شباهت عجیب میوه ها به اعضا بدن

 

گردو شبیه مغز انسان است.


 


به دو نیمکره و قسمت بالایی و پایین مغز و همچنین چین خوردگی ها و پیچیدگی های آن دقت کنید!شاید ندونید که گردو ۳۶ مرتبه نورونهای پیام رسان به مغز را گسترش میده.


شباهت لوبیا قرمز با کلیه انسان


 


لوبیا قرمز در بهبود عملکرد کلیه نقش بسزایی داره.


ساقه کرفس شبیه به استخوان انسان است


 

این نوع از سبزیجات در استحکام استخوان بسیار موثره. استخوانها تشکیل شده از ۲۳٪ سدیم و کرفس هم ۲۳٪ سدیم داره.چنانچه در رژیم غذایی شما سدیم وجود ندارد کرفس میتونه این کمبود رو جبران کنه.

آوکادو و گلابی و بادمجان برای سلامت سرویکس و رحم درخانمها بسیار موثر میباشد.


 


گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.


Sweet potatoes (چغندر )شبیه لوزالمعده است



چغندر باعث تعادل قند خون در بیماران دیابتی میشود.


زیتون به سلامت و عملکرد تخمدان کمک میکند.


 


کریپ فروت و پرتقال و انواع مرکبات شبیه غده های شیری هستند و در سلامت سینه و جنبش غدد لنفاوی در سینه موثر است.
 


پوست میوه ها برای پوست انسان مفید است


پوست میوه ها را جدا نکنید، بلکه میوه را با پوست بخورید. پوست میوه به افزایش قابلیت ارتجاع پوست کمک می کند.



پیاز شبیه سلولهای بدن میباشد


 


پیاز نقش مهمی در خروج مواد زائد در بدن را داراست و باعث ریزش اشک و شستشوی لایه مخاطی چشم هم میگردد.


هویج حلقه شده شبیه چشم انسان است.


 


مردمک و عنبیه و خط نوری که به چشم میرسد درست مانند چشم انسان است. حتما میدونید که مصرف هویج باعث افزایش جریان خون در عملکرد چشم میشه.


ویتامینA موجود در هویج ،چشم را در برابر کوری محافظت میکند.


گوجه فرنگی خون رو تصفیه میکند


 


دقت کنید به گوجه فرنگی ... وقتی از وسط نصف میکنید میبینید که بسیار به قلب انسان شباهت داره!


در یک مطالعه‌ ی تحقیقاتی مشاهده شد افرادی که در تغذیه ‌ی روزانه‌ ی خود از گوجه ‌فرنگی و فرآورده‌های آن استفاده‌ ی بهینه به عمل آورده بودند، در مقایسه با گروه شاهد که میل و رغبتی به مصرف گوجه ‌فرنگی نداشته و از مصرف آن خودداری نموده بودند، 50 درصد کمتر به بیماری‌ های قلبی دچار گردیده‌اند.


حبه های انگور روی خوشه شبیه قلب است و هر دانه آن شبیه سلولهای خونی.


حتما میدونید که انگور برای حیات قلب نقش به سزایی دارد


دانشمندان آمریکایی در انگور قرمز نوعی ماده شیمیایی را یافتند که می تواند قلب را از خطرات ناشی از پیری محافظت کند...انگور قرمز از تصلب شرایین و انسداد رگ ها پیشگیری می کند و پوست انگور دارای ماده سفید "رزوراتول" است که از تراکم و روی هم انباشته شدن پلاکت های خون جلوگیری می کند و در نتیجه مانع لخته شدن خون در رگ ها می شود.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٥۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/٢۸

 

گیاهی را که مشاهده می کنید آلوئه ورا یا صبر زرد نام دارد که علاوه بر اینکه خاصیت داروئی زیادی دارد.از ماده ژلاتینی که درون برگ این گیاه وجود داره برای مصارف بهداشتی آرایشی (ژل.کرم .شامپو و...)هم استفاده میشود. این گیاه به دلیل خواص داروییه خارق العاده ای که دارد در گروه گیاهان سحر آمیز دسته بندی میشود.

معرفی گیاه
مرور کلی خواص داروئی : صبر زرد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیرابه آن به مصرف طبی می رسد .
Aloe vera یک گیاه بادوام با گلهای زرد است. برگهای سخت آبدار و نیزه ای این گیاه به طول 20 اینچ رشد می کند و طول کل گیاه تا 4 پا می رسد. تنها برگهای این گیاه ارزش دارویی دارند، اما بخشهای مختلف برگها نیز برای اهداف گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند. ژله شفاف و سفتی از قسمتهای داخلی برگ تشرح میشود. بین این ژله و پوست بیرونی برگ سلولهای خاصی حاوی مایع زردرنگ تلخ قرار دارد. وقتی که این مایع خشک میشود، سبب تولید شیرة Aloe میشود.


تاریخچه :
آلوئه ورا سابقه ای بسیار طولانی و درخشان دارد. اولین گزارش مکتوب که در آن به آلوئه ورا اشاره شده است متعلق به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح است و در غارنوشته ها و کنده کاری های روی ظروف در معابد باستانی مصر کشف شده است. در افسانه های به جای مانده از مصر باستان آمده است که آلوئه گیاهی چنان گرامی بوده که افراد برای حضور در مراسم پس از مرگ یک فرعون باید تحفه ای از برگ های آلوئه ورا تقدیم می کردند.داستان هایی نیز درباره استفاده کلئوپاترا از آلوئه ورا، عسل و شیر برای حفظ زیبایی افسانه ای شان گفته می شود.کلئوپاترا ملکه مصر پوست خود را هر روزه با آن ماساژ می داد که از شر آفتاب مصر در امان باشد وحتی مصریان آنرا برای مومیائی مردگان خود بکار می بردند .در کتاب مقدس نام این گیاه به کرات آمده است . اما مصریان باستان تنها ملتى نبودند که آلوئه ورا را مى شناختند براساس منابع قدیمى ارسطو یکى از طرفداران بسیار معتقد خواص آلوئه ورا بوده است.او رایزن الکساندر کبیر نیز بوده است.قدر و ارزشی که او برای آلوئه ورا قائل بود چنان بوده است که در سال ۳۳۳ قبل از میلاد الکساندر را متقاعد کرد جزیره سوکوترا در اقیانوس هند را تصرف کند. این جزیره به دلیل رویش آلوئه در آن شهرت داشت و در آن زمان برای درمان زخم های سربازان در سپاه الکساندر از آلوئه ورا استفاده می شد.

گونه شناسی:
گیاه «آلوئه ورا»گیاهی است که به طور عمده در مناطق خشک رشد می کند. آلوئه ورا با اینکه به خانواده زنبق تعلق دارد اما در ظاهر شباهت بسیار زیادی به کاکتوس دارد.در بین بیش از ۲۴۰ گونه آلوئه ورا چهار نمونه آلوئه ورا تشخیص داده شده که دارای ارزش غذایی هستند.

نام آلوئه ورا در لغت به معنای «ماده تلخ درخشان» که از کلمه عربی «آلوئه» گرفته شده است. آلوئه از خانواده سوسن است این گیاه با ظاهری شبیه به کاکتوس، گیاهی دائمی، گوشتی و آبدار است که حداکثر حدود دو متر ارتفاع دارد با برگ های پهن تیغ دار. اگر تیغ هایی را که در لبه برگ ها قرار دارند جدا کنیم از جای خالی آنها ژلی ترشح می شود که تمام خواص گیاه در آن نهفته است.از آلوئه که امروز در تمام دنیا کاشته می شود برای درمان گستره وسیعی از بیماری ها از انواع میگرن گرفته تا سوءهاضمه، درمان جوش و سوختگی استفاده می شود.
آلوئه ورا در طب سنتی ۵ هزار ساله هندی، آیورودا نیز به همین ترتیب ارزشمند شمرده می شود. تمدن های یونانی، رومی، آفریقایی، مایایی، سرخپوستان آمریکایی و چینی نیز آلوئه ورا را گرامی می داشتند و مسلمانان هنوز هم در بسیاری از نقاط جهان در بازگشت در سفر حج برگ های آلوئه ورا را بالای در خانه هایشان آویزان می کنند.

ترکیب شگفت آور این گیاه چیست؟
باید گفت در کمال شگفتی ۹۶ درصد ساختمان ژل آلوئه ورا از آب تشکیل شده است. ۴ درصد باقی مانده اما حاوی مواد فراوانی است که ۷۵ نوع آن شناخته شده اند.ترکیباتی که در ژل آلوئه یافت شده اند از پلی ساکاریدها هستند که قادر به کاهش و ترمیم التهاب هستند.این ترکیب همچنین دارای ویژگی آنتی باکتریال و ضدمیکروب است.آنتی اکسیدان هایی در قالب ویتامین های آ، ب، ث، ای، آمینواسیدهای روی و اسیدهای چرب ضروری نیز در این ترکیب یافت می شوند.کلسیم و آلوئین نیز در آلوئه ورا موجود هستند، آلوئین ملینی بسیار قوی است.

حدود ۹۶ درصد از وزن آن را آب تشکیل داده است و مابقى شامل چربى هاى ضرورى آمینواسیدها، ویتامین ها، املاح، آنزیم وگلیکوپروتئین است!

این گیاه حداقل داراى ۳ اسید چرب با خاصیت ضدالتهابى است که براى معده ، روده کوچک و روده بزرگ مفید است.

ویتامین هاى تشکیل دهنده آن عبارتند از ویتامین C ، B۱۲ ، B۶ ،B۲ ، B۱ ، A و E. «آلوئه ورا» با خاصیت اعجاب انگیز خود مى تواند تمام اسید آمینه هاى ضرورى بدن را در اختیار شخص مصرف کننده قرار دهد.

هیچ چیز این گیاه به تنهایى شگفت انگیز و خارق العاده نیست.بلکه همراهى و یک جا جمع شدن تمام مواد مورد نیاز بدن از گروههاى مختلف غذایى است که آن را منحصر به فرد کرده است.

ژل Aloeحاوی گلیکوپروتئین است که از تورم و درد جلوگیری و روند بهبود را تسریع می کند و همچنین حاوی پلی ساکارید است که رشد و ترمیم پوست را تحریک می کند. “آنتراکوئین” موجود در شیرة Aloe به عنوان مسهل مؤثر عمل می کند.این مواد شیمیایی در مقادیر کم، می توانند از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کنند.از ژل Aloeبرای درمان زخمهای درونی و بیرونی نیز می تواند استفاده کرد.این ماده روند درمان بسیاری از جراحات پوستی از جمله زخمها، سوختگیها و یخ زدگی را تسریع می کند.



شیره ‌این گیاه مسهل مفیدی است، اما چون می تواند سبب گرفتگی دردناک عضلات شود، غالباً استفاده نمیشود. با میزان مصرف کمتر، شیرة Aloe می تواند از سنگ کلیه پیشگیری یا اندازة سنگ را کوچکتر کند. این ماده به عنوان تسهیل کننده دفع مدفوع به ویژه در افرادی که مبتلا به وبواسیر هستند ماده مفیدی است.

عصارة Aloe شکل ژل این گیاه است که مصارف داخلی دارد و چون دارای خواص ضد میکروبی است، از آن برای درمان عفونتهای میکروبی مجاری معده ای-روده ای نیز می توان استفاه کرد.چون این ماده اسیدهای معده را که سبب تشدید زخمها میشود کاهش می دهد برای درمان زخمهای معده نیز مؤثر است.تحقیقات اخیر نشان داده که “مانوز استیله” به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی، دارای خواص درمانی ضد ویروس ایدز است.مانور استیله خود ویروس را مورد حمله قرار می دهد اما مهمتر اینکه، میزان تأثیر AZT را (یک داروی مؤثر در درمان عفونت ویروس HIV)تا حد زیادی بالا میربرد.اگر این ترکیب دارویی با Aloe مصرف شود، میزان AZT مورد استفاده برای HIV را می توان تا ۹۰% تقلیل داد که این امر از هزینه ها و عوارض جانبی AZT تا حد زیادی خواهد کاست.

ژل خوراکی آلوئه ورا شامل بیش از ۷۵ مواد مغذی از لحاظ غذایی و ۲۰۰ ترکیب فعال، ۲۰ نوع ماده معدنی، ۱۸ آمینو اسید و ۱۲ نوع ویتامین است. این ژل بی نهایت مطبوع است.

در منابع دارویی فهرست مصارف آلوئه ورا تقریباً به اندازه فهرست مواد تشکیل دهنده آن طویل است.از بارزترین خواص آلوئه ورا جلوگیری از ضایعات پوستی و ترمیم آنها است.مصرف خوراکی آلوئه ورا نیز به گوارش غذا کمک می کند، سلامتی قلب و عملکرد کبد را بهبود می بخشد، قند و کلسترول خون را کنترل می کند، تولید انرژی را افزایش داده، درد مفاصل را تسکین می دهد، شش ها را پاک می سازد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و زخم ها و جراحات را ترمیم می نماید.

خواص درمانی گیاه صبر زرد :
قرنهاست که برگ‌های گیاه صبر زرد به طور گسترده‌ای در کشورهای مختلف به عنوان دارو مصرف می‌شود اثرات درمانی مختلفی که برای این گیاه عنوان شده غالبا بر اساس سابقه طب سنتی است اما مطالعات بالینی نیز در سالهای اخیر روی آن صورت گرفته است.

در یک مطالعه گسترده استفاده موضعی از ژل این گیاه موجب التیام زخم‌های به جا مانده از آکنه روی صورت شد.

این گیاه دارویی در درمان آرتریت، آسم، سندرم خستگی مزمن، سوء هاضمه و اختلالات روده‌ای، اختلالات پوستی، آسیب‌های ورزشی و زخم‌های داخلی و خارجی اثر بخش است.

ژل گیاه صبر زرد بصورت موضعی برای درمان سوختگی‌های خفیف، آفتاب سوختگی، بریدگی ها، آکنه و التهاب مخاط دهان کاربرد دارد.

کاربرد موضعی الوئه ورا بر روی زخم‌های جراحی مجاز نیست زیرا بهبود زخم‌ها را به تاخیر می‌اندازد.

برگ بوته‌های گیاه دارویی صبر زرد یا آلوئه ورا معمولا بعد از گذشت دو سال از زمان کاشت و هنگامی که بوته‌ها به اندازه کافی رشد کردند برداشت می‌شود.

جزیره قشم به دلیل قرار گرفتن در منطقه گرمسیری یکی از مکانهای مناسب و دارای پتانسیل بالا برای تولید گیاه معجزه‌آسای “آلوئه‌ورا” است.

آلوئه ورا از جمله گیاهانی است که در صفر درجه می‌میرد و محیط رشد آن معمولا باید بالاتر از دو درجه باشد و به‌همین دلیل‌مناطق جنوبی کشور که درجه حرارت دراین مناطق به صفر درجه‌نمی‌رسد از مناطق مستعد برای تولید این گیاه محسوب می‌شوند.

این گیاه از جمله گیاهانی است که یک سال کاشته می‌شود و تا شش سال مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیماری این گیاه نسبت به دیگر گیاهان بسیار کم است و آب بسیار ناچیزی مصرف می‌کند.

براساس مطالبی که توسط دانشگاه فلوریدا منتشر شده ، منشاء این گیاه که به علت رویش آن در مناطق بیابانی به ” لاله بیابان ” مشهور است آفریقا بوده و در ایران باستان از آن استفاده می‌شد.

در کشورهای کارائیب آلوئه‌ورا فقط به‌صورت برگ فروخته می‌شود و در خانه‌ها مردم به عنوان کمکهای اولیه از آن نگهداری می‌کنند.

یکی از دلایلی که این گیاه از آفریقا به مناطق دیگر جهان منتقل شده است موثر بودن آن در درمان برخی بیماریها بود و مسافرانی که با لنجها به سفر دریایی می‌پرداختند این گیاه را به‌ عنوان کمکهای ‌اولیه به‌همراه خود می‌بردند.

آلوئه ورا دارای هورمونها و ترکیباتی است که بلافاصله زخم را ترمیم می کند و برای بیماریهای گوارشی از جمله زخم معده موثر است.

همچنین اشخاص مبتلا به سرطان که مشغول شیمى درمانى هستند، ادعا مى کنند مصرف این گیاه تهوع و سایر مشکلات مربوط به این درمان را مى کاهد.

هم اینک ‪ ۲۰۰ماده دارویی از گیاه آلوئه‌ورا تولید شده است و از پوست آن نیز مواد آنتی کانسر جدا شده است.

به‌گفته برخی اساتید و متخصصان از این گیاه به عنوان یک داروخانه در یک گیاه نام برده می‌شود و به همین دلیل است که این گیاه تا این اندازه اهمیت پیدا کرده است.

هم‌اینک کمپانیهای بسیاری در جهان از آلوئه‌ورا در تولید صنایع غذایی،مربا، نوشابه‌ها، کنسرو، ماست و دوغ، ژله، مارمالاد، سوپهای آلوئه‌ورا، بستنی، عسل، ترشی، تافی، نان، ماکارونی، برنج و چای استفاده می‌کنند.

از محصولات آلوئه‌ورا در صنایع بهداشتی از جمله تولید دستمال کاغذی و پوشک بچه به علت حساس بودن پوست بچه‌ها و ترمیم سریع پوست آنها ، استفاده می‌شود.

برای استفاده تجاری‌از این گیاه باید مسیر درست کار کردن آن را بدانیم یعنی به عنوان یک سرمایه‌گذار باید ببینیم که‌در چه مناطقی چه محصولاتی و چگونه باید تولید کنیم و برای کشت تجاری نیز باید کشاورزانی که خواستار فعالیت در این زمینه هستند، آموزشهای لازم را طی کنند.

مرکز پژوهشهای بیوتکنولوژی خلیج فارس در جزیره قشم ایران ، تنها عضو منطقه خاورمیانه این انجمن است که مقر آن در تکزاس آمریکا می‌باشد.

دانشمندان اسپانیایی از گیاه آلوئه ورا ژلی ساخته‌اند که می‌تواند عمر نگهداری میوه‌ها را طولانی‌تر کند.

محققان اسپانیایی می‌گویند با استفاده از این ژل خوردنی می‌توان میوه‌ها را تازه نگه داشت.

این ژل که طعم و ظاهر غذاها را تغییر نمی‌دهد می‌تواند به صورت یک پوشش کاملا طبیعی و بی‌ضرر جایگزین مواد نگهدارنده مصنوعی شود که بعد از برداشت میوه‌ها به آنها اضافه می‌شود.

۵ دلیل عمده برای مصرف ژل آلوئه ورا:
۱) قالب های ساختاری بدن: آمینواسیدها، اجزا و قالب های ساختار بدن ما هستند. هشت آمینو اسید ضروری وجود دارد که در بدن ما ساخته نمی شود. نوشیدن مداوم و منظم آلوئه ورا به شما اجازه می دهد به واسطه تأمین طبیعی آمینو اسید های ضروری بدن، سلامتی خود را حفظ کنید. آلوئه ورا تنها گیاهی است که آمینو اسید های مشابه و ضروری بدن را می سازد.

۲) ضدالتهاب و عصبانیت: ژل آلوئه ورا دارای ۱۲ ماده اصلی است و بررسی ها نشان داده که بدون هیچ عارضه ای از عصبانیت و التهاب جلوگیری می کند و همچنین آلوئه ورا سبب تحرک ماهیچه ها و صحت کارکرد مفاصل می شود.

۳) ویتامین هاى تشکیل دهنده آن عبارتند از ویتامین C ، B۱۲ ، B۶ ،B۲ ، B۱ ، A و E. «آلوئه ورا» با خاصیت اعجاب انگیز خود مى تواند تمام اسید آمینه هاى ضرورى بدن را در اختیار شخص مصرف کننده قرار دهد، بنابراین نیاز داریم که در رژیم غذایی خود همواره این ویتامین ها را به طور مکمل بگنجانیم.

۴) میزان مواد معدنی: بعضی از مواد معدنی در آلوئه ورا یافت شده است که شامل کلسیم، سدیم، آهن، پتاسیم، کلر، منگنز، مس و روی است.نوشیدن ژل آلوئه ورا یک راه طبیعی و سالم برای تأمین نیازمندی های بدن است.

۵) بهداشت و سلامت دندان : آلوئه ورا با وجود موادی که در خود دارد بی نهایت برای سلامت دهان و لثه مفید است. دندانپزشکان بر اثرات آلوئه ورا بر دهان و لثه و استفاده از آن بسیار توصیه می کنند

اشکال موجود
در حال حاضر محصولات مختلفی از این گیاه در صنایع مختلف غذایی، آرایشی و بهداشتی دارویی در دنیا تولید و عرضه می‌شود.

در حال حاضر این گیاه دارویی در صنایع مختلف غذایی شامل انواع نوشابه‌ها، کمپوت، دوغ و غیره و همچنین در صنایع آرایشی و بهداشتی شامل انواع کرم‌ها، لوسیون‌ها، شامپوها، صابون‌ها، شوینده‌ها و در صنایع دارویی در کپسول ها، قرص‌های جوشان و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اندام مورد استفاده این گیاه دارویی برگهای آن است.

ژل آلوئه برای درمان اگزما و ترمیم جای عمل سزارین، هموروئید و انواع دیابت کاربرد دارد.

ژل Aloeبه شکل تازه که از گیاه Aloeگرفته شده باشد بهترین ماده است، اما این ماده به صورت تجاری در شکل ژله ثابت شده نیز موجود است. پودر شیرة Aloe نیز به شکل کپسولهای 500 میلی گرمی به عنوان داروی مسهل موجود است. عصاره Aloe در واقع شکل مایع ژل است.

اگرچه آلوئه ورا هزاران سال است که نقش مهمی را در پزشکی سنتی ایفا می کند اما از کشف خواص بی بدیل آن توسط طب مدرن امروزی زمان زیادی نمی گذرد.اغلب مردم به عنوان یکی از مواد سازنده محصولات آرایشی مثل ضدآفتاب ها، مرطوب کننده ها و کرم های سوختگی با آلوئه ورا آشنا هستند.اما امروزه حضور رو به فزونی آلوئه در محصولات متعدد و متنوعی را شاهد هستیم.تولیدکنندگان شامپو مدعی هستند که اسیدیته گیاه آن را برای ساخت انواع شامپو و نرم کننده ایده آل کرده است. در حالی که متخصصین تغذیه نیز مصارف خوراکی آلوئه ورا را به اندازه مصارف خارجی آن مفید و متعدد می دانند و آن را به اشکال مختلف از جمله عصاره، ژل، کپسول و پودر عرضه می کنند.

نحوه مصرف
بسیاری از افراد این گیاه را برای درمان سوختگیها و بریدگیهای جزئی در آشپزخانه خود نگه می دارند. این گیاه برای درمان کهیر و پیچک سمی نیز می تواند مؤثر واقع شود.

به منظور استفاده از ژل Aloe، برگ آنرا به صورت طولی برش دهید و ژل داخل آنرا خارج سازید. سپس آنرا به صورت آزاد روی قسمت آسیب دیده بمالید.

شیره Aloe از قدیم به عنوان مسهل مورد استفاده بوده است، اما در ایالات متحده مصرف چندانی ندارد. چون این ماده سبب بروز گرفتگیهای دردناک عضلات می گردد، لذا ابتدا مصرف سایر مسهل های گیاهی نظیر "کاسکارا و فلوس" توصیه میشود.

برای درمان سنگهای کلیه و به عنوان مسهل شیرة Aloe خشک را مصرف کنید. برای درمان HIV، روزانه به میزان 800 الی 1600 میلی گرم مانوز استیله مصرف کنید. این میزان از مادة مزبور، برابر با نیم تا یک لیتر آب Aloe است، هر چند میزان مانوز استیله می تواند در فرآورده های مختلف متفاوت باشد.

نکات احتیاطی
با وجود خواص بسیار آلوئه ورا و با آنکه تاکنون هیچ عوارضی از مصرف آن گزارش نشده است پزشکان مصرف خوراکی آن در طول دوران بارداری و شیردهی را برای خانم ها منع می کنند.آلوئه ورا چنان خواص چشمگیر و متعددی دارد که نام ها و القاب زیادی برای خود کسب کرده است از جمله:گیاه درمانگر، گیاه سوختگی، دکتر گلدانی و گرز بهشتی

ژل Aloe برای استعمال خارجی مادة بی خطری است، اما در موارد نادری سبب واکنش آلرژیک میشود. اگر پوست شما تحریک می شود مصرف آنرا ادامه ندهید.

ژل Aloe برای درمان زخمهای عمیق مؤثر نیست. شیرة آن می تواند سبب گرفتگی یا اسهال روده ای شدید گردد، زنان باردار یا شیرده نباید این ماده را مصرف کنند زیرا ممکن است سبب انقباضهای رحمی گردیده و سقط جنین را تحریک کند.مصرف مسهل Aloe برای درمان بیماریهای معده ای- روده ای، انسداد روده ای، آپاندیسیت یا درد معده مبهم تجویز میشود.مصرف زیاد این ماده ممکن است سبب تشدید اولسرها، بواسیر، دیورتیکولوز، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) گردد.

مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن میشود یا تعادل الکترولیتی را مختل می سازد. این ماده ممکن است سبب تغییر رنگ ادرار به رنگ قرمز بی ضرر گردد. کودکان زیر 12 سال نباید گیاه Aloe مصرف کنند.

تداخل های احتمالی
مصرف طولانی و مزمن شیرة Aloeمی تواند سبب کمبود پتاسیم گردد که می تواند با پاره ای معالجات قلبی تداخل کند. احتمال کمبود پتاسیم در بدن در صورتی که شیرة Aloe را با ادرار آورهای (مدرهای) تیازید، شیرین بیان یا کورتیکو استروئید مصرف کنید، بیشتر است.

«صبرزرد» در جزیره قشم :

«صبر» نام فارسی آن است و صرفنظر از مصارف درمانی آن توسط افراد بومی، آن را روی قبرها می کارند و نشانه ای از محل خاکسپاری کسی است که فوت شده است .برگزیدن نام صبر برای این گیاه نیز احتمالاً ایجاد آرامش و صبر برای بازماندگان است.در جزیره قشم تراکم بسیار زیاد گیاه را در قبرستان قدیم شهر «سوزا»به صورت چند هکتار فشرده که عملاً قبرها را کاملاً در بر گرفته است، می توان مشاهده کرد.

آلوئه و را گیاهی است که برای ماندن و رشد به حداقل آب نیاز دارد و در خاک های شور و ساحلی به آسانی رشد و پرورش می یابد و نسبت به آفات و بیماری ها مقاوم است..

این گیاه پایدار و چند ساله است و هر سه ماه یک بار می توان از هر بوته ۳ تا ۴ برگ کناری برداشت و برای استخراج محصول در کارخانه مورد استفاده قرار دارد.توسعه کاشت «آلوئه ورا»توسط مردم جزیره قشم صرفنظر از تأمین ماده اولیه کارخانه در دست احداث، زمینه ای مناسب برای ایجاد اشتغال بومی، ایجاد فضا سبز (در زمین های ساحلی و غیر قابل استفاده کشاورزی و بی نیازی آن به آب شیرین و آبیاری دایم) است. خواص متعدد دارویی شناخته شده در «آلوئه ورا» باعث شده است که آن را گیاه قرن بیستم بنامند.

بسیاری از محققان بر این اعتقاد هستند که خواص آلوئه و نقش دارویی آن در تحولات صنایع دارویی مشابه با شناخت آسپرین در قرن نوزدهم و مصرف آن توسط میلیون ها انسان برای کاهش تب، درد و تورم در سراسر جهان است. هزاران بیمار قلبی از آسپرین به عنوان ماده ممانعت کننده از بروز لخته خون استفاده می کنند.

مطالعات نشان داده است، آلوئه دارای حدود ۲۰۰ ماده مؤثر است.مواد آرایشی، بهداشتی، غذایی و نوشابه ها بزرگترین بازار بین المللی مصرف آلوئه به شمار می روند.کشورهای کره و ژاپن قدیمی ترین مصرف کننده گان آلوئه در طب سنتی خود هستند.در کره، ژل آلوئه در نوشابه ها با غلظت ۹۹ درصد مصرف می شود. این وضعیت در سنگاپور و مالزی نیز گسترش یافته است.استرالیا بالاترین مصرف آلوئه را دارد و با حضور ژاپنی ها در استرالیا بازار مصرف نوشابه های آلوئه نیز توسعه یافته است.مواد آرایشی طبیعی ۴درصد از ۱۶ میلیارد دلار بازار مواد آرایشی، بهداشتی را در اختیار دارد.تولید آنها سالانه ۱۲ تا ۱۵ درصد افزایش می یابد که سه برابر رشد توسعه سایر صنایع است.

نوشابه های حاوی ژل آلوئه در فروشگاههای عرصه کننده Helt food ارائه می شود که با طعم و رنگ های متفاوت وجود دارد.

مرور کلی خواص داروئی :

صبر زرد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیرابه آن به مصرف طبی می رسد .
تقویت کننده بدن است
یبوست را برطرف می کند و روده ها را تمیز می کند
برای معالجه آسم مفید است
سوء هاضمه را برطرف می کند
در معالجه صرع مفید است
اثر ضد کمر درد
خون را تصفیه می کند
برای برطرف کردن خارش ناشی از گزیدگی حشرات شیرابه آنرا روی پوست بمالید
اگزما را درمان می کند
برای معالجه اسهال خونی مفید است
برای رفع ریزش مو ، شیرابه آنرا به سر مالیده و موها را با آن ماساژ دهید
گرفتگی کبدی را برطرف می کند
برای التیام زخم ها شیرابه آنرا روی زخم بمالید
صبر زرد بهترین کرم مرطوب کننده است برگها را بشکنید و ژله آنرا به پوست بمالید
مبتلایان به بیماری قند می توانند با مصرف این گیاه قند خون خود را کنترل کنند
برای شستن چشم و زخم ها شیرابه صبر زرد را با آب مخلوط کرده و استفاده کنید

اسامى گوناگون صبر زرد
در مـازنـدران بـه گـیـاه صـبـر انجیر بغدادى مى گویند .درگویش اصفهانى به صبر، چدروا مى گویند .صباده ، صبره ، آلوئه ، آلوئس و ازوا از اسامى دیگر صبر زرد است .


صـبـر زرد در زبان عربى : الوه ، الصبر و صباره

در زبان لاتین : Aloe vera

در زبـان انـگـلیـسـى بـه aloe

در زبـان آلمـانـى بـه aloe

در زبـان فرانسه به officinale aloes شهرت دارد .

گونه هاى مختلف گیاه صبر زرد
گیاه صبر زرد 5 گونه اصلى دارد که عبارتند از:
1 - صبر زرد، صبر، صبرهندى ، داربو - عود Aloe vera
2 - شاخ بزى Aloe verrucosa
3 - خرخ Aloe vaccillans
4 - صبر فارسى ، صبر سیاه Aloe caballin
5 - صبر سقوطرى Aloe socotrin بسیاری از افراد این گیاه را برای درمان سوختگیها و بریدگیهای جزئی در آشپزخانه خود نگه می دارند. این گیاه برای درمان کهیر و پیچک سمی نیز می تواند مؤثر واقع شود.
به منظور استفاده از ژل Aloe، برگ آنرا به صورت طولی برش دهید و ژل داخل آنرا خارج سازید. سپس آنرا به صورت آزاد روی قسمت آسیب دیده بمالید.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/٢٦

 

گروهی از محققان آمریکایی، به یک اثر ضد سرطان قوی را در یک جلبک سمی سبزآبی که در اقیانوس آرام جنوبی یافت می‌شود، شناسایی کردند.

به گزارش فیزورگ، این گروه به سرپرستی دنیس کارسون استاد پزشکی و مدیر مرکز جان مورز و ربه‌کا در دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیه‌گو ‪،UCSD‬ ویژگی‌های ترکیب "سوموسیس‌تینامید‪ (ScA) "A‬را در در این هفته در "مجموعه مقالات فرهنگستان ملی علوم" منتشر خواهند کرد.

دکتر "دو یین جی.استوپک" دانشیار پاتولوژی مرکز سرطان "مورز" در دانشگاه کالیفرنیا گفت، این ترکیب ضد سرطان بسیار قوی و از لحاظ ساختاری منحصر به فرد، است.

ترکیب "‪ "ScA‬که درسیانوباکتری ال.ماجوسکولا که به آن" گیسوی پری‌دریایی" نیز می‌گویند یافت شد. این جلبک از سواحل فیجی در اقیانوس آرام جنوبی توسط آزمایشگاه ویلیام گرویک در موسسه اقیانوس شناسی اسکریپس جمع‌آوری شده است.

گروهی از محققان مرکز سرطان دانشگاه کالیفرنیا، دانشکده پزشکی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی اسکگ و اسکریپس بر روی شناسایی، بررسی و آزمایش ترکیبات دریایی در لوله‌های آزمایشگاهی و درون بدن موجود زنده کار کردند.

این پژوهشگران دریافتند ‪ ScA‬مانع از فرایند شکل‌گیری رگهای خونی جدید تغذیه‌کننده تومورها می‌شود و همچنین بر روی تکثیر سلولهای سرطانی تاثیر مستقیمی دارد.

این ترکیب برای خود سیانوباکتری سمی نیست اما "مسیر مرگی" را که در سلول‌های ما وجود دارد، فعال می‌کند. وقتی سلولهای رگهای خونی تغذیه‌کننده تومورها فعال شده و تکثیر می‌شوند، به این عامل حساس می‌شوند.
گرویک خاطرنشان کرد اگر بخواهیم یک استخر شنای معمولی مملو از سلول‌های سرطانی را با ‪ ScA‬درمان کنیم، تنها به سه میلی‌گرم یعنی در حدود وزن یک دانه برنج برای کشتن تمامی این سلولهای سرطانی به ‪ ScA‬نیاز خواهیم داشت.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٩:٤٢ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/٢۱

 

لوبیاها و انواع حبوبات از مواد غذایی مورد توصیه توسط متخصصین تغذیه می باشند. حبوبات به ویژه لوبیاها غنی از فیبر و آنتی اکسیدان ها می باشند و علاوه بر این که به خاطر محتوای فیبر بالای شان برای لاغری و کاهش اندازه شکم مفید هستند، بلکه به سبب آنتی اکسیدان های شان ممکن است به پیشگیری از بیماری ها نیز کمک شایانی نمایند.

در بسیاری از بیماری های مزمن مانند سرطان، دیابت ، بیماری های قلبی و ... یک نقطه مشترک وجود دارد و آن این است که چاقی و اضافه وزن شانس ابتلا به بیماری را در شما افزایش می دهد و اگر به بیماری مبتلا باشید، نیز وضعیت آن را وخیم تر می نماید. در واقع کاهش چربی شکمی فوایدی فراتر از بهبود ظاهرتان را به ارمغان می آورد.

لوبیاها علاوه بر این که غنی از پروتئین اند و یک جایگزین خوب پروتئینی محسوب می گردند، از طرف دیگر به لحاظ ارزش غذایی بالایی که دارند توصیه می شود که بخشی از دریافت پروتئین روزانه مان از طریق مصرف لوبیاها باشد.

کالری یک واحد حبوبات قابل قیاس با گوشت است، ولی محتوای فیبر و آب در آن بسیار بیشتر است. این دو ماده مغذی یعنی فیبر و آب کمک می کنند که شما زودتر به احساس سیری دست یابید و در واقع، افزودن انواع لوبیا به رژیم لاغری به کاهش دادن کالری دریافتی شما کمک می کند، بدون این که احساس محرومیت غذایی کنید.


رژیم غذایی اغلب افراد به ویژه از نظر مقدار فیبر دریافتی دچار نقص هایی می باشد . یک لیوان لوبیای پخته (یا دو سوم یک قوطی کنسرو) در حدود ۱۲ گرم فیبر یعنی نصف مقدار فیبر توصیه شده را تامین می نمایند. (مقدار توصیه شده برای فیبر دریافتی عبارت است از ۲۱ تا ۲۵ گرم برای زنان بالغ و ۳۰ تا ۳۸ گرم برای مردان بالغ).

باید بدانید که گوشت حاوی هیچ فیبری نیست و بر همین اساس است که نسبتا سریع هضم و جذب می شود، در حالی که لوبیاها آهسته تر هضم و جذب می شوند و شما را برای مدت زمان طولانی تری سیر نگه می دارند.

علاوه بر آن ذکر این نکته حائز اهمیت است که لوبیاها حاوی قند های ساده نیستند و لذا از افزایش سریع انسولین در خون پیشگیری می نمایند و در نتیجه احساس گرسنگی را به تاخیر می اندازند.

همچنین اگر حبوباتی مثل لوبیا را جایگزین گوشت نمایید، یک فایده دیگر برای شما این است که چربی اشباع کمتری را دریافت می کنید.

شواهد موجود در پژوهش های بالینی نشان دهنده اهمیت مصرف لوبیاها در رژیم کاهش وزن است.

در مطالعه ای که اخیرا در ایالات متحده انجام شده است نشان داده شد که افرادی که حبوباتی مثل لوبیاها را مصرف می نمودند، نسبت به افراد مشابهی که حبوبات مصرف نمی کردند در حدود ۵/۳ کیلوگرم وزن کمتری داشتند، در حالی که روزانه ۱۹۹ کیلوکالری (در بزرگسالان بالغ) و ۳۳۵ کیلوکالری (در نوجوانان) بیشتر مصرف می نمودند! و نکته جالب دیگر آن که مصرف کنندگان لوبیا دارای اندازه دور کمر کمتری نسبت به مصرف کنندگان گوشت بودند.

همانطور که می دانیم محیط دور کمر به عنوان یک عامل خطر شناخته شده در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و نیز بیماری های متابولیک مانند دیابت می باشد.

حبوبات حاوی یک سری مواد مفید دیگری نیز هستند که در گوشت ها یافت نمی شوند، از جمله فیتو کمیکال ها و آنتی اکسیدان ها. آنتی اکسیدان ها یکی از فیتوکمیکال هایی هستند که از تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد ممانعت به عمل می آورند. رادیکال های آزاد در ایجاد انواع بیماری ها از جمله سرطان ها و زوال تدریجی اعصاب ( مثل پارکینسون و آلزایمر) دخیل می باشند.

در بررسی های به عمل آمده توسط دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، ظرفیت آنتی اکسیدانی بیش از صد غذایی رایج مقایسه شده است. بر اساس این بررسی ها انواع لوبیایی که بیشترین محتوای آنتی اکسیدانی را داشتند عبارت بودند از: لوبیا قرمز و لوبیا چیتی و بعد از آنها لوبیا سیاه، لوبیا سفید و لوبیا چشم بلبلی.

پس نتیجه نهایی آن است که لوبیاها غذاهای کامل و بسیار خوبی از نظر پروتئین و نیز کربوهیدرات ها هستند و لذا توصیه می کنیم که آن ها را به عنوان یکی از منابع پروتئینی در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید. بر همین اساس بایستی دستورات متنوع غذایی دارای لوبیاها را تجربه نمایید. 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۳٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۸

 

در جنس گردو حدود 15 گونه ی مختلف وجود دارد که بومی نواحی مختلف نیمکره ی شمالی می باشند.گردوی معمولی،بومی منطقه ی وسیعی است که از کوه های کارپات در اروپای مرکزی شروع و به کشور کره در شرق آسیا ختم می شود. ارقام مختلف گردوی معمولی از نظر حساسیت به سرما با هم متفاوتند و از بین آنها از حساس تا مقاوم وجود دارد.اکثر ارقام تجارتی معمولا در دمای 9- درجه ی سانتیگراد به شدت صدمه می بینند و در 20- درجه کاملا خشک می شوند.درخت گردو در شرایط مناسب رشد بسیار زیادی دارد و 200 تا 300 سال عمر می کند.این گیاه در 6 – 5 سالگی به بار می نشیند و از 15 – 10 سالگی به بعد حداکثر محصول را تولید می کند.ارقام گردوها خود بارورند ولی گرده معمولا زودتر از پذیرا شدن مادگی رها می شود بنابراین در باغ باید درختان گرده زا وجود داشته باشد.گونه های مختلف گردو می توانند یکدیگر را تلقیح کنند.تکثیر گردو از طریق کشت بذر و پیوند زدن انجام می شود ولی ذر ایران اکثر درختان غیر پیوندی هستند.از یک باغ گردو در شرایط مناسب می توان تا 4 تن محصول در هکتار بدست آورد.مهمترین ارقام گردوی ایران عبارتند از:

کاغذی – نوک کلاغی – ضیاء آبادی قزوین

قسمتهایی که از درخت گردو در غذا و درمان مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:

گردو – برگ درخت – پوسته ی سبز گردو

خواص:1.امام علی (ع): خوردن گردو در وقت شدت گرما،حرارت را در اندرون انسان تحریک می کند و خوردن آن در زمستان،کلیه ها را گرم می کند و سرما را برطرف می نماید.2.امام صادق (ع): خوردن گردو با زنیان،نور چشم را زیاد می کند.3.گردو،کرم کُش است و مصرف آن کرم روده ها را به خارج دفع می کند.4.روغن گردو را به بدن بچه هایی که استخوانهای نرم (راشیتیسم) دارند و یا کم خون هستند،مالش می دهند تا استخوانهای آنها محکم شود و کم خونی آنها را برطرف نماید.5.کسانی که کرم کدو دارند،اگر هر روز 50 تا 60 گرم روغن مایع گردو را بخورند،کرم کدو را دفع خواهند نمود.این مقدار روغن گردو را می توان با سیب زمینی آب پز میل نمود.6.دم کرده ی برگهای گردو به مقدار 20 تا 30 گرم در یک لیتر آب به عنوان نوشابه ی معمولی برای کسانی که مسلول هستند تجویز شده است.دم کرده ی فوق برای کسانی که مبتلا به نرمی استخوانها،لنفانیسم یا بیماری استخوان هستند،مفید است.7.اگر برگ درخت گردو به مقدار 50 تا 60 گرم در یک لیتر آب به مدت یک ربع ساعت بجوشانید،می توان آن را برای تسکین خارش و تحریک مژه ها مصرف نمود و مژه ها را با آن شست.8.گردو برای سل و مرض قند مفید است.9.برای معالجه ی رماتیسم و سیاتیک باید پوست سبز گردو را بکوبید و به صورت مرهم روی محلهایی که درد می کند بگذارید.10.خوردن مقدار کمی از پوست سبز گردو کرم روده را از بین می برد.11.دُم برگهای جوان و تازه ی درخت های گردو را روی میخچه و پینه و زگیل دست و پا بمالید؛آنها را برطرف خواهد کرد.12.برای مصون ماندن از نیش و گزش زنبور،باید برگ درخت گردو را به صورت و دستهای خود بمالید و به کندوی زنبورهای عسل نزدیک بشوید و بدون اینکه زنبور به شما نیش بزند عسل را از کندو درآورید.13.خوردن شیر با گردو و خرما برای فربهی کلیه،نیکویی رنگ رخسار و تقویت نیروی جنسی؛همچنین ازدیاد منی (آب نطفه) مفید است و مقدار خوراک آن از 45 تا 92 مثقال است و زیاد خوردن آن سنگ کلیه ایجاد می کند.14.جوشانده ی پوست گردو موی سر را قهوه ای می کند و مخلوط آن با حنا خضاب خوبی می باشد.15.مغز گردو در امراض رحمی بسیار مفید است و خارش موضعی زنان آبستن را تسکین می دهد.16.مغز گردو به علت داشتن مس، ضد سرطان است.17.مغز گردو در ورم رحم،دهانه ی بچه دان و خونریزی بسیار مفید است.18.خوردن گردو با کشمش و انجیر،برای معده بسیار مفید است.19.مربای گردو با عسل جهت تحریک نیروی جنسی بسیار مؤثر است.20.مغز گردو به علت داشتن ویتامین A باعث تقویت چشم،مو و ناخن می شود؛همچنین به علت داشتن ویتامین B اعصاب را تقویت می کند و بیحالی و سستی،ترس و دلهره ی بیماران را درمان می کند.21.خوردن گردو به تنهایی یا همراه با انجیر،قبل از استعمال سموم،مانع اثر سم خواهد شد و بعد از استعمال سموم،خوردن مغز گردو مسمومیت را رفع می کند.22.مصرف دم کرده ی برگ درخت گردو برای مبتلایان به مرض قند بسیار مفید است و قند خون را پایین می آورد.23.با جوشانده ی 50 گرم برگ درخت گردو در یک لیتر آب،می توان برای التیام و شستشو و ضد عفونی کردن زخمها استفاده برد.برای معالجه ی ترشحات زنانگی ( لکوره ) می توان از جوشانده ی فوق استفاده کرد و زنان جوشانده را در تشت ریخته و داخل آن بنشینند.24.اگر برگ تازه ی درخت گردو را بر روی پستان قرار دهند و یا جوشانده ی غلیظ برگ خشک کرده را با پنبه بر روی پستان قرار دهند،ترشح شیر به تدریج قطع می گردد.25.اگر برگ درخت گردو را در محل حشرات موذی مانند بید و ساس بگذارند،آنها را از بین می برد.26.اگر شیره ی پوست سبز گردو ی تازه را در محل زگیل،کچلی و بیماری های قارچی بمالند،آنها را مداوا خواهد نمود.27.اگر چشم شما قرمز شده یا به گل مژه مبتلا شدید،چشمها را با جوشانده ی برگ گردو بشویید.28.اگر برگهای درخت گردو را در کمی آب بپزند و آن را به صورت مرهم روی جوش های پوستی و زخمی و یا امراض جلدی میکروبی مانند گال بگذارند،آن را معالجه خواهد کرد.29.اگر مبتلا به درد دندان بودید و بی تاب شدید،کمی پوست سبز گردو را بجوید و فرو دهید.30.گردو دارای مس است و با آهن برای ساختن هموگلوبین خون همکاری می کند.تذکّرات:1.افرادی که دچار حساسیت ( آلرژی ) هستند باید از مصرف مغز گردو خودداری کنند.2.برای استفاده از خواص برگ درخت گردو،باید برگهای تازه را که در ماه خرداد و تیر می روید؛برگهای سالم را چید و دمبرگ آن را جدا نمود و در محل خشک نگهداری کرد تا رنگ سبز و بوی معطر خود را حفظ نماید.3.کسانی که ناراحتی کبدی دارند باید از خوردن گردو پرهیز کنند.4.کسانی که دچار نفریت ورم چرکی کلیه هستند و یا اشخاص چاق باید از خوردن گردو پرهیز کنند.5.کسانی که ناراحتی معده و روده دارند نباید گردو بخورند.6.خوردن زیاد مغز گردو باعث سوء هاضمه می شود.7.اگر چهارپایان از برگ درخت گردو بخورند،شیرشان خشک می شود.8.گردو در عین حال که مغذی است،هضم آن سنگین است و اگر زیاد خورده شود،مخاط روده ها و سقف دهان و زبان را متورم خواهد کرد.به همین دلیل است که باید بعد از خوردن گردو دهان را با آب کاملا شستشو داد.9.اگر گردو بیش از یک سال بماند کهنه می شود و بو می گیرد و خوردن آن تولید گلو درد و خارش پوست بدن خواهد کرد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٤۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/٦
تگ ها : خواص گردو