رفع واریس: پس از حمام، آب سرد به پاها بزنید، در هنگام شب دو بالشت زیر پاها و بالشتی کوچک زیر سر قرار دهید. پاها را روغن بادام مالیده و ماساژدهید و روزی دو لیوان آب زرشک بخورید.

- هنگام خروج از حمام، چند ثانیه آب سرد بر روی پاهایتان بگیرید تا از واریس جلوگیری شود.

- شب ادراری: بر دو نوع است، یا از گرمی است و یا از سردی. بچه‎هایی که از گرمی به این حالت دچار می‎شوند، قبل از خواب دچار عطش زیادی شده و آب زیادی می‎خورند که صفراوی مزاج هستند. و بچه‎هایی که این حالتها را ندارند از سردی است و بلغمی مزاج می‎باشند که باید رژیمهای مربوط به مزاجها را رعایت نمایند.

- رفع شب ادراری: نخوردن مرغ، ماست، برنج و ترشی و شبها سه ساعت قبل از خواب،این غذا را به فرد بدهید: 5 عدد خرما، 5 عدد مغز بادام خام، یک قاشق پودر نارگیل، 2 قاشق چایخوری دارچین. قبل از خواب حتما دستشویی برود، چند روزه مشکل حل می‎شود.

- دفع ادرار: اگر ادرار خوب دفع نمی‎شود، به علت خوردن غذاهای سدیم دار است که برای رفع آن باید غذاهای پتاسیم دار مانند ته خیار، موز، کاهو و بادام خورد.چنین افرادی دست و پا و زیر چشمهایشان ورم می‎کند.

- کسی که زیاد می‎خوابد، طبعی سرد و بلغمی دارد، غذاهای گرمی بخورد.

 

- درمان اسهال خونی: اگر کسی دچار اسهال خونی ،خونریزی از مدفوع دارد، سه روز غذا فقط آب و عسل و خاکشیر بخورد، مشکل حل می‎شود.

 

- برای رفع موهای خشن در بدن عصبی نشوید.

 

- اگر غذاهای تبلیغی نخورید، هرگز آلرژی به سراغ شما نمی‎آید.

 

- برای ناراحتی‎های اعصاب و لرزش دست، چای، قهوه و نسکافه مطلقا نخورید.

 

- رفع وسواس: غذاهای سردی بخش نخورند. روزی حداقل دو لیوان آب سیب با لیمو ترش تازه و دو لیوان شیر بادام استفاده نمایند.

 

- منشا ام‎اس : حرص خوردن بیش از حد، حساس و زود رنج بودن و عصبی شدن و خوردن غذاهای سردی بخش.

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:۳٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

بدن انسان به 20 نوع اسید آمینه و پروتئین احتیاج دارد که 10 نوع آنرا بدن می‎سازد و 10 نوع دیگر را باید به بدن بدهیم.

- در بدن دو نوع اسید تولید می‎شود، اسید اوریک و اسید لاکتیک که مقدار کم آنها برای بدن نیاز است ولی مقدار زیاد آنها باعث ضررهای زیادی دربدن می‎شود که علت تشکیل آنها هم خوردن گوشت و لبنیات است.

- حسن چربیهای حیوانی اینست که کلسترول ندارند و عیب آنها اینست که اشباع شده می‎باشند و زود جذب بدن شده و فرد با خوردن آنها،باید فعالیت زیادی داشته باشد تا رسوب نکنند.

- ویتامین‎ها از طریق گیاهان تامین می‎شود و فرآورده‎های حیوانی معمولا هیچ ویتامینی ندارند.

- تمام پروتئینهای مورد نیاز بدن در چهار مغز وجود دارد: گردو،بادام،فندق و پسته.

- پروتئینهای گیاهی در قارچ، سویا، حبوبات و غلات و همچنین چهار مغز وجود دارد.

- پروتئینهای گیاهی چهار برابر گوشت انرژی تولید می‎کنند، خوشمزه‎تر و نشاط‎آورتر بوده و سریعتر جذب بدن می‎شوند.

- برای جذب سریعتر پروتئینها توسط بدن، غذاهای ممنوعه را به مرور حذف نمایید و به مرور غذاهای خام و سبزیجات را جایگزین کنید.

- قندهای موجود در شیرخشت و ترانجبین و انگبین بهترین دارو برای کبد هستند.

- قند موجود در شیر(لاکتوز) به علت عدم وجود آنزیم آن در بدن بزرگسالان، شکسته نشده وفرد با خوردن شیر یا دچار اسهال می‎شود و یا یبوست.

- قندها در دو دسته قرار می‎گیرند: چپ‎گرا و راست‎گرا. قندهای چپ‎گرا در ساختمان اسیدهای آمینه به کار می‎روند. با مصرف این قندها اسیدهای آمینه ساخته می‎شوند و برای بدن بسیار مفید هستند. راست‎گرا در ساختمان قندها به کار می‎روند و برای بدن مفید نمی‎باشند.

- روغنهای گیاهی مفید: کنجد، زیتون، آفتابگردان و ذرت.

-  ویتامینها دو دسته هستند: محلول در چربی و محلول در آب.

- ویتامینهای محلول در چربی: آ(کدو تنبل، هویج، گوجه فرنگی) ، سی(مرکبات و سبزیجات)، دی(آفتاب)، ای( جوانه گندم)، کا( شبدر یونجه).

- ویتامین ای مفید برای فعال نمودن غدد جنسی، استحکام استخوانها، رفع ناراحتی چشم و متابولیسم بدن.

- برای مصرف صحیح و جذب بهینه ویتامینهای محلول در چربی، بهتر است با روغن مصرف شود که بهترین روغن، روغن زیتون است. گیاهان دارای ویتامینهای فوق را با روغن زیتون مصرف کنید.

- بهترین کرم برای پوست، روغن زیتون یا روغن بادام است.

- ویتامینهای محلول در آب ویتامینهای گروه ب هستند که در گیاهان وجود دارند.

- اکثر ویتامینها در پوست میوه‎ها وجود دارد.

- با زیاد خرد کردن و شستن سبزیها، ویتامینهای محلول در آب آنها از بین می‎روند.

- به بچه‎ها، به جای کلسیم لبنیات، از چند خرما و چند عدد بادام استفاده کنید.

-کسانی که از زانو به پایین دچار درد و ضعف می‎شوند، این افراد دچار کمبود کلسیم هستند.این افراد اگرچربی بالا ندارند، برای رفع آن ،می‎توانند 10عدد بادام خام و 5 عدد رطب بخورند و بهتر است در شب استفاده نمایند ،ولی اگر چربی بالا دارند، یک عدد کشک کم نمک محلی، دو عدد گردو و سه خرما  استفاده نمایند.

- لزومی به استفاده از مایع ضد عفونی برای شستن سبزیها نیست، چند بار با آب خالص بشویید. البته کسانی که یبوست دارند حتما سبزیها را ضد عفونی کنند.

- نحوه صحیح پاک کردن و شستن سبزی: ابتدا فقط برگهای زائد و زرد سبزی را جدا نموده، ولی برگهای سالم را از ساقه جدا نکنید،و بصورت سالم سبزیها را در تشتی بریزید. یکبار آب روی آنها ریخته و خوب تکان داده و آب را بیرون بریزید. سپس دوباره آب روی سبزیها ریخته و 15 الی 20 دقیقه کنار می‎گذارید. بهتر است به اندازه دم موش آب روی سبزیها جاری باشد و از تشت سر ریز نماید تا اگرتخم انگل در سبزیها وجود دارد ، دفع گردد، سپس 7 الی 8 مرتبه سبزیها را آب کشیده تا آب کاملا زلال شده و در نهایت سبزیها را در سبدی ریخته ، ساقه ها را از برگها جدا نموده و پاک می‎کنید. با این روش ویتامینهای محلول در آب سبزیها از بین نمی‎رود.

- وجود میکروب در غذا، انسان را بیمار نمی‎کند، بلکه ضعف سیستم ایمنی بدن باعث بیماری و تاثیرگذاری میکروبها می‎شود.

- برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن، قندهای راست گرا را نخورید، ویتامینهای محلول در چربی را با چربی مصرف کنید و غذاهای ممنوعه را مصرف نکنید.

- منشاء ویتامینهای گروه ب گیاهان هستند و یا در روده بزرگ تشکیل می‎شوند که استفاده از قندهای راست‎گرا و شیرینیهای قنادی باعث از بین رفتن این ویتامینها می‎شود.

- ویتامینهای گروه ب در سلامت و شادابی پوست بسیار مفید هستند.

- خانمهایی که جوش صورت دارند از سرخ کردنی یا قندهای راست‎گرا استفاده می‎کنند.

- ویتامینهای گروه ب در پوست غلات زیاد است. حتی‎المقدور غلات را با پوست استفاده نمایید.

- یکی از محسنات سیب، دفع هرگونه مواد زائد و بیماری از بدن می‎باشد

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:۳۳ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

غذاها به سه گروه اصلی تقسیم می‎شوند، اسیدی یا غذاهای سرد، بازی یا غذاهای گرم و غذاهای خنکی که بین اسیدی و بازی و متعادل است.

- همیشه غذایی استفاده کنید که PH خون از 2/7 کمتر نشده و از 4/7 هم بیشتر نشود.

- باخوردن غذا همیشه PH خون را به‎حالت تعادل، بین 2/7 و 4/7 نگه‎دارید تا همیشه سالم بمانید.

- غذا ها را با ترکیب کردن به حالت تعادل در آورید، غذاهای گرم را با سرد، مثلا بادمجان که گرم و خشک است را با کشک که سرد و تر است را با هم به صورت کشک بادمجان مصرف کنید تا حالت تعادل ایجاد شود و یا هیچگاه ماهی را با ماست که هر دو آنها سرد هستند، نخورید.

- به دو دلیل انسان بیمار می‎شود: عدم تعادل PH در بدن و ضعف سیستم ایمنی

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:۳٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

در قرآن عسل به عنوان شفا برای همه مردم آمده است.

- راه تشخیص عسل خوب: وقتی شهد عسل از ظرفی به ظرفی دیگر ریخته می‎شود، اگر حباب زیادی در عسل جمع شده باشد، آن عسل مرغوب‎ است.

- به هیچ وجه عسل را حرارت ندهید.

- درمان اوریون: سه روز استراحت مطلق و تنها غذای این سه روز آب و عسل. ( برای نوزادان، به آنها به همراه آب و عسل شیر مادر هم داده نشود.)

- عسل خوب دیابت را کنترل می‎کند.

- عسل به همه مزاجها و طبع‎ها سازگار است و حالت تعادل ایجاد می‎کند. حتی دیابتی‎ها هم با خوردن عسل، دیابتشان به حالت تعادل در می‎آید.

- بهترین دارو برای افرادی که هیچ چیز در معده آنها نمی‎ماند و بالا می‎آورند،شربت عسل رابه همراه سه عدد یخ کوچک ، هم زده تا شربت بسیار سردی بدست آید. سپس شخص آنرا به آرامی و جرعه جرعه بنوشد.

- برای ضعف بدن، شربت آب و عسل را با یخ، آرام آرام بنوشید.

- شربت عسل: یک قاشق غذاخوری عسل، یک لیوان آب خنک و آب یک عدد لیمو ترش تازه را با هم مخلوط کنید.

- این شربت عسل برای تمامی افراد و برای تمامی سنین مفید است.

- برای رفع خستگی ذهنی، شربت آب و عسل بهترین چیز است.

- برای افزایش حافظه، روزی سه لیوان شربت آب و عسل با یخ استفاده نمایید.

-  از علل کاهش حافظه، خوردن دوغ و ماست است.

- کسانی که بی‎خوابی دارند این شربت آب و عسل را در طول 10 دقیقه، میل کنند.

- اگر کسی خواب زیادی دارد، این شربت را سریع میل کند.

- کسانی که با خوردن عسل، معده درد می‎گیرند، بصورت شربت عسل بخورند

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:۳٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥
تگ ها : خواص عسل

 

برای از بین بردن هر نوع عفونت،نخوردن غذای پخته و خوردن سیر مفید است.

- خوردن سیر به میزان زیاد، ایجاد هپاتیت و بیماریهای کبدی می‎نماید.

- خوردن سیر باعث رفع عفونت و عدم ابتلا به عفونت می‎شود و از آن بجای آنتی‎بیوتیک استفاده نمایید.

- خوردن سیر به همراه غذای گرم باعث بالا رفتن فشار خون می‎شود.

- خوردن سیر به همراه غذای سرد، مانند برنج از شب مانده، باعث پائین رفتن فشار خون می‎شود.

- استفاده از سیر داغ، برای بدن مضر است و باعث بوی بد دهان می‎شود.

- از سیر به عنوان طعم دهنده و عطر دهنده به غذای خام استفاده می‎شود و اشتها آور است.

- کسانی که طحال خود را درآورده‎اند، اگر از غذاهای ممنوعه پرهیز نمایند و روزانه 2 تا 3 حبه سیر بخورند، مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:۳۱ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

از خیار می‎توان به عنوان سرم استفاده نمود.

- در تابستان برای رفع عطش، چند خیار را بطور کامل به همراه مقدار کمی نمک بخورید.

- کسانی که شکم یا بیضه آنها، آب آورده، با خوردن نارنگی و پرتقال، این آب را دفع نمایند.

- کسانی که خون دماغ زیاد می‎شوند، از شربت آب هویج و عسل به همراه پودر یونجه یا بذر جوانه یونجه در سالاد استفاده نمایند.

- با له کردن یونجه و گذاشتن بر روی زخم، خونریزی بلافاصله بند می‎آید.

- پاپایا( خربزه درختی)، کسانی که به همراه غذا مایعات و نوشابه استفاده می‎کنند، شرطی شده و بدون مایعات نمی‎توانند غذا بخورند. برای حل مشکل، غذا را خوب بجوند و به همراه غذا یک قاچ از پاپایا بخورند.

- خرما و انجیر را به همراه غذای سرخ شده استفاده نکنید که باعث جوش می‎شود.

- درمان آکنه و جوش صورت: روزانه دو عدد سیب و یک قاشق مرباخوری عسل.

- به جای بکینگ پودر از استخوان ماهی مرکب ، که در عطاری‎ها به کف دریا معروف است، استفاده نمایید.

- کسانی که سرع دارند، با خوردن گردو مشکلشان بیشتر می‎شود.

- آلزایمر کسانی مبتلا می‎شوند که طبع سردی دارند و سردی زیادی می‎خورند.

- خانمهایی که زیاد در حمام می‎مانند و از آب گرم استفاده می‎کنند، دچار سردرد می‎شوند.

- استفاده ازآب خیلی‎گرم در حمام ، موجب از بین رفتن چربی زیر پوست و خرابی پوست می‎شود.

- خانمهایی که می‎خواهند بدن خوش فرمی داشته باشند، در پایان حمام آب را سرد و گرم نموده، و نهایت با آب سرد دوش گرفته و بیرون آیند.

- اگر به بچه ها غذای خام دهید و یا مادر از غذاهای خام استفاده نماید، بچه‎ها هنگام دندان درآوردن دچار هیچ مشکلی نمی‎شوند.

-رفع سکسکه: اگر فکرتان را به جایی متمرکز کنید، ویا شربت عسل را جرعه جرعه بنوشید، مشکل حل خواهد شد.

- کسانی که دارای انگل هستند، شبی 2تا3 قاشق غذاخوری تخمه کدو یا مغز دانه‎های میوه بخورند.

- پوست سیب ضد ویروس است.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢٩ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

کشک:

این غذا هفته‎ای یکبار برای افرادی که ناراحتی استخوان دارند و یا نمی‎خواهند پوکی استخوان بگیرند؛ کشک، پونه و پیاز خرد شده را در ظرفی روی شعله قرار داده تا بجوشد و همزمان هم زده تا ته نگیرد. در نهایت پودر چهار مغز و روغن زیتون اضافه نمایید.

 فسنجان:

مغز گردو، رب انار، لیمو عمانی یا لیمو ترش، هویج، سیب، بادام و روغن زیتون.

آش جو به جای آش رشته:

 دو پیمانه جو پوست کنده، یک پیمانه گندم با پوست، بقیه حبوبات بجز برنج و لپه از هر کدام نصف پیمانه، پیاز بزرگ یک عدد، پونه کوهی 2 قاشق، سبزی آش یک کیلو،کشک ( کشک خشک محلی، را خرد کرده، آب روی آن ریخته ، 2 تا 3 ساعت بماند، سپس در مخلوط کن  به همراه کمی پونه ریخته،هم می‎زنیم)،روغن زیتون وادویه‎جات(دارچین،فلفل، زنجبیل و زردچوبه

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

کلغوره 50گرم، لیمو عمانی با پوست و دانه 50گرم، بذر شنبلیله 100گرم، قره‎قات 50گرم، عدس‎الملک 25گرم،نارنج 2عدد، گزنه 50گرم، ریشه باباآدم 50گرم. نارنجها را از وسط بریده، پوست و دانه‎ها را جدا نموده، خشک کنید. همه مواد را آسیاب نموده و با هم مخلوط نمایید. روزی سه مرتبه و هربار یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را در یک استکان آب ولرم ریخته، هم زده و قبل از غذا بخورید. این نسخه برای افرادی است که انسولین مصرف می‎نمایند. رژیم غذایی برای این افراد، در شبانه‎روز یک وعده غذای پخته به همراه سالاد، و دو وعده دیگر غذای خام بخورند. همچنین روزی 3 تا 4 قاشق مرباخوری عسل بخورند

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢٧ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢٦ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

اگر بیماری عفونی شدیدی گرفتید، بین 48 تا 72 ساعت غذای شما فقط شربت  عسل بایخ به همراه سیب باشد. هردو ساعت به دو ساعت، ابتدا شربت و دو ساعت بعد سیب  به همین ترتیب و هیچ چیز دیگری نخورید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢٥ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

کسانی که کلسترول خون دارند، اگر شبی دو گردو بخورند مشکل کلسترول آنها رفع می‎شود.

 

- برای رفع‎کلسترول‎خون،روزی‎چند عدد سیب با پوست و دانه بخورید، ورزش و راهپیمایی نمایید.

- پائین آوردن چربی بالا: تمبر هندی یک بسته، زرشک آبگیری 250گرم، قره‎قروت 100گرم، گلاب نصف استکان، سرکه سیب یک لیوان. تمبر هندی را در دو لیوان آب حل نموده و صاف کنید. زرشک آبگیری را در یک لیتر آب ریخته، بجوشانید تا آب آن نصف شده و سپس صاف کنید. آبهای تمبر هندی و زرشک را با هم مخلوط نموده، قره‎قروت را در آن حل نموده و گلاب و سرکه به آن اضافه کنید. روزی سه بار و هر بار یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را در یک لیوان آب خنک حل نموده و 5/2 ساعت بعد از غذا ، آرام آرام میل کنید. اگر فردی ناراحتی معده دارد، به همراه آن زنیان نیز مصرف کند. افرادی که به هیچ وجه چربی آنها پایین نمی‎آید، این مخلوط بسیار مفید است

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢۳ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

برای لباس زیر از جنس نخی پنبه‎ای و سفید رنگ استفاده نمایید.

- برای لباسهای رو ، سعی کنید از جنس پلاستیکی نباشند که ایجاد آلرژی می‎نمایند.

- پوشیدن لباسهای مشکی باعث ایجاد افسردگی می‎شود. بهتر است از رنگهای شاد استفاده شود.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢۳ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

ظروف غذا:

- بهترین ظروف به ترتیب: گلی لعابی، چینی، بلور، ظروف مسی و روی.

- از ظروف آلومینیومی، تفلون و پلاستیکی استفاده نکنید.

- استفاده از ظروف تفلون مشکلات زیادی را ایجاد می‎کنند.

- ظروف آلومینیومی باعث کندی ذهن و شعور و اشکال در کلیه‎ها می‎شوند.

-استیل ظروف خوبی هستند ولی برنج را می‎سوزاند و غذا در آنها خوشمزه نمی‎شوند.

- سعی کنید در ظرفهای لعابی گلی غذا بخورید.

- دیگ سنگی: از دیگی استفاده کنید که سنگ آن یکنواخت مشکی باشد و رگه‎های سفید نداشته باشد. پس از خرید، یک تا یک‎ونیم لیتر آب در آن ریخته، به همراه 250گرم دمبه چرخ کرده ، بگذارد به مدت 5/1 ساعت بجوشد.برای آنکه نشکند زیر آن توری بگذارید. سپس از شعله برداشته بگذارید سرد شودو بعد محتوای آنرا دورریخته وخوب بشویید،دیگ آماده استفاده می‎باشد.

- آرام‎پز: یک قابلمه‎ای که قابل استفاده نیست را بر داشته، در داخل آن آبکشی را وارونه قرار دهید تا سوراخهای آن رو به بالا باشد، دو لیوان آب زیر آبکش ریخته، لبو، سیب‎زمینی، شلغم و... را روی آن قرار داده، نیم ساعته مواد می‎پزند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

خصوصیات رنگ قرمز: تسکین دهنده بیماریهای پوستی( مانند مخملک)، محرک جنسی( کسانی که میل جنسی کمی دارند، از این رنگ استفاده کنند)، بالا برنده متابولیسم بدن( افراد کم اشتها از سفره قرمز استفاده نمایند)، راحتی هضم غذا، گرم کننده بدن، تشدید کننده احساسات( افراد عصبی از این رنگ استفاده نکنند)، ایجاد کشش( خانمهایی که احساس می‎کنند کشش همسرشان نسبت به آنها کم است، از این رنگ در اتاق خواب استفاده نمایند)، ایجاد هیجان، نیرو بخش، فعال کننده عصب سمپاتیک.

- خصوصیات رنگ آبی: تسکین دهنده ودرد شکن( افرادی که همیشه احساس کسالت و بدن درد می‎کنند، از این رنگ استفاده نمایند)، مفید برای دردهای عصبی، برطرف کننده وسواس( کسانی که حالت وسواسی دارند، از رنگ آبی برای اتاق استفاده نمایند)، کنترل هیجانات زیاد، بر طرف کننده تب، رفع بی‎خوابی( کسانی که می‎خواهند از چراغ خواب استفاده نمایند، از نور آبی استفاده کنند، کمترین اثر را بر روی بدن دارد)، خنک کننده و سرد کننده، کم کننده کشش و چشم زخم، آرامش دهنده، پایین آوردن فشار خون، تعدیل کننده تنفس‎های سریع و شدید، محافظ، حساس و جدی( اگر می‎خواهید کارهای دقیق انجام دهید از این رنگ استفاده کنید)، موثر برای معالجه سرطان، دور کننده مگس و جذب کننده پشه.

- خصوصیات رنگ زرد: رنگ خوشرویی و نشاط، گرم کننده، رنگ خوشحالی، شادی‎بخش و مسرت‎آور، ایده‎آل، ایجاد حالت روحانی، فیلسوفانه، تحریک کننده فکر( محیطی را که بچه‎ها می‎خواهنددرآن درس‎بخوانند به‎این‎رنگ درآورید)، کم‎کننده ناراحتی‎های عصبی، ازدیاد رشد گیاهان.

- خصوصیات رنگ سبز: بهترین درمان برای بیماریهای روحی روانی و اختلالات روانی، آرام بخش،از بین برنده خستگی اعصاب، بهترین و شکیباترین رنگ برای آقایان، باعث صبوری در آقایان، حس نشدن گذر ایام، بالا برنده تحمل پذیری، خنک کننده، مهیج، تعدیل کننده نور خورشید، کم کننده فشار خون، موثر برای بی‎خوابی و خستگی، مفید برای افراد میگرنی، کم کننده رشد گیاهان.

- خصوصیات رنگ بنفش: اثر ضعیفی در درمان بیماریهای روانی، نرمال کننده و تاثیر مثبت روی قلب و خون، بالا برنده سیستم ایمنی بدن و مقاومت بدن، بالابرنده میل جنسی در خانمها.

- خصوصیات رنگ نارنجی: رنگی گرم،اثر حرارتی بر روی سیستم گوارشی(مناسب برای افراد بلغمی مزاج و افرادی که غذای آنها دیر هضم می‎شود از سفره نارنجی استفاده نمایند)، درخشندگی و تابندگی، محرک و مهیج، آرام بخش، بالا برنده ضربان قلب( هر روز از این رنگ استفاده نکنید) ولی روی فشار خون تاثیری ندارد، دوست داشتنی کردن زندگی، ایجاد حالت نشاط در فضای منزل، مفید برای هضم غذا.

- خصوصیات رنگ ارغوانی: مفید برای کسانی که کم خونی دارند، مفید برای کسانی که دوست دارند لطیف وظریف باشند، رنگ سلطنتی، مضربرای افراد وسواسی وحساس، خشنود کننده دیگران.

- خصوصیات رنگ خرمایی: آرامش دهنده، محافظ در مقابل تشعشعات و فرکانسها( زیاد از این رنگ استفاده نکنید).

- خصوصیات رنگ خاکستری: آرام، حساس، محافظ( آقایان بیشتر از این رنگ استفاده کنند).

- خصوصیات رنگ سیاه: سبک، غلط انداز، افسرده کننده.

- خصوصیات رنگ سفید: ملیح و براق، ایجاد احساس نشاط و پاکی، علامت پاکی و لطافت.

- از ترکیبهای مختلف رنگی استفاده نمایید، استفاده یکنواخت از یک رنگ خستگی ایجاد می‎نماید.

- برای اینکه بچه‎ها چشم نخورند،لباسهایی با رنگ آبی بپوشانید و از رنگ قرمز استفاده نکنید

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٢٠ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

طرز تهیه چای سنتی ایرانی: بعد از مخلوط کردن، مواد را روی حرارت کم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد، سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم( کتری یا سماور) قرار داده، 15 دقیقه دم بکشد، صاف نموده و مصرف کنید.

توجه: چای هرچه بیشتر دم بکشد، بهتر است. چای بعد از دم کشیدن به مدت طولانی (چند روز) قابل مصرف است. کتری یا قوری بایستی مسی یا رویی باشد.

 

چای گل گاو زبان و سنبل طیب:

مواد:گل گاو زبان(4 قاشق مرباخوری) ، سنبل طیب(1 قاشق مرباخوری)، لیمو عمانی(1عدد)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص : طبیعت گرم و تر،آرام بخش اعصاب، خواب آور، رفع سردردهای عصبی، رفع دردهای کلیوی، ضد سودا و صفرا ، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت قوه باء.

 

چای به‎لیمو و زیرفون:

مواد: به‎لیمو( 1قاشق مرباخوری)،زیرفون(1قاشق غذاخوری)، آب سرد(2لیوان) ، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، ضد سرماخوردگی، ضد ناراحتی عصبی، ضد تشنج، ضد نقرس، ضد سیاتیک، ضد غلظت خون، ضد رماتیسم، خواب‎آور شب، ضد میگرن، آرام بخش، ضد طپش قلب، ضد سردرد، تقویت حافظه، تقویت معده، ضد آسم، پایین آورنده فشار خون، ضد اسهال، شستشو دهنده کلیه.

 

چای بادرنجبویه و زیرفون:  

مواد: بادرنجبویه(1 قاشق مرباخوری)، زیرفون(1قاشق غذاخوری)،آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برنده قوی فشار خون، مقوی قلب و اعصاب، خون‎ ساز، تقویت کننده سلولهای مغزی، فوق‎العاده آرام‎بخش است، مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب‎آور، نشاط آور، ضد بیماریهای کلیه، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی دهان.

 

چای بابونه:

مواد: بابونه( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشک، آرام بخش اعصاب، تقویت معده و روده، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتهاء آور، ضد بلغم وصفرا، شستشو دهنده بسیار قوی کلیه‎ها.

 

چای به‎لیمو:

مواد: به‎لیمو( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، خواب‎آور شب، آرام بخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد طپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم.

 

چای دارچین:

مواد: دارچین( چند قلم آسیاب نشده)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک، محرک اعصاب، شستشو دهنده کلیه، دفع رطوبت اخلاط رطوبتی، مفرح، تقویت قوه باء، ضد پا دردهای رطوبتی، اشتها آور، ضد دلهره، ضد بوی دهان، تقویت کبد و معده( تاثیر آن تا 15 سال در بدن می‎ماند).

 

چای زنجبیل:

مواد: زنجبیل کوبیده( 1قاشق مرباخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک، بالابرنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و صفرا، خون‎ساز، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باء، مقوی جهاز هاضمه، ضد سم غذایی، مقوی معده، مسکن، مقوی قوای رئیسه بدن،تنظیم ادرار.

 

چای میوه گل نسترن:

مواد: میوه گل نسترن(15عدد)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و خشک، پایین آورنده فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم و درد کلیه، شستشو دهنده کلیه، سرشار از ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.

 

چای زیرفون:

مواد: زیرفون( 1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، مصرف زیاد پایین آورنده فشار خون، ضد ناراحتی‎های عصبی، ضد تشنج، ضد میگرن‎های مزمن، ضد بی‎خوابی، ضد سردرد، ضد بیماریهای ریوی، ضد زکام، ضد غلظت خون، ضد استفراغ، ضد رماتیسم، ضد آرتروز، ضد نقرس، ضد سیاتیک. برای خانمهای باردار ممنوع می‎باشد.

 

چای آویشن:

مواد: آویشن( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل، بالابرنده فشار خون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، شستشو دهنده کلیه، ضد انگل، ضد رطوبت بدن، ضد صفرا، ضد زکام، ضد سرفه، ضد آسم، اشتها آور، ضد غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه،تقویت بینایی.

 

چای اکلیل کوهی:

مواد: اکلیل کوهی(1 قاشق غذا خوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل گرم، مقوی اعصاب، شستشو دهنده کلیه، ضد صفرا، ضد دلهره و اضطراب، تقویت بدن، ضد زکام، ضد آسم، ضد سیاه سرفه، مقوی معده، ضد درد رماتیسمی و استخوانی و کمر، ضد سنگ کیسه صفرا.

 

چای گزنه:

مواد: گزنه(1 قاشق غذاخوری) ،آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک، ضد قند، ضد غلظت خون، ضد چربی، ضد صفرا و سنگ کیسه صفرا، ضد سرطان، ضد امراض کلیه، شستشو دهنده کلیه، ضد خونریزی، زیادکننده شیرمادر، رفع خستگی، ضد ریزش مو.

 

چای مرزنجوش:

مواد: مرزنجوش( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، آرام بخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیقه و سردردها، ضد نفخ معده، ضد ورم معده، ضد اخلاط مضر، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط‎آور، تب‎بر، خواب‎آور، اشتهاآور.

 

چای استخودوس:

مواد: استخودوس(1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز، ضد میگرن، ضد زکام، ضد آسم، ضد برونشیت، مسکن، درمان رماتیسم، شستشو دهنده کلیه، ضد اگزما.

 

چای فلوس:

مواد: مغز فلوس( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل، پایین آورنده فشارخون، ضد برفک دهان، ملین، مسهل قوی، ضد صفرا، ضد یبوستهای بد و مزمن، ضد تورم امحاء و احشاء.

 

چای زعفران:

مواد: زعفران کوبیده(1 قاشق مرباخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک، مفرح، مقوی قلب، محرک قوای مغزی، نشاط‎آور، ضد کرم خوردگی دندان، شستشو دهنده کلیه، مقوی معده، ضد سرفه، ضد حساسیت، خلط‎آور.

 

چای نعناع:

مواد: نعناع( یک قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و اندکی گرم،ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبوکننده دهان، آرام کننده روده‎ها، رفع خستگی، رفع ناراحتی‎های کیسه صفرا، رفع ناراحتی‎های ریوی، رفع تنگی نفس و آسم، ضد سرفه.

 

چای پونه:

مواد: پونه( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و اندکی گرم،ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبوکننده دهان، آرام کننده روده‎ها، رفع خستگی، رفع ناراحتی‎های کیسه صفرا، رفع ناراحتی‎های ریوی، رفع تنگی نفس و آسم، ضد سرفه.

 

چای چلتوک برنج:

مواد: چلتوک( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، سرشار از ویتامین، جلوگیری از سفید شدن و ریزش موی سر، ضد یبوست مزمن. برای خانمها ممنوع است.

 

چای گلپر:

مواد: گلپر( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک، تقویت کننده عالی حافظه، ضد صرع قوی، ضد فراموشی، ضد انواع اسهال، تقویت قوه باء، ضد تنبلی معده، ضد جوش و دمل، اشتها آور، کمک به هضم غذا.

 

چای زیره سیاه:

مواد: زیره سیاه( 1قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت بسیار گرم، بالا برنده فشار خون، سوزاندن چربی اضافی، تصفیه خون، مقوی قلب و عروق، شستشو دهنده کلیه، ضد چاقی، ضد زردی پوست، ازدیاد کننده شیر مادر، ضد نفخ معده، مقوی معده، رفع ناراحتیهای روده.

 

چای بادرنجبویه :  

مواد: بادرنجبویه(1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برنده قوی فشار خون، مقوی قلب و اعصاب، خون‎ ساز، تقویت کننده سلولهای مغزی، فوق‎العاده آرام‎بخش است، مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب‎آور، نشاط آور، ضد بیماریهای کلیه، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی دهان.

 

چای بهار نارنج :  

مواد: بهار نارنج(1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، آرام بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط‎آور،ضد سردردهای عصبی، اشتها‎آور.

 

چای هوفاریقون :  

مواد: هوفاریقون(1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک، مقوی اعصاب، مقوی قلب، دافع اخلاط فاسده.

 

چای کوهی :  

مواد: چای کوهی(1 قاشق غذاخوری)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، ضد آلرژی و حساسیت، مقوی اعصاب، آرام بخش، ضد اگزمای پوستی

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:۱٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٢٥

 

هر ماده عطری با منشاء گیاهی جزو ادویه محسوب می‌شود، از زمان‌های قدیم تا به امروز انسان‌ها با اضافه کردن مقدار مختصری از ادویه‌جات، طعم و رنگ مواد غذایی خود را خوشایندتر می‌کنند.



هر ماده عطری با منشاء گیاهی جزو ادویه محسوب می‌شود، از زمان‌های قدیم تا به امروز انسان‌ها با اضافه کردن مقدار مختصری از ادویه‌جات، طعم و رنگ مواد غذایی خود را خوشایندتر می‌کنند.
اکثر ادویه‌جات دارای خاصیت درمانی بوده و طبیعت آنها غالبا بسیار گرم است. این مواد ممکن است از پوست درخت (دارچین)‌، میوه (فلفل)‌، برگ (نعنا و ریحان)‌، ریشه (زنجبیل)‌، گل (زعفران و گلپر)‌ یا دانه (جوز هندی و خردل)‌ باشند که به اشکال مختلفی (خرد شده، پودر شده و درسته)‌ برای طعم و رنگ دادن استفاده می‌شوند. در واقع تفاوت دستپخت آشپزها نیز با یکدیگردر استفاده از ادویه‌ها می‌باشد.
به طورکلی ادویه‌ها را باید به مقدار مختصری در غذا استفاده کرد که این مقدار می‌تواند اندکی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و مواد شیمیایی که اغلب به شکل رنگدانه‌هاست داشته باشد که بسیار برای سلول‌های بدن مفید است. بسیاری از این رنگدانه‌ها مواد آنتی‌اکسیدان دارند که کارشان خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و مضر بدن است. از طرفی ادویه‌جات با تحریک غدد بزاقی و غدد ترشحی معده منجر به افزایش اشتها و سهل‌الهضم شدن غذا می‌شوند و با خاصیت باکتریواستاتیکی خود می‌توانند از رشد باکتری‌ها جلوگیری کنند.
براساس تحقیقات به عمل آمده، پونه کوهی، آویشن، اکلیل کوهی، رازیانه، زردچوبه، گشنیز، زیره سیاه و سبز و ترخون موادی به نام <ترپنویید> دارند که می‌توانند بر ضد رشد توده‌های مضر عمل کنند و همچنین سبب کاهش چربی بد خون گردند. همچنین در آزمایشات مختلف، رنگ زرد زردچوبه را که از ماده‌ای به نام «کورکامین» تشکیل شده است عامل ضد آلزایمر شناخته‌اند و فلفل قرمز (پاپریکا)‌ و زعفران را محرک سامانه دفاعی بدن می‌دانند و جوز هندی و میخک را ضد باکتری قوی معرفی نموده‌اند. همچنین دارچین را که بعد از فلفل و خردل پرکاربردترین ادویه به شمار می‌رود در مهار کردن بیماری قند بسیار کارآمد می‌دانند، لذا در بیشتر کشورهای غربی از دارچین در تهیه شیرینی و در ایران و کشورهای آسیایی در تهیه غذاهای گوشتی، خوراک‌ها، انواع پلوها و همچنین چای دارچین که یکی از انواع دمکردنی‌های ایرانی محسوب می‌شود، استفاده می‌کنند.
● توجه:
۱- با وجود تمام خاصیت‌های استثنایی و مفید و عطر و بوی دل‌انگیز و طعم عالی ادویه‌جات استفاده از آنها باید در اندازه متعادل باشد زیرا بعضی از انواع آنها برای مبتلایان به التهاب معده و روده مضر است.
۲- انواع ادویه را در جای خشک و خنک و به دور از آفتاب و در ظروف شیشه‌ای نگهداری کنید. شیشه با مواد معطره ادویه فعل و انفعال نمی‌دهد.
۳- اگر می‌توانید ادویه‌ها را به شکل اصلی آنها نگهدارید و در زمان مصرف آسیاب کنید. به این ترتیب بیشتر طعم و عطرشان را حفظ می‌کنند.
۴- ادویه‌های آسیاب شده تا ۶ ماه و دانه‌های کامل تا یک سال قابلیت نگهداری دارند.
۵- به دلیل آن که اکثر ادویه‌ها منشاء خاک دارند و به انواع میکروب‌های خاک آلوده هستند توصیه می‌شود از انواع استریل شده آنها در بسته‌بندی‌های بهداشتی استفاده کنید.
۶- برای تقلب در ادویه‌ها خیلی چیزها را می‌توانند داخل ادویه کرده و به خورد مردم دهند، لذا اگر برایتان مقدورمی‌باشد سعی کنید ادویه را خودتان در خانه بکوبید.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٤٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/۳