش و مخلوط
نعناع و دارچین، آگاهی را افزایش میدهد. رودنبوش گفت: استنشاق بوی این گیاهان به
طور مداوم در زمان رانندگیهای طولانی مدت، باعث میشود آمار حوادث رانندگی و
قربانیان این وقایع کاهش یابد

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٥۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٢٠

 

موزکاملا رسیدهماده ای تولید میکند بنامتی اِن
اِف

 

 

که توان مقابله با سلولهای غیر عادی (سرطانی) را دارد
،

 
 

هر چه موز رسیده تر باشد لکه های قهوه
ای رنگ روی پوست آن بیشتر میشود
هر چه این لکه های قهوه ای بیشتر
باشند، سیستم ایمنی بدن را بیشتر افزایش میدهند

 

بنا بر تحقیقات دانشمندان ژاپنی، در مقایسه با میوه هایی مانند انگور
، سیب

 

هندوانه ، آناناس ، گلابی و خرمالو ، موز با افزایش تعداد گلبولهای
سفید
و بالا بردن
سیستم ایمنی و تولید ماده تی ان اف ، بهترین نتیجه
را داده

 

بنا بر همین تحقیقات موز کاملا رسیده با خالهای قهوه ای روی پوست
آن 8 برابر

بیش از موز سبز سیستم ایمنی در مقابل سرطان را بالا
میبرد

دانشمندان ژاپنی خوردن 1 یا 2 موز در
روز را توصیه

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٤٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٢٠