نعناع بیابانی یک ضد اسپاسم طبیعی است که ماهیچه های صاف در روده ها را شل می کند. نتیجه مطالعه تشویق کننده نمی باشد، اما اگر شما می خواهید از نعناع استفاده کنید از کپسول های پوشش دار آن استفاده نمایید.نعناع ممکن است موجب سوزش معده شود. قبل از استفاده از هر نوع داروی گیاهی، با پزشک خود صحبت کنید و مطمئن شوید که تداخلی با داروهای دیگری که شما مصرف می کنید ندارد. __________________   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/٢۳

 

داروهای حجم دهنده مدفوع: داروهای حجم دهنده مدفوع شامل پسیلیوم، متیل‌سلولز، کلسیم‌ پلی‌کربوفیل و سبوس غلات هستند. ................ درمان اولیه سندرم روده تحریک‌پذیر، همیشه شامل استفاده از مکمل‌های حاوی فیبر است. البته مجموع مطالعات نشان داده‌اند هیچ کدام از ترکیبات حجم دهنده مدفوع در نهایت اثربخشی بالایی ندارند. داروهای حجم دهنده مدفوع در مقادیر درمانی می‌توانند موجب بروز عوارضی مانند نفخ، دردشکمی ‌و احساس ناراحتی در شکم شوند. بنابراین باید به بیمارانی که قصد استفاده از ترکیبات حجم‌دهنده را دارند، به خصوص در بیماران با سابقه نفخ توصیه کرد میزان مصرف ترکیبات حجم‌دهنده را کم‌کم به دوزاژ درمانی برسانند تا احتمال بروز عوارض جانبی به حداقل برسد. پسیلیوم در گروه b تقسیم‌بندی داروها در دوران بارداری قرار دارد. __________________.............................................................................. مبتلایان به سندرم روده از مصرف قهوه اجتناب کنند دادن اطمینان به بیمار و توضیح دقیق ماهیت بیماری و چگونگی اجتناب از مواد غذایی محرک اولین قدمهای مهم در مشاوره و تغییر رژیم غذایی است. احتمال درد در ناحیه زیر شکم 25 درصد و یا قسمت راست شکم 20 درصد و یا سمت چپ شکم 20 درصد و یا زیر انتهای نخاع 10 درصد باشد درد معمولا حمله‌ای بوده که امکان دارد بسیار خفیف وغیرقابل توجه و یا بسیار شدید و آزار دهنده باشد. علائم این بیماری را اتشاع شکم، افزایش آروغ، نفخ شکم، سوزش سردل، تهوع و استفراغ است و دادن اطمینان به بیمار و توضیح دقیق ماهیت بیماری و چگونگی اجتناب از مواد غذایی محرک اولین قدم‌های مهم در مشاوره و تغییر رژیم غذایی بیماران مبتلا به سندرم روده است. بیماران مبتلا از مصرف موادی همچون قهوه، حبوبات و کلم خودداری کرده و برای درمان دارویی می توان از داروهای ضد اسپاسم 30 دقیقه قبل از مصرف غذا، داروهای آنتی کولیدژیک و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای استفاده و شیوه‌های جراحی برای این بیماران توصیه نمی شود. آنها از استرس‌های روانی و هیجانات شدید پرهیز کرده و به عنوان یک کار آزمایی درمانی بیمار باید تشویق شود که هر نوع ماده غذایی که موجب بروز علایم بیماری یا شدت آن می شود از رژیم غذایی خود حذف کند و در ضمن پزشک معالج باید به بیماران توصیه کافی و دقیق از ماهیت بیماری، سیر خوش خیم بیماری بدون عارضه و بی خطر بودن بیماری بدهد.....................................................................................................................................این بیماران غذاهای نفاخ از جمله حبوبات، میوه، سبزی وشیر که ممکن است تشدید کننده علائم باشد را باید کمتر مصرف کنند. .......................... بی.بی.سی: پژوهشگران می‌گویند بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر یا آی.بی.اس می‌تواند مربوط به حساسیت به برخی از غذاها باشد.یافته‌های پژوهشگران نشانگر وجود آنتی‌بادی ضدمواد غذایی نظیر گندم، گوشت گوساله، گوسفند و خوک و سویا در خون افراد مبتلا به بیماری آی.بی.اس است __________________ اخیرا نقش عفونت‌های روده‌ی در تحریک این بیماری ثابت شده است، زیرا که این عفونت‌ها در صورت عدم درمان قطعی تغییرات و واکنشهایی در سیستم گوارش ایجاد می‌کنند که این امر به نوبه خود باعث طولانی شدن روند بیماری در افراد خواهد شد. ....................................................................سندروم روده تحریک پذیر انقباضات منظم کولون را سبب می شود. به طور طبیعی این امر می تواند دفع مدفوع را به فاصله نیم تا یک ساعت پس از صرف غذا سبب شود. در فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (ibs) تمایل شدید به دفع می تواند زودتر روی داده و با درد، دل پیچه و اسهال همراه باشد.بسیاری از مردم می گویند که علائم آنها با خوردن برخی غذاها آغاز می شود. در نتیجه باید غذاهایی را که آغاز علائم را سبب می گردند، شناسایی نموده و از مصرف آنها خودداری کرد. تغییر رژیم غذایی علائم ibs را در ۵۰ تا ۷۰ درصد افراد بهبود می بخشد. این غذاها شامل موارد زیر هستند: فرآورده های لبنی، کافئین، غذاهای چرب، سبزیجاتی مانند لوبیا و بروکلی که گاز تولید می کنند، غذاهای حاوی شیرین کننده هایی چون سوربیتول و فروکتوز، غلات و الکل.قبل از تغییر رژیم غذایی، از غذاهایتان در طی چند روز یادداشت بردارید تا ببینید کدام غذا علائم را سبب می شود. ممکن است بخواهید برای اتخاذ راهکارهای سودمند با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. این راهکارها می توانند موارد زیر را دربرگیرند: ۱- نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز: به ویژه اگر اسهال دارید این کار مفید است. مصرف نوشابه های کربونه می تواند به دلیل وجود گاز، ناراحتی را افزایش دهد. ۲- خوردن مقدار بیشتر فیبر: فیبر غذایی اغلب در کاهش علائم ibs هم در بیماران مبتلا به اسهال و هم در مبتلایان به یبوست کمک کننده است. غلات و نان های سبوس دار، میوه ها و سبزیجات منابع غنی از فیبر هستند. آغاز یک رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند تولید گاز و نفخ را برای چند هفته ای افزایش دهد. مکمل های غذایی می توانند در کاهش یبوست و نیز اسهال موثر باشند. ۳- خوردن وعده های کوچک غذا به دفعات بیشتر: حجم زیاد غذا می تواند دل پیچه و اسهال را سبب شود. ۴- مصرف غذاهای حاوی باکتری های مفید از قبیل ماست یا مکمل های اسیدوفیل: برخی افراد مصرف این مواد را کمک کننده می یابند. تحقیقات نشان می دهد که افزایش باکتری های مفید می تواند به بازگشت تعادل فلور (محیط میکروبی) روده به وضعیت طبیعی یا پیشگیری از اتصال باکتری های مولد بیماری به دیواره روده پیشگیری کند. ● درمان های مکمل برخی مبتلایان به ibs درمان های مکمل را مناسب می یابند: درمان گیاهی شامل بابونه، نعنا و زنجبیل در کاهش درد دستگاه گوارش موثر شناخته شده است. این نکته اهمیت دارد که قبل از مصرف هر داروی گیاهی با پزشکتان مشورت کنید. مکمل های غذایی حاوی باکتری های طبیعی روده نظیر اسیدوفیل ها و لاکتوباسیل ها که دو یا سه بار در روز مصرف شوند، می توانند در برقراری تعادل در میزان باکتری های طبیعی روده و کاهش گاز و نفخ موثر باشند. ورزش منظم از قبیل قدم زدن می تواند استرس را کاهش داده و دفع مدفوع را تسهیل نماید. ماساژدرمانی نیز می تواند در کاهش اثرات استرس مفید باشد. هیپنوتیزم روش درمانی دیگری است که می تواند برای ibs مد نظر قرار بگیرد. هیپنوتیزم می تواند در کمک به مبتلایان به ibs در کنترل استرس و اضطراب و تقویت مهارت های مرتبط مدنظر قرار بگیرد. کارآزمایی های کنترل شده تصادفی متعدد نشان داده اند که هیپنوتیزم در بهبود کارکرد روده، کاهش درد و نفخ شکمی و ارتقای سلامتی موثر بوده است. این روش درمانی پرهزینه تر از داروهای سنتی است، اما بهبود با آن دوام بیشتری دارد.تسکین علائم با روش هایی چون تمرکز، درمان های بیوفیدبک، آرامش بخشی عضلانی و ماساژدرمانی گزارش شده است. ● توصیه های عملی سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال کارکردی است، بدین معنی که به چگونگی عملکرد روده و نه عیب ساختمانی مرتبط می شود. از این رو درمان علائم، کلید اصلی کاهش درد و ناراحتی است. برای برطرف کردن علائم یا پرهیز از آنها می توانید: ۱- از مصرف غذاهای مشکل ساز پرهیز کنید. الکل، شکلات، کافئین و شیرین کننده های عاری از شکر مانند سوربیتول و مانیتول می توانند آغاز علائم را سبب شوند. غذاهای پرچرب نیز می توانند علائم را بدتر کنند. در برخی افراد فرآورده های لبنی می توانند مشکل ساز باشند. ۲- به رژیم غذایی خود فیبر اضافه کنید. فیبر می تواند یبوست و نیز اسهال را کاهش دهد. از آنجایی که خود می تواند مولد گاز و دل پیچه باشد پزشکان توصیه می کنند که آن را به تدریج به رژیم غذایی خود بیفزایید. میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی از فیبر هستند. مکمل های حاوی فیبر نیز می توانند کمک کننده باشند. ۳- در فواصل منظم غذا بخورید. خوردن غذا در فواصل منظم می تواند کارکرد روده ها را بهبود بخشد. ۴- وعده های کوچک غذایی را به دفعات بیشتری مصرف کنید. وعده های بزرگ می توانند دل پیچه و اسهال را سبب شوند. ۵- مقدار زیادی آب بنوشید. ۶- به طور منظم ورزش کنید. بسیاری از بیماران بهبود علائم را فقط با قدم زدن به مدت نیم ساعت در روز گزارش می کنند. ورزش همچنین در کاهش استرس موثر است. ۷- سطح استرس را کاهش دهید. راه های لازم شامل مشاوره، تمرکز، ورزش منظم، آرامش بخشی عضلانی، تنفس عمیق ، بیوفیدبک (بازخوردزیستی) و هیپنوتیزم است. ۸- داروهای ضداسهال و داروهای ملین را که بدون نسخه پزشک به فروش می رسند، با احتیاط مصرف کنید. این داروها برای مصرف زیاد و طولانی مدت ساخته نشده اند. با پزشکتان مشورت کنید. ..................................................اگر شیروفرآورده های لبنی برای شما دردسرایجاد می کند، عدم تحمل به لاکتوز دارید. اگر بدن شما نتواند لاکتوز ، قند موجود در شیر را تحمل کند، لبنیات ممکن است علایم شما را بدترکنند.اگر این مورد وجود داشته باشد باید مصرف شیر و سایر فرآورده های آنرا محدود کنید. هم چنین می توانید برای تحمل لاکتوز، لاکتاز را بصورت قرص یا شربت مصرف کنید.می توانید قرصهای لاکتاز (مثلا لاکتید) را از داروخانه ها { البته با نظرپزشک معالج خود }تهیه کنید. اگر لازم است شیر مصرف نکنید، سبزیهای با برگ سبز تیره زیاد بخورید یا قرص کلسیم استفاده کنید. دریافت کلسیم کافی بخصوص برای جوانان و زنان لازم است آیا لبنیات مشکل را بیشتر می کند؟ لبنیاب در صورتی که بیمار مشکل آنزیم Lactose داشته باشد میتواند علائم بیماری را شدید کنند. در این صورت باید از لبنیات پرهیز کرد و یا مقدار دریافتی آنرا به حداقل رسانید. و لیکن بهتر است ابتدا با پزشک خود در این باره مشورت کنید و بدون جهت لبنیات را از رژیم خود حذف نکنید. __________________ __________________   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/٢۳

 

داروهای حجم دهنده مدفوع: داروهای حجم دهنده مدفوع شامل پسیلیوم، متیل‌سلولز، کلسیم‌ پلی‌کربوفیل و سبوس غلات هستند. ................ درمان اولیه سندرم روده تحریک‌پذیر، همیشه شامل استفاده از مکمل‌های حاوی فیبر است. البته مجموع مطالعات نشان داده‌اند هیچ کدام از ترکیبات حجم دهنده مدفوع در نهایت اثربخشی بالایی ندارند. داروهای حجم دهنده مدفوع در مقادیر درمانی می‌توانند موجب بروز عوارضی مانند نفخ، دردشکمی ‌و احساس ناراحتی در شکم شوند. بنابراین باید به بیمارانی که قصد استفاده از ترکیبات حجم‌دهنده را دارند، به خصوص در بیماران با سابقه نفخ توصیه کرد میزان مصرف ترکیبات حجم‌دهنده را کم‌کم به دوزاژ درمانی برسانند تا احتمال بروز عوارض جانبی به حداقل برسد. پسیلیوم در گروه b تقسیم‌بندی داروها در دوران بارداری قرار دارد. __________________.............................................................................. مبتلایان به سندرم روده از مصرف قهوه اجتناب کنند دادن اطمینان به بیمار و توضیح دقیق ماهیت بیماری و چگونگی اجتناب از مواد غذایی محرک اولین قدمهای مهم در مشاوره و تغییر رژیم غذایی است. احتمال درد در ناحیه زیر شکم 25 درصد و یا قسمت راست شکم 20 درصد و یا سمت چپ شکم 20 درصد و یا زیر انتهای نخاع 10 درصد باشد درد معمولا حمله‌ای بوده که امکان دارد بسیار خفیف وغیرقابل توجه و یا بسیار شدید و آزار دهنده باشد. علائم این بیماری را اتشاع شکم، افزایش آروغ، نفخ شکم، سوزش سردل، تهوع و استفراغ است و دادن اطمینان به بیمار و توضیح دقیق ماهیت بیماری و چگونگی اجتناب از مواد غذایی محرک اولین قدم‌های مهم در مشاوره و تغییر رژیم غذایی بیماران مبتلا به سندرم روده است. بیماران مبتلا از مصرف موادی همچون قهوه، حبوبات و کلم خودداری کرده و برای درمان دارویی می توان از داروهای ضد اسپاسم 30 دقیقه قبل از مصرف غذا، داروهای آنتی کولیدژیک و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای استفاده و شیوه‌های جراحی برای این بیماران توصیه نمی شود. آنها از استرس‌های روانی و هیجانات شدید پرهیز کرده و به عنوان یک کار آزمایی درمانی بیمار باید تشویق شود که هر نوع ماده غذایی که موجب بروز علایم بیماری یا شدت آن می شود از رژیم غذایی خود حذف کند و در ضمن پزشک معالج باید به بیماران توصیه کافی و دقیق از ماهیت بیماری، سیر خوش خیم بیماری بدون عارضه و بی خطر بودن بیماری بدهد.....................................................................................................................................این بیماران غذاهای نفاخ از جمله حبوبات، میوه، سبزی وشیر که ممکن است تشدید کننده علائم باشد را باید کمتر مصرف کنند. .......................... بی.بی.سی: پژوهشگران می‌گویند بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر یا آی.بی.اس می‌تواند مربوط به حساسیت به برخی از غذاها باشد.یافته‌های پژوهشگران نشانگر وجود آنتی‌بادی ضدمواد غذایی نظیر گندم، گوشت گوساله، گوسفند و خوک و سویا در خون افراد مبتلا به بیماری آی.بی.اس است __________________ اخیرا نقش عفونت‌های روده‌ی در تحریک این بیماری ثابت شده است، زیرا که این عفونت‌ها در صورت عدم درمان قطعی تغییرات و واکنشهایی در سیستم گوارش ایجاد می‌کنند که این امر به نوبه خود باعث طولانی شدن روند بیماری در افراد خواهد شد. ....................................................................سندروم روده تحریک پذیر انقباضات منظم کولون را سبب می شود. به طور طبیعی این امر می تواند دفع مدفوع را به فاصله نیم تا یک ساعت پس از صرف غذا سبب شود. در فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (ibs) تمایل شدید به دفع می تواند زودتر روی داده و با درد، دل پیچه و اسهال همراه باشد.بسیاری از مردم می گویند که علائم آنها با خوردن برخی غذاها آغاز می شود. در نتیجه باید غذاهایی را که آغاز علائم را سبب می گردند، شناسایی نموده و از مصرف آنها خودداری کرد. تغییر رژیم غذایی علائم ibs را در ۵۰ تا ۷۰ درصد افراد بهبود می بخشد. این غذاها شامل موارد زیر هستند: فرآورده های لبنی، کافئین، غذاهای چرب، سبزیجاتی مانند لوبیا و بروکلی که گاز تولید می کنند، غذاهای حاوی شیرین کننده هایی چون سوربیتول و فروکتوز، غلات و الکل.قبل از تغییر رژیم غذایی، از غذاهایتان در طی چند روز یادداشت بردارید تا ببینید کدام غذا علائم را سبب می شود. ممکن است بخواهید برای اتخاذ راهکارهای سودمند با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. این راهکارها می توانند موارد زیر را دربرگیرند: ۱- نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز: به ویژه اگر اسهال دارید این کار مفید است. مصرف نوشابه های کربونه می تواند به دلیل وجود گاز، ناراحتی را افزایش دهد. ۲- خوردن مقدار بیشتر فیبر: فیبر غذایی اغلب در کاهش علائم ibs هم در بیماران مبتلا به اسهال و هم در مبتلایان به یبوست کمک کننده است. غلات و نان های سبوس دار، میوه ها و سبزیجات منابع غنی از فیبر هستند. آغاز یک رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند تولید گاز و نفخ را برای چند هفته ای افزایش دهد. مکمل های غذایی می توانند در کاهش یبوست و نیز اسهال موثر باشند. ۳- خوردن وعده های کوچک غذا به دفعات بیشتر: حجم زیاد غذا می تواند دل پیچه و اسهال را سبب شود. ۴- مصرف غذاهای حاوی باکتری های مفید از قبیل ماست یا مکمل های اسیدوفیل: برخی افراد مصرف این مواد را کمک کننده می یابند. تحقیقات نشان می دهد که افزایش باکتری های مفید می تواند به بازگشت تعادل فلور (محیط میکروبی) روده به وضعیت طبیعی یا پیشگیری از اتصال باکتری های مولد بیماری به دیواره روده پیشگیری کند. ● درمان های مکمل برخی مبتلایان به ibs درمان های مکمل را مناسب می یابند: درمان گیاهی شامل بابونه، نعنا و زنجبیل در کاهش درد دستگاه گوارش موثر شناخته شده است. این نکته اهمیت دارد که قبل از مصرف هر داروی گیاهی با پزشکتان مشورت کنید. مکمل های غذایی حاوی باکتری های طبیعی روده نظیر اسیدوفیل ها و لاکتوباسیل ها که دو یا سه بار در روز مصرف شوند، می توانند در برقراری تعادل در میزان باکتری های طبیعی روده و کاهش گاز و نفخ موثر باشند. ورزش منظم از قبیل قدم زدن می تواند استرس را کاهش داده و دفع مدفوع را تسهیل نماید. ماساژدرمانی نیز می تواند در کاهش اثرات استرس مفید باشد. هیپنوتیزم روش درمانی دیگری است که می تواند برای ibs مد نظر قرار بگیرد. هیپنوتیزم می تواند در کمک به مبتلایان به ibs در کنترل استرس و اضطراب و تقویت مهارت های مرتبط مدنظر قرار بگیرد. کارآزمایی های کنترل شده تصادفی متعدد نشان داده اند که هیپنوتیزم در بهبود کارکرد روده، کاهش درد و نفخ شکمی و ارتقای سلامتی موثر بوده است. این روش درمانی پرهزینه تر از داروهای سنتی است، اما بهبود با آن دوام بیشتری دارد.تسکین علائم با روش هایی چون تمرکز، درمان های بیوفیدبک، آرامش بخشی عضلانی و ماساژدرمانی گزارش شده است. ● توصیه های عملی سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال کارکردی است، بدین معنی که به چگونگی عملکرد روده و نه عیب ساختمانی مرتبط می شود. از این رو درمان علائم، کلید اصلی کاهش درد و ناراحتی است. برای برطرف کردن علائم یا پرهیز از آنها می توانید: ۱- از مصرف غذاهای مشکل ساز پرهیز کنید. الکل، شکلات، کافئین و شیرین کننده های عاری از شکر مانند سوربیتول و مانیتول می توانند آغاز علائم را سبب شوند. غذاهای پرچرب نیز می توانند علائم را بدتر کنند. در برخی افراد فرآورده های لبنی می توانند مشکل ساز باشند. ۲- به رژیم غذایی خود فیبر اضافه کنید. فیبر می تواند یبوست و نیز اسهال را کاهش دهد. از آنجایی که خود می تواند مولد گاز و دل پیچه باشد پزشکان توصیه می کنند که آن را به تدریج به رژیم غذایی خود بیفزایید. میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی از فیبر هستند. مکمل های حاوی فیبر نیز می توانند کمک کننده باشند. ۳- در فواصل منظم غذا بخورید. خوردن غذا در فواصل منظم می تواند کارکرد روده ها را بهبود بخشد. ۴- وعده های کوچک غذایی را به دفعات بیشتری مصرف کنید. وعده های بزرگ می توانند دل پیچه و اسهال را سبب شوند. ۵- مقدار زیادی آب بنوشید. ۶- به طور منظم ورزش کنید. بسیاری از بیماران بهبود علائم را فقط با قدم زدن به مدت نیم ساعت در روز گزارش می کنند. ورزش همچنین در کاهش استرس موثر است. ۷- سطح استرس را کاهش دهید. راه های لازم شامل مشاوره، تمرکز، ورزش منظم، آرامش بخشی عضلانی، تنفس عمیق ، بیوفیدبک (بازخوردزیستی) و هیپنوتیزم است. ۸- داروهای ضداسهال و داروهای ملین را که بدون نسخه پزشک به فروش می رسند، با احتیاط مصرف کنید. این داروها برای مصرف زیاد و طولانی مدت ساخته نشده اند. با پزشکتان مشورت کنید. ..................................................اگر شیروفرآورده های لبنی برای شما دردسرایجاد می کند، عدم تحمل به لاکتوز دارید. اگر بدن شما نتواند لاکتوز ، قند موجود در شیر را تحمل کند، لبنیات ممکن است علایم شما را بدترکنند.اگر این مورد وجود داشته باشد باید مصرف شیر و سایر فرآورده های آنرا محدود کنید. هم چنین می توانید برای تحمل لاکتوز، لاکتاز را بصورت قرص یا شربت مصرف کنید.می توانید قرصهای لاکتاز (مثلا لاکتید) را از داروخانه ها { البته با نظرپزشک معالج خود }تهیه کنید. اگر لازم است شیر مصرف نکنید، سبزیهای با برگ سبز تیره زیاد بخورید یا قرص کلسیم استفاده کنید. دریافت کلسیم کافی بخصوص برای جوانان و زنان لازم است آیا لبنیات مشکل را بیشتر می کند؟ لبنیاب در صورتی که بیمار مشکل آنزیم Lactose داشته باشد میتواند علائم بیماری را شدید کنند. در این صورت باید از لبنیات پرهیز کرد و یا مقدار دریافتی آنرا به حداقل رسانید. و لیکن بهتر است ابتدا با پزشک خود در این باره مشورت کنید و بدون جهت لبنیات را از رژیم خود حذف نکنید. __________________ __________________   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/٢۳

 

: طالبی به دلیل داشتن ویتامین ‌A برای خون سازی و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. طالبی بسیار کم‌کالری است و سرشار از ویتامین‌های A ، ‌‍C و پتاسیم است. طالبی اشتهاآور است و به دلیل داشتن پیش‌ساز بتاکاروتن برای خون‌سازی و تقویت سیستم ایمنی بسیار اهمیت دارد و برای استحکام استخوان‌ها نیز ویتامین A بسیار ضروری است که می‌توان بعد از غذا از طالبی استفاده کرد. ویتامین A آنتی اکسیدان و محلول در چربی است. ویتامین C آنتی اکسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌های قلبی، سکته و سرطان را کاهش می‌دهد. طالبی‌هایی که داخل آن نارنجی است و به اصطلاح گرمک گفته می‌شود، خواص بیشتری دارد و بتاکاروتن موجود در آن زیاد است همچنین طالبی ادرارآور و ملین است و موجب طراوت و شادابی پوست بدن می‌شود. کسانی که مبتلا به آلرژی‌های فصلی هستند، عطسه، سرفه و خارش زیاد دارند، از مصرف طالبی پرهیز کنند به دلیل اینکه آلرژی آنها را افزایش می‌دهد.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٤٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱٩

 

1- معالجه ی آنژین با لیمو: برای شستشوی حلق و حنجره از لیمو کمک بگیرید. کمی آب لیمو و آب مقطر را مخلوط کرده و هر یک ساعت یک بار آن را قرقره کنید. 2- معالجه ی زخم و خراش‌های سطحی پوست با لیمو: به جای آب اکسیژنه برای شستشوی زخم و خراش‌های سطحی پوست، می‌ توانید آب ‌‌لیمو را بگیرید و دو برابر به آن آب بیفزایید و با آن زخم‌ها و خراش‌های سحطی پوست را بشویید. 3- درمان اختلالات هاضمه با لیمو: در تمام مواردی که اختلال هاضمه به‌ وجود می ‌آید از قبیل: دل به هم‌ خوردگی و نفخ شکم، معالجه با لیمو تجویز شده است. در این مورد دو عدد لیمو را با پوست و هسته برش بزنید و آن را در یک لیتر آب داغ، 2- 1 ساعت خیس کنید، بعد فشرده و آب آن را با قند یا شکر شیرین کرده و هر روز یک لیوان بنوشید. 4- درمان و خونریزی لثه‌ها: یک قطعه پنبه را در لیوانی که محتوی آب لیمو است فرو کرده و روزی دو بار (صبح و شب) آن را به لثه‌های خود بمالید و با انگشتان خود ماساژ دهید، ولی مواظب باشید آب لیمو به دندان‌های شما نرسد. 5- معالجه ی میگرن و سردرد: وقتی میگرن و سردرد دارید، در یک فنجان قهوه یا چای غلیظ یک برش لیمو بیندازید و بنوشید. مصرف آن موجب تسکین درد و میگرن می ‌شود. 6- رفع سرگیجه و دل ‌شوره: استفاده از لیموترش سرگیجه را رفع می ‌نماید. همچنین اگر لیمو با کمی عسل خورده شود، باعث آرامش شده و دل ‌شوره را برطرف می‌ کند. 7- معالجه ی سکسکه: گذاشتن یخ و لیمو روی زبان سکسکه را درمان می کند.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۳۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱٩

 

مهمترین دلایلی که بعضی از گیاهان دارویی را برای تقویت حافظه و رفع نسیان یا فراموشی مناسب ساخته است . 1- وجود مقادیر زیادی لیسیتین که یک چربی فسفر دار بوده و برای تقویت سیستم اعصاب مرکزی و قوای فکری بسیار ضروری وحیاتی می باشد . 2- بالا بودن میزان فسفر ، پتاسیم ، منیزیم ، اهک ، گوگرد ، کلر ، سدیم ، آهن در این گیاهان . 3-وجود خاصیت ضد افسردگی ،ضد ضعف عصبی و همچنین خاصیت کاهش دهنده علایم استرس (فشار روانی )در بعضی از این گیاهان. 4- طبیعت گرم و خاصیت تحریک کنندگی بالایی که در برخی از این گیاهان وجود دارد .کمک زیادی به تحریک مغز وقوای فکری و در نتیجه افزایش میزان بازدهی قسمتهایی که کار باز یابی و به خاطر سپاری اطلاعات در یافتی را بر عهده دارند . 5-وجود مقادیر زیاد قند طبیعی در این گیاهان یا میوه ها ی که مغز بیشترین نیاز را به انها دارد . 6-اثر مستقیم و فوری گیاهان و میوه ها ی با طبیعت گرم در خنثی سازی علایم افسردگی ، ضعف اعصاب ،کندی ذهن ،پایین بودن عملکرد مغز و....و کمک به برطرف شدن این علایم . بهترین گیاهان و میوه های مقوی حافظه: آویشن :Thymus vulgaris....................................................................................... طبیعت گرم،خاصیت محرک سیستم عصبی مرکزی و مقوی اعصاب و همچنین قدرت تحریک کنندگی بالایی که به سبب وجود تیمول که از مواد موثره این گیاه محسوب می شود . در ان تا ثیری ماندگار در تقویت قوای فکری و مغزی و کمک به کار این قسمت از بدن دارد . آویشن به علت عطر نافذ به صورت دمکرده یا جوشانده مصرف گردیده و همچنین موجب ضد عفونی کردن مجاری تنفسی و سینوسهاو درمان برونشیت و آسم (تنگی نفس )بسیار موثر است . اسطوخودوس: Lavandula vera............................................... اگر دچار سردرد های عصبی و فراموشی و کندی ذهن گردیده اید از مصرف گل اسطو خودوس که تازه انرا خشک نموده و به صورت پودر در اورده با کمی پودر کندر و مقداری عسل به حالت خمیر در اورده اید دریغ نورزید این گیاه خوش عطر یکی از بهترین گیاها نی است که از قدیم الایام تا کنون جهت درمان انواع بیماریها ی ذهنی و مغزی از جمله مالیخولیا ، مانیا ، صرع ،سرگیجه ،عقب ماندگی ذهنی و نسیان (فراموشی ) توسط طبیبان یونانی وایرانی تجویز شده و مورد استفاده قرار می گرفته است . اکلیل کوهی : Rosmarinus officinalis.......................................................... رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی است که دستگاه عصبی را تحریک وتقویت می کند و از اثری عجیب در تقویت حافظهو قوای ذهنی دارد. طبیعت گرم و خشک و طعم تند و تیز و خاصیت محرک دستگاه عصبی و گردش خون این گیاه سبب شده که دارویی مفید و موثر جهت درمان اکثر بیماریها و اختلالات عصبی و مغزی از جمله افسردگی ، میگرن عصبی و استرس و ضعف قوای فکری و فراموشی باشد . برا یتهیه شربت از این گیاه کافی است که مقدار 30 گرم اکلیل کوهی خشک را به همراه یک لیتر اب گرم و مقداری عسل بجوشانید و مقداری بهار نارنج هم به ان اضافه کرده و هر 8 ساعت یک لیوان میل نمایید . انجیر: Ficus carica............................................................................. وجود در صد بالایی از مواد قندی به طور ی که در صد گرم انجیر حدود 6/7 میلی گرم قند طبیعی وجود دارد . ومصرف ان با کارهای فکری می تواند بسیار مفید باشد . دارای ویتامینها ی آ و ب و ث و مواد معدنی مثل آهن ،برم ، منگنز ، گوگرد می باشد که همه برای بدن و سلولهای مغزی مفید هستند . بادام: Amygdalus dulsi.................................................................. وجود 54 در صد روغن و 24در صد مواد نشاسته ای و مقداری قند و صمغ و همچنین در صد بالایی از املاح نظیر فسفر ، منیزیم ، پتاسیم ، گوگرد و آهن و ویتامین نیاسین در میوه شیرین بادام هر چندانرا کمی سنگین و دیر هضم برای معده ساخته ولی یکی از بهترین مواد طبیعی مقوی مغز و سلولهای دستگاه اعصاب مرکزی می باشد. جین سینگ: Panan ginseng................................................................... جین سینگ که ریشه گیاهی است چینی و شبیه به هویج زرد رنگ می باشد به قدری از نظر ارزش غذایی بالاست که به نام ریشه زندگی لقب گرفته است . و از ان برای تقویت جسم و ذهن استفاده می نمایند . جینکو: Ginko biloba........................................................................................ جینکو بیلو با به درخت معبد شهرت دارد . یک گیاه مقوی حافظه به شمار می رود .قسمت مورد استفاده دارو ی ان برگهای این گیاه می باشد که خاصیت ریلکس کننده (آرام بخش )دارد و موجب جریان خون بیشتر در سلولهای مغزی می شود .و جهت مقابله با الزایمر در پیری بکار می رود . چغندر: Beta valgaria................................................................................................ با مقدار زیاد فسفر و قند این گیاه کمک زیادی به مغز و درک مطالب و خاطرات و ثبت و ضبط مطالب می کند . از سوی دیگر در درمان کم خونی و ضعف عمومی بدن بویژه در ناحیه سلولهای مغزی کمک می نماید . میزان فسفر 100 گرم ریشه چغندر 55 میلی گرم است . خردل: Brassica alba............................................................................................. سبزی خردل غنی ترین منشا اهک غذایی است . از نظر ویتامین آ وث و آهن و کلسیم بسیار غنی است . طبیعت گرم و تند و تیز و وجود اسانس فرار و معطری که در خردل و دانه های ان وجود دارد این گیاه را جهت تحریک سلولهای معده مناسب ساخته است. زعفران: Crocus sativus.............................................................................. شهرت زیادی در تقویت اعصاب ،کمک به تحریک سلولهای مغزی و تقویت آن و همچنین تقویت حافظه دارد . ابن سینا حکیم عالیقدر مصرف زعفران را با کمی کندر و عسل به صورت خمیر جهت رفع کندی ذهن تجویز کرده است . این گیاه گرم وخشک بوده دارای خاصیت شادی بخش وتقویت کننده حواس و مغز و تنظیم کننده سلسله اعصاب می باشد . زعفران خواب اور بوده و در رفع تشنج که منشا آن تحریکات مغز می باشد بسیار موثر است جهت تقویت حافظه 4 گرم زعفران با 10 گرم کندر و 10 گرم زنجفیل را ساییده و با 100 گرم عسل به صورت قرص در اورید . سعد کوفی: Cyperus rotundus..................................................................... اثرات بسیار مفیدی بر روی حافظه و از بین بردن کند ذهنی و فراموشی دارد . خوردن سعد پودر شده به همراه پودر زعفران و مویز خشک و کمی عسل در طول 40 روز متوالی هر روز یک قاشق مربا خوری صبح ناشتا در رفع فراموشی و حواس پرتی بی نظیر است . سیر: Allium sativum.................................................................................... وجود ماده ای به نام الیسین که موجب خاصیت انتی بیوتیکی در سیر شده است و بوی ان نیز مربوط به این ماده می باشد . و همچنین روغن فرار موجود در سیر که الیله سولفید نام دارد از یک سو و غنی بودن این گیاه از سولفور و فسفر و اهن و کلسیم یبب شده است که از هر ماده مقوی ضد میکروبی شناخته شده دیگری بهتر و موثر تر بوده و حتی الیسین موجود در ان قویتر از پنی سیلین باشد   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٢٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱٩
تگ ها : تقویت حافظه

 

دانشمندان آمریکایی در تحقیقات خود نشان دادند که میوه انار محتوی موادی است که خطر بروز سرطان سینه با پایه هورمونی را کاهش می دهند. انار یکی از میوه هایی است که خاستگاه اولیه آن ایران است و در کشورمان به وفور یافت می شود. اکنون محققان برنامه تحقیقات سرطان سینه و مرکز بیولوژی سلولهای سرطانی در کالیفرنیا کشف کردند که این میوه کاملا ایرانی سرشار از یک سری ترکیباتی به نام "الاگیتانین" است. آلاگیتانینها اثر ضد تکثیر سلولهای سرطانی دارند. این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "این مواد از تولید آنزیمهایی که هورمونهای استروژن را می سازند جلوگیری می کند. هورمونهای استروژن مسئول تکثیر سلولهای نئوپلاستیک و تشکیل تومورها هستند. این آنزیمها که آرماتیز نام دارند هورمونهای آندروژن را به استروژن تبدیل می کنند." براساس گزارش رویترز، این محققان پس از بررسی 10 ترکیب مشتق از الاگیتانینهای انار و اثرات آنها بر روی سلولها به این نتایج دست یافتند. این دانشمندان امیدوارند در آینده با کمک انار به داروهای جدید ضد سرطانی در مبارزه با سرطان سینه با ریشه هورمونی دست یابند. آب انار شادی بخش و مقوی قلب و معده است انار خون ساز است و رنگ صورت را شاداب می‌کند. شادی بخش، مفرح و مقوی قلب و معده است. انار شیرین ادرار آور و ملین مزاج است و برای بیماری‌های مجاری ادرار مفید است، ترشح صفرا را زیاد می‌کند و اسهال را برطرف می‌کند. انار خون ساز است و خون را تصفیه می‌کند و برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است، رنگ صورت را شاداب می‌کند و شادی بخش و مفرح است. صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند، برای افزایش وزن مصرف انار مفید است و آب انار مقوی قلب و معده است. آب انار از گسترش سرطان پروستات جلوگیری می کند محققان ترکیبی را در آب انار کشف کرده اند که می تواند مانع از گسترش سرطان شود. محققان دانشگاه کالیفرنیا در آزمایشگاه تاثیر آب انار را بر سلولهای سرطانی پروستات که در مقابل تستوسترون مقاومند، مورد بررسی قرار دادند. به گفته آنها، هرچه سلول سرطانی در برابر تستوسترون مقاوم تر باشد، بیشتر مستعد متاستاز یا گسترش سرطان در بدن است. محققان دریافتند سلول های سرطانی که با آب انار درمان شدند، از بین نرفتند، چسبندگی سلولی آنها بیشتر شد (یعنی سلول های کمتری تجزیه شدند) و مهاجرت سلول ها به سایر نقاط بدن نیز کاهش یافت. در مرحله بعدی، محققان دسته عناصر فعالی را در آب انار شناسایی کردند که بر روی چسبندگی و مهاجرت سلولی در سلول های سرطانی متاستاز داده پروستات تاثیر می گذارد. این مواد شامل فنیل پروپانوئید ها، اسیدهای هیدروبنزوئیک، فلاون ها و اسیدهای چرب جفت شده است. محققان با شناسایی این عناصر اکنون می توانند با تغییر در ترکیبات ضد سرطان موجود در آب انار، عملکرد آنها را در پیشگیری از متاستاز سرطان پروستات بهبود بخشیده و آنها را به درمانهای دارویی موثرتر تبدیل کنند. محققان دریافتند ژن ها و پروتیین‌هایی که در حرکت سلول های سرطانی پروستات دخالت دارند، دقیقا همان هایی هستند که در حرکت دیگر انواع سلول های سرطانی نیز نقش دارند. از این رو ترکیبات اصلاح شده آب انار می تواند تاثیر موثرتری بر درمان سرطان داشته باشد. این محققان می گویند پروتئین مهمی که در مغز استخوان تولید می شود سلول های سرطانی را به حرکت به سوی استخوان وامی دارد که در آنجا می توانند تومورهای جدیدی ایجاد کنند. این دانشمندان نشان دادند آب انار عملکرد این پروتیین را متوقف می کند و از این رو می تواند از متاستاز سلول های سرطانی پروستات به استخوانها پیشگیری کند.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٦:٤۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸

 

شستشو دهنده معده – باز کننده گرفتگی روده ها – ضد مالاریا – دافع کرم – ضد سم – تقویت کننده کبد و معده – تسکین دهنده درد پهلو و شکم – ضد سنگ کلیه – ضد صفرا – ضد سیاتیک – اشتها آور – تب بر . طریقه مصرف : بمدت 10 روز روزانه یک قاشق رادر 3 لیوان آب آن قدر بجوشانید تا 2 لیوان باقی بماند سپس از صافی بگذرانید و هر گاه خواستید میل کنید.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : جنطییانا

 

ضد خونریزی رحم – درمان کننده سل – ضد خونریزی سینه – ضد اسهال – ضد ورم کبد – درمان کننده سرفه مزمن – ادرار آور قوی – تقویت کننده کلیه ها – معالجه کننده ورم مثانه – تصفیه کننده خون – عرق آور – مسکن – معالجه کننده تنگی نفس . طریقه مصرف : یک چنگه را در 4 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 3 لیوان باقی بماند سپس از صافی بگذرانید و هر گاه خواستید میل کنید   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸

 

تصفیه کننده خون – صفرا بر – ضد عفونی کننده – ضد تشنج – قاعده آور - التیام بخش – عرق آور – لطیف کننده پوست – ضد جوشهای غرور جوانی – ضد اسهال – ضد ورم طحال – ضد سرفه و سینه درد – تسکین دهنده سر درد و چشم درد . طریقه مصرف : بمدت 10 روز یک چنگه را در 5 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 4 لیوان باقی بماند سپس از صافی بگذارنید و روزانه ، 2 لیوان میل نمایید .   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : همیشه بهار

 

تقویت کننده کار دستگاه های عمومی بدن – دافع صفرا – ضد عفونی کننده – تسکین دهنده اعصاب – اشتها آور – زیاد کننده قدرت هضم غذا – ضد تب – دافع کرم – ضد اسهال ساده – ضد قولنج کبدی و کلیوی – ضد یرقان – ضد سنگ کلیه و مثانه – ضد سل – درمان کننده آسم ضد بواسیر – ضد ترشحات غیر طبیعی رحم – ضد میگرن – ضد تشنج – ضد سیاتیک – تنظیم کننده ادرار – درمان کننده سر درد – باز کننده عادت ماهانه . طریقه مصرف : بمدت 3 روز ، 4 قاشق را در 4 لیوان آب بمدت 3 دقیقه بجوشانید و 30 دقیقه بگذارید دم بکشد و بعد از صافی بگذرانید و میل کنید . تذکر : مصرف زیاد آن مضر و تشنج آور است .   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : هزار چشم

 

تقویت کننده معده – تقویت کننده حافظه – تقویت کننده حواس ظاهری و باطنی – درمان کننده سر درد – ضد مالیخولیا – درمان کننده وسواس – نشاط آور – تقویت کننده کبد – تقویت کننده لثه و دندان – ادرار آور – دافع صفرا – دافع سودا – دافع بلغم . طریقه مصرف : بمدت 20 روز هلیله را پودر کرده و روزانه به اندازه یک نخود بعد از غذا مصرف کنید   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : هلیله

 

نرم کننده شکم – ضد عطش – ضد نفخ – مسکن – دافع سودا – دافع بوی دهان – اشتها آور – تقویت کننده نیروهای جنسی . طریقه مصرف : به مقدار لازم   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : هلو

 

ضد عطش – ادرار آور – ضد حصبه – ضد التهاب – ضد فشار خون – رقیق کننده خون – تقویت کننده کلیه – خنک . طریقه مصرف : از هر 10 روز یکبار میل کنید .   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : هندوانه

 

زیاد کننده نور چشم – زیاد کننده قوای جنسی – تصفیه کننده خون – زیاد کننده شیر مادر – ادرار آور – ضد چربی خون – ضد اسهال – تنظیم کننده عادت ماهانه – ضد دل درد اطفال – ضد آسم - ضد جوش غرور جوانی . طریقه مصرف : در هفته یکبار آب پز نموده میل کنید .   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۳٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : خواص هویج

 

تب بر – خلط آور – ادرار آور – عرق آور – ضد نقرس – ضد آسم – تقویت کننده قوای جنسی . طریقه مصرف : بمدت یک هفته 4 قاشق را در 3 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 2 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و بعد از هر وعده غذا یک لیوان میل کنید .   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٢٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : زبان گنجشک

 

دافع صفرا – ضد عطش – ضد حرارت معده – مقوی هضم غذا – پادزهر سموم – ضد آسم – ضد استفراغ – ضد غش – اشتها آور – درمان کننده زخم معده – تقویت کننده گوارش – ضد نفخ . طریقه مصرف : بمدت 20 روز روزانه 3 قاشق میل کنید .   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:٢۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : خواص زرشک

 

اسطوقدوس Lavender

مشخصات گیاه

گیاهی است از تیره نعناع و از خانواده Labiatea، چند ساله به شکل بوته‌ای پر پشت و کوچک به بلندی سی تا شصت سانتیمتر و دارای ساقه‌های متعد و ساقه های آن چهار گوش که تمام قسمتهای گیاه بوی تندی می دهد.

 

ترکیب شیمیایی

اسانس روغنی، اسانس اسپیک، اترهای لینالیل و ژیلانیل، ژرانیول، پینن، سینئول، تانن، فنکن، بورنئول.

 

خواص

بقراط حکیم اسطوقدوس را به عنوان مقوی و نیرو بخش برای سیستم اعصاب تشخیص داده و عقیده داشت اسطوقدوس دارای خواص ضد تشنج، خواب آور و ضد انقباض است.

ابوعلی سینا می‌فرمایند: عطر اسطاقدوس دارای خاصیت قوی خواب کننده و مخدر است.
"اگر به جای خود مصرف شود حساسیت را کم کرده درد را تسکسین می دهد"

در قرن چهارم ژان گاوسون عالم طبیعی‌دان، اسطوقدوس را به عنوان ادرار آور قوی تشخیص داده بود که برای معالجه استسقاء(جمع شدن آب در شکم) کاملا اثر داشت.

اگر به مقدار کم مصرف شود ضد تشنج برای سیستم عصبی است ولی اگر مقدار زیاد باشد دم کرده اسطوقدوس بر عکس محرک اعصاب بوده و خواصیت خواب آوری و ادرار آور دارد.

 

نسخه های اسطوقدوس

1- معالجه انژین با گل اسطوقدوس: ده تا پنجاه گرم گل اسطوقدوس را که خشک شده باشد در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز در فاصله غذا یک فنجان از آن بنوشید. این روش برای دردهای گلو، آنژین، ورم حنجره، گرفتگی صد، ورم لوزه‌ها و گریپ مؤثر است.

2- معالجه آسم و سیاه سرفه با گل اسطوقدوس: ده گرم گل اسطوقدوس را بای یک لیتر آب جوش در ظرفی دم کنید تا دوازده دقیقه بماند و دم بکشد و هر روز در فاصله صبحانه ناهار و شام یک فنجان از آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

3- درمان اختلالات عصبی با اسطوقدوس: دم کرده گل اسطوقدوس بر آرام کردن عصبانیت مؤثر است و به شما کمک خواهد کرد تا به خواب عمیقی فرو روید و خوب بخوابید. برای این کار ده گرم گل اسطوقدوس را در یک لیتر آب جوش دم کرده و هر روز دو فنجان از آن را در فاصله ناهار و شام بنوشید.

4- درمان ترشحات سفید خانمها با اسطوقدوس: پانزده گرم کل اسطوقدوس را در یک لیتر آب جوش دم کنید تا بیست دقیقه تماند، بعد آن را صاف کنید و با کمک انژکسیون مخصوص شست و شو مصرف کنید. اگر خانمها هر روز دوبار صبح وشب خود را با آن شست و شو دهند ترشحات سفید آنها قطع خواهدشد.

5- درمان اوره: بعلت خاصیت ادرار آوری آن در پایین آمدن اوره مؤثر است. طرز تهیه دم کرده مانند قسمت پایین است.

6- معالجه سرگیجه با اسطوقدوس: انواع سرگیجه را رفع کرده و برای میگرن و انواع سردردهای بلغمی و سودایی مفید است. طرز تهیه؛ ده تا پنجاه گرم گل اسطوقدوس را که خشک شده باشد در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد بعد آنرا صاف کنید با عسل شیرین و هر روز در فاصله غذا یک فنجان از آن را بنوشید.

 

خواص و کاربرد از دیدگاه طب سنتی

طبیعت طبق نظر غالب حکمای طب سنتی گرم و خشک است و از نظر خواص معتقدند که محلل و باز کننده گرفتگی‌ها می‌باشد. دم کرده 5گرم از برگ و سه شاخه گلدار آن مقوی بدن و قوای دماغی و تفکر و همچنین مقوی امحاء و احشاء داخل شکم و مفرح است و برای بیماری های سینه، سرفه، ورم های نزله ای و زکام نافع است.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٥:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱۸
تگ ها : اسطوقدوس

 

پژوهشگران علوم پزشکی می‌گویند نتایج تحقیقات نشان می‌دهد پوست بادمجان خاصیت ضد‌سرطانی دارد و سبب جلوگیری از پیری زودرس و کاهش سطح کلسترول خون نیز می‌شود.
به گزارش سایت پزشکان بدون مرز، در یک تحقیق که در دانشگاه المنوفیه مصر انجام شد، آمده است پوست بادمجان سرشار از ترکیبات حاوی آنتی‌اکسیدان است که سبب می‌شود سلول‌های بدن در برابر پیری زودرس مقاوم شوند. وجود فنولین در پوست بادمجان سبب می‌شود در کاهش میزان کلسترول خون مؤثر باشد و همزمان با جلوگیری از بروز اختلالاتی در دی‌ان‌ای مانع از شکل‌گیری بافت‌های سرطانی در بدن شود.
با این حال توصیه می‌شود در خوردن بادمجان زیاده‌روی نشود زیرا دارای اگزالات است و این امر می‌تواند در شکل‌گیری سنگ کلیه مؤثر باشد. همچنین فیتوکمیکال موجود در بادمجان با قدرتی غیرقابل تصور نوعی سرطان پوست را درمان می‌کند. در طب سنتی کشور استرالیا، کشاورزان سرطان چشم را که در حیوانات آن منطقه زیاد دیده می‌شود و یکی از علل اصلی آن اشعه خورشید و کمبود ازن هواست، به وسیله بادمجان درمان می‌کنند. به‌همین منظور مطالعات وسیعی در این زمینه آغاز شد و آنها موفق شدند ماده‌شیمیایی ذکر شده را در بادمجان شناسایی و به‌دست آورند. این ماده مهم سبب از بین بردن سلول‌های سرطانی می‌شود و از رشد مجدد آنها جلوگیری می‌کند.
پتاسیم و اسید فولیک بادمجان از بروز فشار خون و بیماری‌های قلبی- عروقی جلوگیری می‌کند و به شرطی که سرخ نشود، به‌عنوان پایین آورنده کلسترول شناخته شده است. ترکیبات فنولی بادمجان خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشته و بدن را در برابر انواع عفونت‌های باکتریایی و ویروسی محافظت می‌کند. از سوی دیگر در پوست این صیفی آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانین وجود دارد که برای جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی مفید است. از این‌رو توصیه می‌شود، آن را با پوست، پخته و میل کنید. معمولا این صیفی را به روش آب پز، کبابی و سرخ شده تهیه می‌کنند که روش آب پز مناسب‌ترین روش شناخته شده است. همچنین طبق تحقیقات انجام شده، تخم بادمجان برای درمان سرماخوردگی و زکام مفید است.
اما به‌دلیل موادی که در میان دانه‌ها یا تخم آن وجود دارد در مبتلایان به بیماری‌های کبدی یا یرقان می‌تواند ایجاد ناراحتی کند.از مصرف بادمجان کال یا نارس اجتناب کنید. بادمجان نارس دارای ماده‌ای سمی است که خوردن آن می‌تواند موجب بروز مسمومیت در مصرف‌کننده شود. البته به‌دلیل اگزالاتی که در بادمجان وجود دارد، بهتر است خوردن آن را محدود کنید. مصرف بادمجان به همراه سیر می‌تواند خاصیت پایین‌آورندگی کلسترول بد خون را چند برابر کرده و از بروز بیماری‌های عروقی جلوگیری کند. بهترین نوع بادمجان، قلمی، بدون تخم و رسیده آن است

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٤٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۸