مضرات زیاد نوشیدن آب

با وجود این که تا کنون بارها در مورد منافع نوشیدن مقادیر زیاد آب بحث شده است و بسیاری از پزشکان مردم را به نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب توصیه می‌کنند، اما به تازگی بحث‌هایی در نکوهش افراط در نوشیدن آب مطرح می‌شود.
به گفته پزشکان به همان اندازه که کم آب خوردن خطرناک است، زیاده روی در نوشیدن آب هم سلامتی را به خطر می‌اندازد.
در واقع حداکثر میزان مجاز نوشیدن آب برای انسان‌ها حدود ۲ لیتر است.
از سوی دیگر، در صورتی که در مدت زمانی کوتاه، مقدار بسیار زیادی آب نوشیده شود، فرد به اختلال پر آبی بدن دچار شده و در این مورد احتمال گیجی، کما و حتی مرگ وجود دارد.
به عقیده پزشکان در صورتی که فرد در هر ۲ ساعت بیش از یک بار به دستشویی برود و سابقه بیماری خاصی نداشته باشد، به این معناست که بیش از حد آب نوشیده است.
البته نمی‌توان مقدار مشخصی آب برای نوشیدن روزانه تجویز کرد و این امر به فیزیک بدنی و میل افراد بستگی دارد.
اما به طور معمول نوشیدن روزانه یک و نیم لیتر آب(۶ لیوان) توصیه می‌شود.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٢۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

کالری منفی"


شاید عنوان " کالری منفی" قدری باعث تعجب شود؛ به هر حال همه ی غذاها دارای میزان خاصی کالری هستند و هیچ غذایی را نمی توانید پیدا کنید که به هیچ وجه دارای کالری نباشد. کلیه غذاهایی که ما به طور روزانه مصرف می کنیم، دارای میزان مشخصی کربوهیدرات، پروتئین، و چربی هستند. باید توجه داشته باشید که کلیه ی غذاهای مصرفی، به عنوان یک منبع ضروری به منظور ایجاد انرژی محسوب می شوند که بدن با استفاده از آنها انرژی لازم برای خود را تامین می کند.

غذاها با کالری منفی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می شود که دارای کالری و میزان انرژی بسیار پایینی می باشند و بدن همان میزان انرژی را که به واسطه ی مصرف آنها جذب می کند، باید صرف هضم و جذب آنها کند. این نوع مواد غذایی میتوانند به کسانیکه در پی کاهش وزن هستند کمک کنند چرا که کالری کمی را در بردارند و بدن مجبور می شود تا از انرژی های ذخیره شده خود نیز در کنار آنها استفاده کند.

نظرهای گوناگونی در مورد رعایت رژیم غذایی بدون کالری ارائه می گردد. برخی از محققین بر این باورند که به هیچ دردی نمی خورند و جز ضرر چیزی برای بدن به همراه نخواهند داشت. برخی دیگر معتقدند که میزان کارایی و بهره وری این نوع رژیم ها به مواد غذایی بستگی دارد که در رژیم غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. به عبارت دیگر می توان اظهار داشت که این غذاها کاملاً فاقد کالری نیستند، بلکه تفاوت در اینجاست که همان درصدی از انرژی که در این غذا ها وجود دارد، صرف هضم و گوارش و جذب این نوع مواد غذایی در بدن می شود. بنابراین نمی توانیم ادعا داشته باشیم که این غذاها فاقد کالری هستند؛ با این وجود تحقیقات جدید بر روی "کرفس" حاکی از این امر هستند که این گیاه به سختی در بدن هضم می شود و خیلی دیر آماده جذب میگردد. به همین دلیل میزان انرژی که آزاد می کند خیلی کمتر از میزان انرژی است که صرف هضم شدن آن می شود. از اینرو می توان اظهار داشت که کرفس دارای کالری منفی است.

البته هنوز هم به طور قطعی نمی توان ادعا کرد که غذاهایی با کالری منفی وجود دارند و نمی توان گفت که این امر حققیت دارد یا در حد یک تئوری مردود است. برای اثبات این تئوری نیاز به تحقیقات بیشتری است. به هر حال ما فقط روی این امر میتوانیم تاکید کنیم که مصرف غذاهایی که ظاهراً حاوی کالری بالایی نیستند، سبب می شود تا افراد بتوانند وزن خود را پایین بیاورند و همین امر خود می تواند به عنوان گزینه ی مثبتی برای یک شروع ایده آل پیرامون کاهش وزن دائمی قلمداد شود.

بدن برای اینکه بتواند سالم باقی مانده و به فعالیت های روزانه خود ادامه دهد، نیازمند میزان خاصی کالری است. مصرف بیش از اندازه ی میوه ها، سبزیجات و یا گیاهانی که دارای کالری منفی هستند می توانند به شما کمک کنند تا وزنتان را کاهش دهید، اما باید تنها بخشی از رژیم غذایی روزانه شما را تشکیل دهند. بهره گیری از یک رژیم غذایی متعادل را هیچ گاه فراموش نکنید.

لیستی از سبزیجاتی که دارای کالری منفی هستند:
مارچوبه- بادمجان* - بروکلی - کلم* - هویج - کل کلم - کرفس* - کاسنی* - شاهی* - خیار* - رازیانه* - کدو* - تره فرنگی - کاهو* - ترب* - فلفل - تربچه* - اسفناج - گوجه فرنگی* - شلقم

میوه هایی که دارای کالری منفی هستند:
زردآلو - شاه توب* - توت سیاه - ترنج - گوجه سبز - گریف فروت - گلابی* - گرمک - لیمو - پرتقال - طالبی* - هلو - آلو - تمشک* - ریواس** - توت فرنگی - نارنگی - هندوانه

با آمیختن غذاهایی که دارای کالری منفی هستند به همراه یک منبع خوب پروتئین، نه تنها قادر خواهید بود تا اشتهای خود را کنترل کنید، بلکه سوخت و ساز بدن خود را نیز افزایش می دهید. در این وضعیت بدن با ذخیره ی آمینو اسید های لازم می تواند از افت میزان ماهیچه ها نیز جلوگیری بعمل آورد.

* نشان دهنده ی غداهایی با کالری منفی خوب هستند.
** نشان دهنده ی غذاهایی هستند که کالری منفی آنها عالی است، اما باید با میزان کمی شکر جوشانده شوند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٢۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

کنترل دیابت و فشار خون با مصرف ماست

به نقل از مهر؛ اگرچه افراد مبتلا به دیابت همواره از خوردن خوراک های شیرین، ماست های سبوس دار و میوه ای منع می شوند، اما به نظر می رسد که این خوردنی ها آنزیم های تاثیرگذار بر سطح قند خون را تنظیم می‌کنند.
دیابت نوع ۲ که درحدود ۱۵۰ میلیون نفر را در سراسر دنیا درگیر ساخته، با افزایش قند خون بلافاصله پس از خوردن وعده غذایی شناخته می شود. این تاثیر که به "ازدیاد قند خون" معروف است، به رگ های خونی، کلیه ها، قلب، چشم ها و رشته های عصبی آسیب می رساند.
محققان دانشگاه "ماساچوست آمهرست" در خصوص ترکیبات گیاهی خاص تاثیرگذار بر آنزیم های "آلفاآمیلاز" و "آلفاگلوکوسیداس" که با داروهای ضد دیابت هدف قرار می گیرند، مطالعاتی را انجام دادند. همچنین تاثیرات ماست بر آنزیم برگردان Angiotensin یا بازدارنده های ACE که داروی ضد فشار خون بالا است، بررسی شد.
یافته های این تحقیق که در نشریه "بیوشیمی غذا" به چاپ رسید، نشان داد: ماست زغال اخته سبوس دار به طور ویژه ای بر هر سه آنزیم تاثیرگذار است. ماست توت فرنگی و هلو نیز بر آنزیم های "آلفاآمیلاز" و "آلفاگلوکوسیداس" اثر دارد. همچنین ماست غنی از سبوس بهترین بازدارنده از ترشح آنزیم ACE به عنوان عامل اصلی باریک شدن رگ های خونی و افزایش فشار خون به شمار می رود.
جوامع فقیر بیش از دیگر جوامع به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند. تغییر رژیم غذایی و برگشت به عادات غذایی سنتی که مملو از این آنتی اکسیدان های حفاظتی است، به عنوان راهکاری موثر برای مقابله با این بیماری به شمار می رود
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧
تگ ها : خواص ماست

 

 14 غذای معجزه گر غافل نشوید

غذاهایی که رنگ دارند یعنی قرمز، سبز، بنفش و نارنجی هستند، موادی دارند که مانع ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان می شوند و در ضمن به حالت تعادل روحی، حافظه و قدرت تفکر نیز کمک می کنند.

 همه انسان ها می خواهند با رعایت رژیم غذایی خوب و صحیح از سلامت کامل برخوردار باشند، رژیمهای غذایی گوناگونی نیز از سوی متخصصان تغذیه توصیه می شود که هر یک به نوبه خود مفید هستند ، اما آیا می توان با مصرف برخی مواد غذایی ، تمام مواد مورد نیاز بدن را تامین کرد و از سلامت و انرژی کافی برخوردار بود؟

پاسخ این سوال مثبت است. تحقیقات اخیر نشان داده است که اگر 14 ماده غذایی را در برنامه خود قرار دهید و مصرف کنید، شاهد نتایج فوق العاده ای در وضع سلامت خود خواهید بود.

یکی از پزشکانی که در بیمارستان کالیفرنیا مشغول کار است ، می گوید: بسیاری از بیماران با رعایت یک رژیم غذایی ساده پیشرفت خوبی در جریان درمان از خود نشان دادند.

او می گوید: مهم نیست که شما قصد دارید از ابتلا به بیماری های قلبی ، ضعف عضلانی ، یا سرطان پیشگیری کنید، زیرا تمام بدن یک سیستم واحد است و سلامت قلب به اندازه سلامت چشم یا پوست اهمیت دارد، پس با رعایت رژیم غذایی سالم و مفید به سلامت کل بدن کمک می کنید و نیاز ندارید برای سلامت هر عضوی یک رژیم غذایی خاص داشته باشید.

و اما این موادغذایی فوق العاده 14 مورد هستند و عبارتند از:

1- انواع لوبیا
2- زغال اخته
3- گل کلم
4- جو
5- پرتقال
6- کدوتنبل
7- ماهی آزاد
8- سویا
9- اسفناج
10- چای (سبز یا سیا )
11- گوجه فرنگی
12- بوقلمون
13- گردو
14- ماست

به عقیده آقای استیون پرت که یکی از محققان مواد غذایی است. وقتی شما این مواد را به رژیم غذایی خود بیفزایید، بسیاری از تغییراتی که در بدن ایجاد شده و منجر به بیماری هایی نظیر دیابت ، فشار خون بالا، آلزایمر و برخی سرطان ها می شوند، متوقف شده و شما از بدنی سالم برخوردار خواهید بود.

نکته جالب دیگر این است که در هر نقطه از جهان که زندگی کنید، می توانید آنها را مصرف کنید و غذاهایی نیستند که مصرف آنها برای افرادی در مناطق خاص دشوار باشد و اما حالا بپردازیم به دلیل مصرف این گونه مواد:

گردو: حاوی چربی خوب

گردو یکی از بهترین مواد غذایی است ، حتی چرب ترین انواع آن حاوی روغن امگا 3 است که بسیار مفید می باشد.

این روغن در ماهی آزاد نیز یافت می شود و ماهی آزاد برای سلامت قلب نیز مورد توجه است و می تواند احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

اگر شما 5 بار در هفته هر بار یک مشت گردو بخورید، علاوه بر مصرف کالری خوب از فواید آن نیز بهره مند می شوید.

به رژیم غذایی خود کمی هم رنگ بدهید

یک ضرب المثل می گوید: همیشه چیزهای خوب در بسته های کوچک هستند. زغال اخته نیز از جمله موادی است که شامل مواد مغذی گوناگون است ؛ یعنی نمی توان گفت سرشار از یک نوع ماده مفید است ، اما شامل ویتامین c، اسید فولیک ، فیبر، کاروتن و صدها ماده مفید دیگر است که در یک میوه خوش رنگ کوچک جمع شده است.

بورسی کلویدنس از محققان تغذیه است و عقیده دارد غذاهایی که رنگ دارند یعنی قرمز، سبز، بنفش و نارنجی هستند، موادی دارند که مانع ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان می شوند و در ضمن به حالت تعادل روحی ، حافظه و قدرت تفکر نیز کمک می کنند.

اما چگونه به غذاهای خود رنگ بیفزاییم؟ به سوپ یا کباب ، گوجه فرنگی اضافه کنید.

در ساندویچ نیز از فلفل دلمه ای ، گوجه فرنگی و اسفناج یا جعفری تازه استفاده کنید. در میان روز از بادام ، گردو، گل کلم و انگور به عنوان میان وعده غافل نشوید.

انواع میوه ها نیز علاوه بر داشتن مواد مغذی ، انرژی کافی نیز برای بدن تامین می کنند.

سویا و تاثیر خوب آن بر کلسترول

استفاده از سوی به این معنا نیست که تا حد ممکن از سویا سس در غذاها استفاده کنیم. بلکه از انواع دانه های محتوی سویا بهره مند شویم.
سویا یکی از موادی است که برای قلب مفید است ، زیرا کلسترول را پایین می آورد و دارای فیبر و پروتئین فراوان نیز هست.

جو و لوبیا ، سرشار از فیبر

فیبری که در جو و لوبیا موجود است مانع بالا رفتن قند و کلسترول خون می شود و به تنظیم کار روده نیز کمک می کند.

مطالعات حاکی از آن است که غذاهایی شامل جو، لوبیا، برنج ، میوه ها و سبزی بویژه سیب منابع سرشار فیبر هستند که علاوه بر فواید خود بتدریج هضم می شوند و مانع بالا رفتن ناگهانی قند خون می شوند، در صورتی که نان و شیرینی ها چنین نیستند، منابع سرشار فیبر به کنترل وزن نیز کمک می کنند.

در ضمن مصرف 5 تا 9 وعده در روز از میوه ها و سبزی ها برای سلامت بسیار مفید است. از آنجا که انواع لوبیا سرشار از پروتئین است ، می توان آن را به سوپ ، سالاد و تخم مرغ نیز اضافه کرد.

کلسیم و استخوان ها

ماست و دیگر محصولات لبنی با تقویت استخوان ها مانع شکستگی آنها می شود. همچنین در سلامت دندان ها و کمک به انقباض عضلات و تنظیم ضربان قلب نیز موثر است.

احتمال ابتلا به بیماری های روده را کاهش می دهد و در کاهش وزن نیز تاثیر دارد. مصرف روزانه حداقل 1000 میلی گرم کلسیم نیز مانع افزایش وزن مریض می شود.

می توانید روز را با یک استکان چای آغاز کنید و یک لیوان شیر کم چرب و تازه به همراه تکه ای از نان گندم کامل برای صبحانه کافی است ، با غذا ماست را فراموش نکنید و در میان روز نیز از هویج و میوه استفاده کنید.

از پنیر نیز برای رفع گرسنگی و تامین انرژی می توانید استفاده کنید. مطمئن باشید اگر این 14 غذا را در برنامه خود بگنجانید، علاوه بر سلامت کلی نیازی به رژیمهای کاهش وزن نیز نخواهید داشت و از ظاهری شاداب تر برخوردار خواهید شد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

خاصیت ضدسرطانی روغن زیتون

روغن زیتون بهترین ضدسرطان و ضدبیماری های کرونر قلب است . مصرف روغن زیتون خالص که از نظر آنتی اکسیدان مانند اسیداولئیک غنی است برای جلوگیری از سرطان کولون سرطان سینه و پوست و بیماری های کرونر قلب بسیار مفید است . همچنین فنولی موجود در روغن زیتون به علت فعالیت آنتی اکسیدانی است که این آنتی

اکسیدانها قادرند رادیکالهای آزاد را حذف کنند و مسئول محافظت در برابر پراکسیداسیون هستند در نتیجه از بروز سرطان جلوگیری می کنند.

روغن زیتون بهترین داروی سرفه : روغن زیتوندر رفع سرفه های خشک همراه با حالتهای تحریک آمیز و بیماریهایی که ایجاد التهاب در دستگاههای داخلی می کند مفید است .


روغن زیتون نرم کننده و ملین و صفرابر است و از آن برای رفع سنگهای صفراوی رفع یبوستهای مزمن  قولنجهای ناشی از نفریت و مسمومیت استفاده می کنند. وی افزود : برگ درخت زیتونبازکننده مجاری عروقی سطحی است و باعث پایین آمدن فشار خون می شود بدون آنکه اثر مضعف قلب داشته باشد و همچنین برای آن اثر ضدقند و اوره خون نیز قائل شده اند و حالت برافروختگی را از بین می برد. در طب سنتی معتقدند که جوشانده غلیظ برگ زیتون در رفع عوارض

نقرس و رماتیسم موثر است و همچنین در پیشگیری از ارترواسکروز و تصلب شرایین موثر است و از بین برنده عفونتهای قارچی و یا عفونتهای ایجادشده از طریق مخمرها و همچنین در از بین بردن برخی کرمها نیز موثر است .

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

غذاهای مرتبط با سردرد

غذاهای زیادی می توانند سبب سردرد شوند. اما این بدان معنا نیست که فقط غذاهای خاصی باعث سردرد می شوند ، بلکه عادات غذایی هم در این میان نقش تعیین کننده ای دارد. روزه داری، تشنگی یا عدم مصرف یک وعده غذایی نیز سبب سردرد می شوند. با دنبال کردن روند سردرد ممکن است بتوانید تشخیص دهید که چه غذاهایی سبب سردرد شما می شوند.

مواد غذایی حاوی تیرامین ، الکل ، غذاهای سرد و تعدادی مواد غذایی دیگر باعث سردرد می شوند. روزه داری ، تشنگی یا عدم مصرف یک وعده غذایی نیز سبب سردرد می شوند.


تعدادی از غذاها ، نوشیدنی ها و افزودنی هایی که به طور معمول با سردرد در ارتباط می باشند ،عبارتند از :
پنیر کهنه و سایر غذاهای حاوی تیرآمین

تیرآمین ماده ای است که به طور طبیعی در تعدادی از غذاها وجود دارد. این ماده در اثر شکستن زنجیره ی پروتئینی غذاهای مانده به وجود می آید. معمولاً هر قدر ماده ی غذایی پروتئینی مانده تر باشد، حاوی تیرآمین بیشتری نیز می باشد. میزان تیرآمین در پنیر، با توجه به نوع فرآیند، نوع تخمیر، قدمت، نوع فساد و حتی نوع آلودگی باکتریایی متفاوت است. پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی تیرآمین مانند پنیر مانده ، نوشیدنی های الکلی ، برخی گوشت های فرآیند شده و غذاهای ایجاد کننده ی فشار خون ، به خصوص برای افرادی که از داروهای بازدارنده ی مونوآمین اکسیداز برای درمان سردرد خود استفاده می کنند، ضروری به نظر می رسد.

پنیرهای ذکر شده در زیر دارای بیشترین میزان تیرآمین می باشند :

- پنیر آبی (نوعی پنیر که قارچی آبی رنگ روی آن می نشیند) ، چدار، استیلتون (نوعی پنیر انگلیسی)، فتا ، موزارلا، پارمزان، سوئیسی و پنیر پرورده .

الکل

هنگام مصرف الکل، خون بیشتری به سمت مغز می رسد. بسیاری از دانشمندان عامل ایجاد کننده ی سردرد را ناخالصی موجود در الکل یا محصول فرعی ناشی از سوخت و ساز الکل در بدن می دانند.
غذاهای سرد

غذاهای سرد نیز در برخی افراد سبب سردرد می شود. زمانی که درجه ی حرارت بدن، به دلیل ورزش یا حرارت بالای محیط افزایش یافته باشد و ماده ی غذایی سردی مصرف شود، دردی که در ناحیه ی پیشانی حس می شود حداقل 60-25 ثانیه و حداکثر برای دو دقیقه به طول می انجامد. بیش از 90 درصد افرادی که از میگرن رنج می برند، حساسیت به بستنی و مواد غذایی سرد را اظهار کرده اند.
سایر مواد غذایی ایجاد کننده سردرد

بادام زمینی ، کره ی بادام زمینی ، سایر مغرها نظیر پسته و گردو و بادام ، پیتزا ، چیپس سیب زمینی ، جگر مرغ یا سایر قسمت های گوشت ، ماهی دودی ، نان ، کراکر و دسرهای حاوی پنیر، موز رسیده ، میوه های اسیدی مانند مرکبات ، آلو قرمز، تمشک ، کیوی ، آناناس ، انواع میوه های خشک مانند انجیر خشک ، کشمش ، خرما ، سوپ تهیه شده با عصاره ی گوشت یا سوپ رقیق (به جز آب گوشت تهیه شده در منزل) ، فرآورده های شیری پرورده نظیر خامه ی ترش ، سرشیر ، ماست ، کافئین موجود در شکلات ، کاکائو و نوشیدنی هایی مانند قهوه ، چای و نوشابه های غیرالکلی گازدار و همچنین کافئین موجود در برخی داروها ، آسپارتام و سایر شیرین کننده های مصنوعی .
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

عسل و گردو چربی خون را پایین می آورند

عسل و میوه های مغزدار مثل گردو، فندق و پسته باعث کاهش کلسترول خون می شوند.

افرادی که تصمیم دارند کلسترول خود را کاهش دهند باید عسل ، بادام ، پسته و فندق را هم به میوه ها و سبزی های رژیمی خود اضافه کنند.

تحقیقات نشان داده که عسل حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است و

مانند اسفناج ، سیب ، پرتقال و توت فرنگی می تواند با رادیکال های آزاد تولید شده در بدن که به سلولها آسیب می رساند، مبارزه کند.

در یک بررسی ، 25مرد 18تا 68ساله در مدت پنج هفته آزمایش شدند و در این مدت هر یک از آنها روزانه 4قاشق غذاخوری عسل که در یک لیوان آب حل شده بود، می خوردند.

پس از پایان 5هفته نشان داده شد که سطح آنتی اکسیدان ها در خون این افراد نسبت به پیش بالاتر رفته و میزان کلسترول آنها پایین تر آمده است.

در مطالعه دیگری هم نشان داده شده که مصرف میوه های مغزدار مثل بادام با این که خودشان حاوی چربی هستند، ولی چون چربی آنها از نوع چربی غیراشباع است ، باعث کاهش میزان کلسترول بد یا ldlشده است و در نتیجه خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد هم عسل ، هم بادام و فندق و... تنها در صورتی که به اندازه و به همراه سایر میوه ها و سبزی های مصرف شوند تاثیرگذار خواهند بود.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧
تگ ها : خواص عسل

 

زعفران به هضم طبیعی غذا و تقویت معده کمک می کند


زعفران گیاهی است بومی استان خراسان که از قدیم در سفره غذای مردم ایران به عنوان یک چاشنی و رنگ دهنده ، پای ثابت غذاهای ایرانی بوده است . به گزارش ایسنا ، از زمانهای قدیم برای زعفران نیز همچون سایر ادویه جات ، خواص درمانی مختلفی در نظر می گرفتند . امروزه بر مبنای تحقیقات علمی که در ادامه استفاده فراگیر از زعفران در طب سنتی و گیاهی انجام شده ، خواص متعدد زعفران و اثر بخشی ترکیبات موثر آن توجه بسیار زیاد محققان ، شرکتهای داروسازی و دست اندرکاران علم پزشکی را به خود جلب نموده است . نتایج نشان می دهد که در آینده ای نزدیک ، زعفران یکی از مهمترین جایگزین های داروهای شیمیایی خواهد بود . براساس این تحقیقات زعفران به هضم طبیعی غذا و تقویت معده کمک می کند . این ماده خوراکی علاوه بر آنکه محرکه و تقویت کننده تمایلات جنسی است ، به عنوان مسکن به ویژه در درمان دردهای لثه و قولنج نیز تأثیرگذار است . تحقیقات پزشکی ثابت کرده زعفران خواص ضد سرطانی داشته و به عنوان یک داروی ضد تومور و جمع کننده رادیکالهای آزاد عمل می کند .

زعفران همچنین ماده ای شادی بخش ، آرام بخش ، تقویت کننده حافظه ، افرایش دهنده تمرکز ، ضد تشنج ، افسردگی ، اسپاسم ، آلزایمر و پارکینسون است که در درمان دردهای عصبی و کم خوابی نیز مفید است . بنابر یک تحقیق دارویی دیگر زعفران به علت وجود تیامین ، ریبوفلاوین و مواد معدنی برای درمان فشار خون ، کاهش درصد احتمال بروزبیماریهای قلبی ، تصلب شرائین و افرایش سلامت قلب نیر بسیار مفید است .

این گیاه دارویی در درمان بیماریهای تنفسی نظیر آسم ، سرماخوردگی ، سرفه ، افزایش جریان خون در شبکیه ، درمان اختلالات لکه زرد شبکیه در اثز پیری نیز کاربرد دارد .زعفران در صورت استعمال خارجی برای درمان کوفتگی و روماتیسم نیز مفید است . همچنین تحقیقات فراوان انجام شده نشان می دهد که ترکیبات موجود در زعفران در درمان برخی از انواع سرطانها در حیوانات آزمایشگاهی تأثیر داشته است .

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧
تگ ها : خواص زعفران

 

خیلی زود همه چیز را فراموش می کنید. دلیل آن چیست نمی دانید اما بهتر است غذاهای زیر را امتحان کنید تا تاثیر آن را مشاهده کنید.


چه بخورید:

گل کلم
زرده ی تخم مرغ
سیب
آوکادو
کلم بروکلی
گوجه فرنگی
میگو


این غذاها چطور حافظه را تقویت می کنند؟
گل کلم و زرده ی تخم مرغ هر دو حاوی کولین هستند که یکی از مواد مغذی مهم است که به تولید انتقال دهنده ی عصبی استیل کولین (نقشی مهم در ارتباطات سلول های عصبی دارد و بیماران آلزایمری از کمبود این ماده رنج می برند) کمک می کند. افزایش استیل کولین قدرت تمرکز شما را بالا برده و حافظه تان را تقویت می کند.

سیب، آوکادو و کلم بروکلی حاوی مقدار زیادی بور هستند که ماده ی معدنی مهم در تمرکز و تقویت حافظه ی کوتاه مدت است.

گوجه فرنگی و میگو منابع خوبی از آنتی اکسیدان سلنیوم و لیکوپن هستند. آنتی اکسیدان ها در نگهدری حافظه نقشی اساسی دارند چون به خنثی کردن رادیکال های آزاد که باعث از بین رفتن حافظه و اختلالات حافظه می شوند کمک می کنند.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

انتخاب و نگهداری مواد غذایی

روغن بسیاری از غذاها در روغن سرخ می شوند و به بسیاری دیگر روغن را به عنوان چاشنی اضافه می کنند. مانند برنج ، سالاد و... . روغن مصرفی ما دو منشا مختلف دارد: حیوانی و نباتی. روغن حیوانی مملو از کلسترول است و مصرف آن توصیه نمی شود. روغن نباتی هم به دو صورت مایع و

جامد عرضه می شود. فرم مایع دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است که ارزش غذایی بیشتری دارد ؛ ولی در مقابل حرارت و نور آفتاب آسیب پذیرتر است.

روغن نباتی جامد هیدروژنه فاقد اسیدهای چرب اشباع نشده است ؛ اما در مقابل تغییرات دما مقاومتر است و دیرتر خراب میشود.نکات قابل توجه در خصوص تهیه و مصرف روغن:

1 - علایم ظاهری فساد در روغن شامل افزایش بو، غلیظتر شدن روغن مایع ، تغییر رنگ و تند شدن آن است.

2 - هنگام خرید روغن به برچسب تولید آن )پروانه بهره برداری و پروانه بهداشتی و تاریخ مصرف دقت کنید.

3 - روغن را در محلی خنک و دور از نور و هوا و در ظروف دربسته نگاهداری کنید. درظرف روغن را پس از مصرف حتما ببندید.


4 - هنگام مصرف روغن ، از حرارت کم استفاده کنید. حرارت دادن زیاد و طولانی ، روغن مایع را خراب می کند و روغن سوخته می تواند سرطانزا باشد.



5 - روغن اضافی مصرف شده را به ظرف اصلی روغن برنگردانید.

6 - از مصرف مجدد روغنی که چندبار حرارت دیده ، جدا خودداری کنید.

7 - روغن مایع نباید از سویا تهیه شده باشد. روغن حاصل از سویا برای تولید روغن جامد استفاده می شود و در حالت مایع بسرعت خراب می شود. روغنهای مایع استاندارد موجود در بازار ایران ، معمولا از آفتابگردان تهیه شده است.

8 - در مجموع سعی کنید حتی الامکان روغن کمتری برای طبخ غذا استفاده کنید. غذاهای آب پز معمولا ارزش غذایی بیشتری دارند و خطر افزایش چربی خون نیز بااستفاده از آنها کمتر میشود.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

رعایت چند نکته در انجماد موادغذایی

1- انجماد، بهترین نحوه نگهداری موادغذایی بوده و موجب متوقف شدن فعالیت میکرب ها می شود.

2- با استفاده از یخچال های خانگی می توان موادغذایی منجمد را حداکثر تا سه ماه نگهداری کرد.

3- بعضی از غذاهای منجمد را می توان به طور منجمد طبخ کرد. این عمل موجب تسریع و صرفه جویی در وقت و حفظ رنگ و طعم موادغذایی می شود.

4- سبزی ها را قبل از انجماد، توسط بخار و یا با مقدار کمی آب بپزید. سپس آن را سرد کرده، بسته بندی و منجمد کنید. این عمل فعالیت دیاستازها را متوقف می سازد.

5- مواد پروتئینی، چربی ها، هیدارتهای کربن، ویتامینهای B وc موادغذایی را در 18- درجه سانتیگراد می توان حفظ کرد.

6- درجه حرارت نگهداری مواد یخ زده نباید کمتر از 15- درجه سانتیگراد باشد.

7- کیسه حاوی موادغذایی قبل از انجماد باید خالی از هوا بوده و پاره نباشد.

8- هنگام استفاده از محصول منجمد شده باید آن را از فریزر به یخچال انتقال داد تا یخ آن باز شود. این عمل موجب نگهداری رنگ، طعم و صرفه جویی در وقت است.

9- خرید محصول منجمد باید در مرحله آخر خرید انجام گیرد و به محض ورود به منزل در یخچال نگهداری شود.

10- گوشتهای منجمد را در یخچال و یا در درجه حرارت محیط زیست باز کنید.

11- طبخ سبزی های منجمد باید در مدت زمان کوتاه تری انجام گیرد، زیرا قبل از انجماد سبزی ها طبخ شده اند.

12- موادغذایی را در کیسه های نایلونی، ظروف پلاستیکی یا آلومینیومی سربسته فریز کنید.

13- هیچ گاه قطعات ماهی فریز شده را در آب باز نکنید زیرا جذب آب موجب می شود که طعم آن تغییر کند. اما انجام این کار در مورد ماهی درسته اشکالی ندارد.

14- مدت زمان نگهداری موادغذایی گوشتی به صورت انجماد 2 الی 3 ماه، شیرینی ها ، میوه ها و اغلب سبزیها 6 ماه الی یک سال است.



15- موادی که هیچ گاه نباید منجمد کرد عبارتند از: خامه، شیر، ژله، سس مایونز، کاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبی و تخم مرغ سفت.

16- بعضی از سبزی ها را که به صورت خام مصرف می شوند، نباید منجمد کرد.

17- سبزی ها را قبل از انجماد، تمیز شسته، پاک کنید. سپس با بخار پخته ، فریز کنید.

18- کندی در انجماد موجب فاسد شدن سبزی می شود.

19- گوشت پرندگان فریز شده را توسط آب جاری و یا با قراردادن در یخچال باز کنید.

20- مواد نشاسته ای حساسیت کمتری به سرعت انجماد دارند.

21- گوشت سفید مثل مرغ و ماهی در اثر انجماد نسبت به گوشت قرمز آسیب پذیرتر است.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

روش کباب کردن گوشت روی ذغال سرطان‌زا است
متخصصان تغذیه هشدار دادند که مصرف گوشت کبابی احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

متخصصان مرکز بهداشت منطقه‌ای بایلور در آمریکا اعلام کردند که خوردن گوشت‌های کبابی در بیشتر موارد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. این متخصصان می‌گویند: کباب کردن یک روش کم چربی برای طبخ غذا است اما باید هوشیار باشیم که اگر گوشت کبابی زیاد مصرف شود خطر ابتلا به سرطان را در پی خواهد داشت. این مطالعات نشان می‌دهد که برگرها و کباب‌های آبدار بویژه در حالت نیم سوز و ذغالی شده حاوی مواد سرطان‌زا هستند. محققان در توضیح این مطلب می‌گویند: وقتی شما گوشت را روی ذغال کباب می‌کنید، مقداری از چربی گوشت روی ذغال و خاکستر می‌ریزید و وقتی چربی با این حرارت بسیار زیاد برخورد می‌کند ماده سرطان‌زا تولید می‌شود که این ماده با دود حمل شده و دوباره به گوشت برمی‌گردد و برای بدن خطرناک است. لذا متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که یک روش سالم و بی ضرر برای کباب کردن گوشت، سرخ کردن و یا تنوری کردن این ماده خوراکی است. این متخصصان تایید می‌کنند که طبخ غذا در مدت زمان طولانی تر و در دماهای پایین‌تر روش بسیار بهتر و سالم تری است. به علاوه طبخ جوجه بدون پوست‌ و مرغ و گوشت لخم نیز توصیه می‌شود چرا که مقدار چربی که از این نوع گوشت‌ها ممکن است روی ذغال بریزد به میزان قابل توجهی کمتر است و در نتیجه از مقدار مواد سرطان‌زایی که ممکن است تولید شوند، کاسته خواهد شد.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:۱٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

هر عسلی را با عنوان عسل طبیعی نخرید
یک عضو کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان زنبورعسل و کرم ابریشم با بیان اینکه استاندارد عسل‌های تولیدی کشور با آن چیزی که در بروشور استاندارد ملی ایران تعریف شده بسیار متفاوت است، افزود: این بروشور ترجمه‌ای از کدکس‌های خارجی بوده ولی شرایط آب و هوایی کشور ما متفاوت است و نمی‌توان کدکس‌های اروپایی را ترجمه و معیاری برای تولید عسل ایران قرار دهیم 
در این خصوص پیشنهادی را به نظام دامپزشکی کشور دادیم که یک طرح تحقیقاتی در سطح کشور انجام بدهند به این ترتیب که پنج منطقه آب و هوایی را انتخاب و بطور مداوم طی دو سال از این مناطق نمونه‌برداری و عسل تولید این مناطق در پنج آزمایشگاه مرجع کشور بررسی و آزمایش شود تابراساس این آزمایش‌ها، استاندارد جدیدی تدوین کنیم.

: عسل‌های داخل کشور به هیچ‌ وجه با استاندارد تدوین شده مطابقت ندارند. 

وقتی عسل زنبورداران با قیمت‌های پایین خریداری می‌شود آنها نیز برای تغذیه مناسب زنبورها به دنبال مکان‌های مناسب برای زیست و تعذیه نمی‌گردند و از روی ناچار زنبورهای خود را با شکر و غذاهای مصنوعی تغذیه می‌کند.

با وضعیت فعلی کمتر کسی برای زنبورداری رغبت نشان می‌دهد و چنانچه این رویه طی شود زنبورداری کشور کاملا از بین می‌رود.

وضعیت عسل در کشور ما نیاز به یک بررسی کلی و اساسی دارد، باید مصرف کنندگان را آگاه کرد تا هر عسلی را به عنوان عسل طبیعی خریداری و مصرف نکنند. 

با تغییر استاندارد فعلی و در صورتی که کارخانه‌های بسته‌بندی عسل براساگفتس بروشور ایران مهر استاندارد بگیرند حداقل مصرف کنندگان از خرید عسل طبیعی مطمئن می‌شوند. 
هیچگاه نمی‌توان عسل طبیعی را از روی خصوصیات ظاهری آن تشخیص داد، : در حال حاضر حتی از سیب‌زمینی و اسید عسل‌هایی ساخته می‌شود که به هیچ وجه قابل تشخیص برای مصرف کنندگان نیست و در عین حال دارای عوارضی برای مصرف‌کنندگان نیز است.

بهتر است از عسل‌هایی در کشور استفاده شود که دارای پروانه بسته‌بندی از وزارت بهداشت و درمان باشند. در حال حاضر کمیته‌ هایی در نظام دامپزشکی کشور بنام کمیته تخصصی زنبورعسل و کرم ابریشم تشکیل شده که کار این کمیته مدتی تعطیل بود ولی در چند روز گذشته فعالیت خود را مجدد آغاز و هدف اولیه خود را تدوین این بروشور قرار داده است.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٠٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧
تگ ها : خواص عسل

 

کدام روغن را بخوریم؟

عمده‌ترین منبع اسیدهای چرب ترانس، روغن‌های نباتی جامد (هیدروژنه) هستند که یکی از فاکتورهای مهم در امراض قلبی- عروقی به شمار می‌روند. مرگ و میر در اثر بیماری‌های غیر واگیر از جمله امراض قلبی به طور مستقیم با”تغذیه” ارتباط دارد و نوع میزان روغن مورد مصرف نیز یکی از عوامل مهم است.


اسیدهای چرب ترانس، بخشی از غذای روزانه ماست، شاید در تمام وعده- های غذایی و یا حتی بیشتر در تنقلات روزانه، بیسکویت، کیک و کلوچه، شیرینی بستنی، چیپس، کافی میت، شکلات کره‌گیاهی، سیب زمینی سرخ شده، قورمه سبزی، آش رشته مادر بزرگ و بسیاری دیگر از خوراکی‌های ایرانی و فرنگی که روزانه مصرف می‌کنیم، اسید چرب ترانس وجود دارد.
روغن‌ها و چربی‌های جامد حیوانی یا روغنهای جامد هیدروژنه، حاوی اسیدچرب ترانس هستند و مصرف آنها، میزان “کلسترول بد” بدن را بالا می‌برد.

برای کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ ناشی از آن که رتبه اول در کشور را دارد، تمامی کارشناسان و متخصصان تغذیه و پزشکان، تغذیه ناسالم و درراس آن مصرف روغن نباتی جامد را از مهمترین عوامل ایجاد می‌دانند.
.”
 “بیماری‌های قلبی و یا کامل‌تر بگویم بیماری‌های غیر واگیر که قبلا معضل کشورهای توسعه یافته بود، اکنون در اغلب کشورهای جهان و کشورهای در حال توسعه نیز به طور فزاینده جان انسان‌ها را می‌گیرد.”
 متاسفانه بخش قابل توجهی از بودجه‌های بهداشتی دراین کشورها صرف درمان‌های دارویی طولانی و استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای درمان و یا انواع جراحی‌هایی می‌شود که تنها طبقات مرفه به آن دسترسی دارند و محرومان یا با ناتوانی و معلولیت ناشی ازاین بیماری ها سال‌های آخر عمر راطی می‌کنند و یا دچار مرگ زودرس می‌شوند، در حالی که بخش عمده این بیماری قابل پیشگیری هستند.”
 “اگر به دقت به شیوه زندگی مردم توجه کنیم متوجه می‌شویم که عواملی مثل تغییر “الگوهای تغذیه‌ای” و ماشینی شدن زندگی اثر انکارناپذیری دراین روند دارد.”
او می‌گوید: “براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ‪ ،۲۰۰۱‬حدود ‪۶۰‬ درصد از ‪ ۵۶/۵‬میلیون مرگ در سراسر جهان به علت بیماری‌های غیر واگیر رخ داده است. خطر اصلی بیماری‌های غیر واگیر در جهان مرتبط با تغذیه، فعالیت بدنی و بالا بودن فشار خون است و بعد از آن سیگار و کلسترول قرار داد.” این وزیر سابق وزارت بهداشت خاطرنشان می‌کند که بیش از ‪ ۸۰‬درصد بیماری‌های عروق کرونر و بیش از ‪ ۹۰‬درصد از دیابت نوع دوم با تغییر در شیوه زندگی و “تغذیه” قابل پیشگیری است.

 روغن‌ها و چربی‌های جامد حیوانی و یا روغن‌های گیاهی که با هیدروژنه کردن جامدشان کرده‌اند و حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند عامل مهمی در افزایش کلسترول بد (‪ (ldl‬هستند.

 جانشین کردن روغن اشباع نشده یا مایع به جای روغن جامد به طور موثر کلسترول بد را کاهش می‌دهد و احتمال ابتلا به بیماری‌های ایسکمیک قلب را کاهش می‌دهد.

:”برای اسیدهای چرب ترانس در استاندارد ملی حدی تعیین نشده اما توصیه بین‌المللی در جهت به حداقل رساندن آن در رژیم غذایی است که باید کمتر از “پنج گرم” در روز یا دو درصد انرژی دریافتی روزانه باشد.”
مدیر موسسه تغذیه، سلامت و توسعه می‌گوید: نتایج به دست آمده از طرح جامع مطالعات مصرف مواد غذایی در ‪ ۲۴‬استان کشور درسال‌های دهه هفتاد نشان می دهد متوسط فراهمی چربی از تمام گروه‌های غذایی ‪ ۶۶‬گرم در روز است که ‪ ۳۸‬گرم آن از چربی‌ها و روغن‌ها است.

وی می‌گوید: براساس‌این مطالعات متوسط مصرف چربی‌ها و روغن در خانوار شهری و روستایی ‪ ۳۹‬گرم برای هر نفر در روز (‪ ۴۰‬گرم در شهر و ‪ ۳۸‬گرم در روستا)است.

 با توجه به روند افزایش مصرف چربی و رابطه آن با بیماری‌های قلبی - عروقی ، برنامه ریزی صحیح در مورد افزایش تولید و مصرف “روغن نباتی مایع” به جای “روغن جامد” وآموزش جامعه در زمینه نحوه صحیح نگهداری و مصرف روغن نباتی مایع، ضروری است.

: براساس مطالعات انجام شده، میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های نباتی جامد، حدود ‪ ۳۵‬تا ‪ ۴۰‬درصد و در کره‌های نباتی حدود ‪۲۰‬ درصد است.

از مصرف شیرینی‌های چرب که با روغنی با کیفیت پایین تراز روغن نباتی تهیه می‌شود، باید جدا خودداری کرد و در مهمانی‌ها به جای آن از میوه استفاده شود.

 مصرف غذاهای آماده، سرخ کردنی و پرچربی را کاهش دهند و به جای آن از غذاهای آب پز، تنوری و کبابی و انواع میوه و سبزی استفاده کنیم و برای پخت و پز و سالاد از روغن مایع گیاهی و برای سرخ کردن در منزل تنها از روغن‌های مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

متاسفانه بخشی از مردم ما تمایل زیادی به مصرف روغن‌های جامد و استفاده از غذاهای سرخ کرده دارند که براساس همین ذایقه برخی از کارخانجات داخلی موفق شده‌اند “روغن نیمه‌جامد” بااسید چرب ترانس کمتر از دو درصد تولید کنند.

در کشور ما با وجود تولید انواع روغن‌های مایع گیاهی که به طور طبیعی فاقد “ایزومر ترانس” هستند، باز هم مردم از روغن‌های جامد با ترانس بالا استفاده می‌کنند و روغن‌های یارانه‌ای هم که با کوپن در اختیار
اقشار کم‌درآمد قرار می‌گیرد نیز هنوز جامد است.
* چه روغن‌هایی مصرف کنیم:
کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند که ساده‌ترین و عملی‌ترین راه برای اجتناب از مصرف روغن‌هایی که حاوی‌اسیدهای چرب است این که باروغن نباتی جامد خداحافظی کنیم و برای خرید منزل تنها دو نوع روغن را درنظر بگیریم:
روغن کلزا(کانولا)،آفتابگردان، سویا، ذرت و زیتون و یا ترکیب آنها باشد و یا روغن مایع مخصوص سرخ کردن.

روغن “دانه‌انگور” که براساس تحقیقات انجام شده اسید لینوئیک روغن هسته‌انگور موجب کاهش کلسترول بد(‪ (ldl‬و افزایش کلسترول خوب (‪ (hdl‬می‌شود ضمن اینکه طعم آن برای افرادی که طعم روغن زیتون برایشان مطلوب نیست قابل قبول تر است.

روی برچسب قوطی‌های روغن درصد هر یک از اسیدهای چرب تشکیل‌دهنده روغن درج شده، لذا هنگام خرید، اگر کمی حوصله به خرج بدهیم، می‌توانیم نوعی را انتخاب کنیم که”اسید چرب اشباع شده ” کمتری داشته باشد و “اسید چرب ترانس” نداشته باشد و یا در کمترین مقدار (کمتراز دو درصد) باشد.

اداره کل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و بهداشتی سال ‪ ۸۲‬بخشنامه‌ای به تمامی دانشگاه‌های کشور صادر کرد که بر اساس ان از صنایع روغن کشور خواسته است که روی بسته بندی روغن‌های خوراکی حداکثر اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس درج شود که تولیدکنندگان موظف شدند از ابتدای سال ‪۸۳‬ یعنی دو سال پیش برای مصرف‌کنندگان ، این ارقام را ذکر کنند.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٠٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

نگهداری و مصرف روغن برای پخت و پز


نکات مهم در انتخاب ، نگهداری و مصرف روغن

۱- پخت و پز با روغن:

پخت و پز در درجه حرارت بالا می‌تواند به روغن آسیب برساند، اسید چرب امگا۳ بالا در روغن برای سرخ کردن کمتر مناسب است، حرارت نه تنها باعث تخریب اسیدهای چرب می‌شود.


بلکه می‌تواند باعث تغییر آن به مواد مضر نیز گردد. روغن‌های هیدروژنه شده اغلب برای پخت و پز استفاده می‌شوند زیرا این روغن‌ها قبلاً به وسیله فرآیند شیمیایی به ترکیباتی که کمتر در اثر حرارت آسیب می‌بینند تغییر داده شده اند. روغن‌هایی که اشباع و تک اشباع بالایی دارند بیش‌تر در برابر حرارت پایدارند مانند روغن بادام زمینی و زیتون و روغن‌های آسیب‌پذیر بهتر است در دمای اتاق مورد استفاده قرار گیرند مانند سالاد.
هیچ‌گاه روغن را تا نقطه دود حرارت ندهید. زیرا این مسأله نه تنها به محتویات اسید، چرب روغن آسیب می‌زند بلکه طعم آن‌ها را نیز تغییر می‌دهد.

بهترین روغن‌ها و چربی‌ها عبارتند از: کره، بادام زمینی، روغن آفتابگردان اولئیک بالا و روغن گلرنگ اولئیک بالا و روغن زیتون.

تا جایی که ممکن است خوردن غذاهای حاوی دانه های روغن را ارج بدانید بر روغن استخراج شده زیرا این غذاها شامل مواد مغذی حیاتی دیگری علاوه بر چربی‌های انرژی زا و اسیدهای چرب می‌باشند.

۲- نگهداری روغن:

اگر روغن به مقدار زیادی می‌خرید باید در بطری‌های تیره نگه‌داری شوند. شیشه‌های شفاف یا بطری‌های پلاستیکی اجازه می‌دهند نور نفوذ کرده و باعث اکسیداسیون اسیدهای چرب شود. اگر روغن در بطری‌های شفاف عرضه شده است با پوشش تیره آن را بپوشانید. درب بطری را بعد از هر بار مصرف کاملاً ببندید چرا که تماس با هوا بر کیفیت روغن اثر می‌گذارد. روغن را در مقادیر کم خریداری کرده و در یک یا دو ماه استفاده کنید.

هر چه روغن طبیعی‌تر باشد زودتر فاسد می‌شود. روغن را در جای تاریک و خنک نگه‌داری کنید.

۳- خواندن برچسب‌ها

از خریدن روغن‌هایی که فقط بر روی برچسب نوشته شده است روغن گیاهی خودداری کنید. یک مشتری باید به خوبی بداند از کدام روغن گیاهی در تولید محصول استفاده شده است. احتمالاً کارخانجات از روغن‌های ارزان و زیاد فرایند شده برای پر کردن بطری استفاده می‌کنید بر روی برچسب معمولاً انواع اسیدهای چرب روغن برای مثال چه مقدار امگا۳ (لینولتیک چه مقدار امگا (لینولئیک اسید) ارایه می‌شود. مشتری باید به طور صحیح بداند چه مقدار باقی مانده مواد شیمیایی را ممکن است مصرف کند.

در مورد عبارت گمراه‌کننده بدون کلسترول شما باید آگاه باشید زیرا اصولاً روغن‌های گیاهی فاقد کلسترول می‌باشند. هنگام خواندن برچسب فقط به مقدار کلسترول توجه نکنید بلکه همچنین مقدار روغن‌های اشباع را چک کنید. روغن نارگیل و پالم کرنل اسیدهای چرب اشباع بالایی دارند هر چند بدون کلسترول هستند. جایگزین چربی‌های اشباع در روغن ذرت، کانولا و روغن مایع مخلوط پیدا می‌شود.

۴- مصرف بهینه (اقتصادی):

به خاطر داشته باشید که روغن‌ها چربی های مایع می باشند. هر چند بهترین روغن‌ها در حدود ۱۲۰ کالری انرژی در یک قاشق غذاخوری دارند، روغن‌ها را بهینه مصرف کنید.

روغن را در قاشق ریخته و سپس بر روی سالاد پخت کنید. اگر روغن را به طور مستقیم از داخل بطری نریزید روغن کمتری مصرف خواهید کرد.

در انتها لازم به ذکر است که عبارت “روغن بدون کلسترول “عبارتی گمراه‌کننده است. اصولا روغن های گیاهی روغن‌های گیاهی فاقد کلسترول می‌باشند. هنگام خواندن برچسب فقط به مقدار کلسترول توجه نکنید.بهتر است مقدار روغن‌های اشباع را چک کنید. روغن نارگیل و پالم کرنل اسیدهای چرب اشباع بالایی دارند، هر چند بدون کلسترول هستند. جایگزین چربی‌های اشباع در روغن ذرت، کانولا و روغن مایع مخلوط پیدا می‌شود.

روغن را تا چه مدت‌زمانی می‌توان نگه‌داری کرد؟
مدت‌زمان ماندگاری محصولات روغنی جامد و مایع روی ظرف آن‌ها درج شده است. اما باید توجه داشت که این مدت‌زمان ماندگاری به میزان زیادی به شرایط نگه‌داری و استفاده آن‌ها بستگی دارد. برای دست‌یابی به بهترین نتیجه، محصولات روغنی باید در یک مکان سرد، خشک، دور از بوهای شدید و تابش مستقیم آفتاب و نیز منابع گرمایشی (بخاری، ماشین ظرف‌شویی و موتور سردکننده‌ها) نگه‌داری شوند.

آیا لازم است روغن در یخچال نگه‌داری شود؟
پیشنهاد می‌شود روغن‌ها در شرایط معمول در کابینت آشپزخانه (دمای ۱۵-۲۵ درجه سانتیگراد) نگه‌داری شوند. اگر در یک منطقه آب و هوایی گرم زندگی می‌کنید و ترجیح می‌دهید که روغن را در یخچال نگه‌داری کنید، به این موضوع توجه داشته باشید که سرما باعث می‌شود روغن‌های جامد سفت‌تر شوند و روغن‌های مایع نیز غلیظ‌تر شده و تا حدودی ابری به نظر برسند. اگر اجازه دهید که محصول به دمای محیط باز گردد ظاهر آن به حالت نرمال برخواهد گشت و نتیجه بهتری را به شما خواهد داد.

چرا وقتی روغن سرخ کردنی برای سرخ کردن عمیق در ماهیتابه ریخته می‌شود، کف می‌کند؟
همه مواد غذایی حاوی رطوبت هستند. وقتی حتی مقدار کمی رطوبت در سطح ماده غذایی وجود داشته باشد، هنگام تماس با روغن داغ کف کرده و یا کمی می‌جوشد. برای ایمنی هیچ‌گاه محفظه سرخ‌کن را بیش‌ از یک سوم حجمش از روغن پر نکنید. مطمئن شوید که ماده غذایی قبل از اضافه شدن به روغن داغ تا حد امکان خنک شده باشند. این کار را می‌توان با حوله، دستمال و… و یا با پوشانیدن سطح ماده غذایی با آرد انجام داد. همیشه از یک انبر یا سبد مربوط به سرخ کن برای اضافه کردن ماده غذایی به روغن استفاده کنید و این کار را با دقت انجام دهید.

آیا روغن‌های سرخ کردنی را می‌توان چندین بار برای سرخ کردن استفاده کرد؟
در صورتی که از روغن‌های سرخ کردنی به نحو مناسبی استفاده شود، می‌توان آن‌ها را چندین بار مورد استفاده مجدد قرار داد. بعد از سرد شدن روغن آن را با استفاده از یک صافی یا دو لایه کاغذ حوله‌ای ضخیم صاف کرده، در ظرف تمیز و خشک ریخته، دور آن را بپوشانید و در یخچال نگه‌داری کنید. کف کردن از علایم استفاده مجدد زیاد روغن می‌باشد، در صورت مشاهده این مسأله روغن را دور اندازید.

منظور از چربی و اسیدهای چرب چیست؟
چربی‌ها دسته‌ای از ترکیبات شیمیایی ساخته شده از اسیدهای چرب هستند. انرژی در بدن عموماً به صورت چربی ذخیره می‌شود. همچنین چربی ها برای تأمین اسیدهای چرب اساسی که برای رشد بدن لازم هستند و بدون قادر به ساخت آن‌ها نیست، در رژیم غذایی لازم هستند. اسیدهای چرب به سه دسته عمده تقسیم می‌شوند: اشباع شده، یک غیراشباعی و چند غیراشباعی

چربی ترانس چیست؟
چربی ترانس که نام اسیدهای چرب ترانس نیز عنوان می‌شود یک نوع خاصی از روغن است که هنگام تبدیل روغن مایع به روغن‌های جامد (مانند شورتنینگ‌ها و مارگارین‌های سخت) تولید می‌شود. با این وجود، مقدار کمی از چربی‌های ترانس به طور طبیعی در برخی غذاهای با پایه حیوانی نیز وجود دارد.

چربی ترانس در چه روغن‌هایی وجود دارد؟
شورتنینگ‌های گیاهی، برخی از مارگارین‌ها، اسنک‌ها و مواد غذایی دیگر تهیه شده و یا سرخ شده با روغن‌های نیمه هیدروژنه حاوی چربی‌های ترانس هستند

نقش چربی‌ها در رژیم غذایی چیست؟
چربی‌ها منبع عمده انرژی برای بدن بوده و به جذب ویتامین‌هایe, D, A و K و نیز کاروتنوئیدها کمک می کنند. هم محصولات حیوانی و هم محصولات استخراج شده گیاهی حاوی چربی‌ها هستند و خوردن آن‌ها در حد متعادل برای رشد مناسب، پیشرفت و حفظ سلامت لازم هستند. در یک ترکیب غذایی، چربی تأمین‌کننده طعم، ثبات و پایداری ماده غذایی بوده و حس خوبی را در فرد ایجاد می‌کند

آیا همه چربی‌ها و روغن‌ها یکسان هستند؟
به طور ساده‌تر، چربی های غیراشباع (یک غیراشباعی و چند غیراشباعی) اگر در حد متعادل استفاده شوند، سودمند هستند. اما چربی‌های اشباع و ترانس‌ها این گونه نیستند و کلسترول به را افزایش می‌دهند. بنابراین، توصیه می‌شود برای داشتن یک رژیم غذایی سالم، از غذاهایی که حاوی چربی‌های اشباع و ترانس پایینی هستند، استفاده شود.


کلسترول چیست؟
کلسترول یک ماده مومی شکل است که به طور طبیعی در بافت‌های بدن تمام حیوانات وجود دارد. بدن انسان برای عملکرد صحیح مانند تولید ویتامین دی ، اسیدهای صفراوی برای هضم چربی‌ها، و نیز بسیاری هورمون‌ها، به کلسترول نیاز دارد. با توجه به توانایی همه بافت ها به ساخت مقادیر کافی کلسترول، هیچ نیاز بیولوژیکی به وجود کسترول در رژیم غذایی نمی‌باشد. شواهد علم یک تمایل خطی مثبت را بین میزان کلسترول دریافتی و کلسترول نشان می‌دهند. روغن‌های گیاهی فاقد کلسترول هستند.

آیا سرخ کردن عمیق روغن‌های چند غیراشباعی را به چربی اشباع شده تبدیل می‌کند؟
خیر، ممکن است در طول سرخ کردن تغییرات جزئی در روغن رخ دهد و باعث کاهش مقدار چربی‌های چند غیراشباعی شود. اما، حرارت دادن به تنهایی نمی‌تواند چربی چند غیراشباعی را اشباع کند.
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱٢:٠۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

ویژگیهای میوهً عناب
میوه گیاه که همان عناب نامیده می شود خوراکی است.عناب درشکل ظاهر بیش از 2 یا 3 سانتیمتر درطول است.وقتی میوه عناب نارس است لغزان وسبز است و طعمی شبیه سیب دارد . هسته آن نیز سخت و مخروطی شکل است.

هنگامی که میوه می رسد به رنگ زنگ زدگی یعنی قرمز تیره برمی گردد.و سپس چروکیده می شود.این میوه در ظاهر شبیه به خرماست بنابراین عناب خرمای قرمز نیز نامیده می شود. عناب ( خرمای چینی ) نیز نامیده می شود .

کشت گیاه عناب
گیاه عناب بیش از 4000 سال است که برای میوه وخواص دارویی آن کشت شده است.گیاه در دامنه تغییرات درجه حرارتی وسیع و سطح بارش متفاوت می تواند رشد کند.گرچه درماههای تابستان تحت شرایط مناسب و آبیاری کافی بهترین رشد را دارد.بطور شگفت آوری در درجه حرارتهای بالای 10 تا15 درجه و متفاوت از انواع مختلف گیاهان می تواند زنده بماند. این اجازه می دهد که گیاه در شرایط بیابانی رشد کند جایی که درجه حرارت روز وشب نیز متغیر است.عناب می تواند در گرما و سرما شدید زنده بماند. یک درخت عناب در منطقه بیش از 300 سال باقی می ماند.

خواص دارویی عناب
خواص دارویی عناب مدتها ی طولانی است که شناخته شده است. مردمان کشورهایی مانند چین و کره عناب را به عنوان داروی سنتی که مبنای گیاهی دارد بکار می برند. این میوه با خواص تخفیف استرس مطرح شده است.

پودر میوه عناب برای آرامش اعصاب و اضطراب به کار برده می شود. میوه عناب خون را تصفیه وسموم را از سیستم بدن دفع می کند.عناب پوست را روشن میکند ، مانع مشکلات قلبی می شود و احساس آرامش می دهد.خواص آنتی اکسیدان عناب همچنین به جلوگیری از سرطان کمک می کند.

البته به یاد داشته باشید که این میوه علاوه بر اینکه خون را تصفیه میکند موجب ازدیاد ویتامین k میشود یعنی خون را سفت میکند و مصرف زیاد آن برای افرادی که دچاز غلظت خون هستند توصیه نمیشود.

جوشانده برگ عناب اغلب برای تسکین وعصاره آن برای درمان گلودرد به کار می رود.

استفاده از مغز میوه در بریدگی ها وزخمها موجب تسریع در بهبودی آنها می شود .

مخلوط عناب با فلفل و نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماری های صفراوی سودمند است . عناب خشک رسیده به عنوان ملین عمل می کند.دانه عناب خاصیت داروی مسکن رادارد . اگر با کره خورده شود از حالت تهوع واستفراغ جلوگیری می کند. مصرف آن در دوران بارداری به کاهش دردهای شکمی معروف است. ضمن اینکه در کاهش دردهای روماتیسمی نیز مفید است . عناب به شکل گلچین شده ، خشک شده و آب نباتهایی با اسانس عناب و به عنوان خوراکی یا همراه با چای عصرانه در بریتانیا صرف می شود. در رنگهای سیاه و قرمز موجود است .شکل دود داده عناب طعم آن را افزایش می دهد. شربت شیرین میوه عناب درکشورهای کره ، تایوان و چین به طور عموم در دسترس مردم است.عناب کنسرو شده و همچنین چای با طعم عناب به طرز گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.

در برخی مناطق نیز میوه عناب برای تهیه سرکه نیز کاربرد دارد. دربرخی قسمتهای جهان مردم شربت عناب را نیز می نوشند. ضمن اینکه در آفریقا از این میوه در تهیه کیک استفاده می شود. اما کاربرد عناب در ایران ، هندوستان و پاکستان بیشتر به صورت میوه خشک شده است .

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٥٩ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧
تگ ها : خواص عناب

 

ترکیبات شیمیایی:
عناب دارای لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد .

خواص داروئی:
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است .

1)عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است

2)ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید

3)ادرار را زیاد می کند

4)عناب آرام کننده اعصاب است

5)خون را تمیز می کند

6)ضد سرفه است

7)خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند

8)جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است

9)آسم وتنگی نفس را برطرف می کند

10)برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید .

11)هسته عناب خواب آرو است

12)خستگی شدید را برطرف می کند

13)رشد موی سر را زیاد می کند

14)جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند

15)جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است

16)برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید

17)دستگاه هاضمه را تقویت می کند

18)حافظه را تقویت می کند

19)کم اشتهایی را برطرف می کند

20)هرگاه که احساس غمگینی کرده و رگیه یم کنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود

21)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید .

طرز استفاده:
جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شکفته شود و 1/5لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

خیس کرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف کرده و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید .

مضرات :
عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می کند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شکر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را کم می کند بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود .

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٥۸ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧
تگ ها : خواص عناب

 

گاو زبان

گاو زبان گیاهی است چند ساله و دارای ریشه‌های نیمه غده‌ای که بطور عمودی تا عمق 50 سانتیمتر در خاک فرورفته است و بعلت داشتن ریشه‌های اصلی و فرعی در اعماق خاک مقاومت آن در برابر خشکی خاک زیاد است. برگهای آن زبانه‌ای و پوشیده از خارهای ظریفی است که به آن حالت خشن میدهد و به همین علت به گاوزبان معروف است. گلهای آن به رنگ قرمز خوشرنگی است که پس از خشک شدن به رنگ آبی تیره در می‌آید .

ترکیبات شیمیایی :

این گیاه حاوی مواد موسیلاژ، قندی، تانن و ترکیبات فنلی و نیز مقدار کمی آلکالوئید میباشد (آرام بخش)

خواص درمانی : گاوزبان حواس پنجگانه آدمی را تقویت می کند. دمکرده آن نشاط آور بوده و رنگ رخسار را باز می‌کند.سینه را نرم می‌کند. تنگی نفس و دردگلو را شفا می دهد. دلهره و وحشت را از بین می‌برد. غم و غصه را کم کرده و برای کسانی که با خود حرف می زنند بسیار خوبست. از برگهای تازه آن برای درمان جوشهای چرکی دهان و درمان برفک استفاده می شود .

سازگاری :

گاوزبان بیشتر در ارتفاعات رامسر، رودسر و تنکابن بصورت خودرو و نیز زراعی وجود دارد. بطور کلی شرایط آب و هوایی کوهستانی سردسیر و نیمه مرطوب که در طول بهار و تابستان دارای بارانهای متناوب هستند، برای کشت این گیاه مفید است.
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد: عصاره آبی گل گاوزبان دارویی مؤثر و بی‌خطر برای درمان بیماران مبتلاء به اختلال وسواسی اجباری است.
به گزارش ایسنا، گاوزبان ایرانی گیاهی از تیره بوراژیناسه راسته پولمونیالیسه، کلاس دیوتبلونس و جنس اکویم است. گونه مزبور گیاهی علفی، دوساله و پایاست که پوشیده از کرک‌های نرم و نازک و دارای گل‌های لوله‌یی شکل و آبی رنگ مایل به ارغوانی می‌باشد.
برگهای آن ساده، میوه آن نوک تیز و فندقی و سطح آن دارای برجستگیهای کوچک و تیز می‌باشد. فصل گل دهی گیاه از آغاز اردیبهشت تا اواخر مرداد است.
پژوهشگران با استناد به یافته‌های این تحقیق تاکید کرده‌اند که عصاره آبی گل گاوزبان دارویی مؤثر و بی‌خطر برای درمان بیماران مبتلاء به اختلال وسواسی اجباری است، اگرچه مطالعات بیشتر برای تایید آن لازم است.
نحوه استفاده : به صورت دم کرده مصرف میشود و برخی مقداری فندق هم با آن مصرف میکنند.
خواص : گاوزبان
نام علمی Borage officinalis
گیاه شناسی
گاو زبان گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد ساقه آن شیار دار و خاردار می باشد . برگهای این گیاه ساده و پوشیده از تارهای خشن است . گلهای آن برنگ آبی ، سفید و بنفش می باشد .
گاو زبان احتمالا از شمال آفریقا بنواحی دیگر راه یافته و امروزه در منطقه مدیترانه ، نواحی شمال آفریقا و قسمت هایی از خاورمیانه می روید . گل ، برگ و سرشاخه های گلدار آن بمصرف دارویی می رسد .
خواص داروئی:
گاو زبان از نظر طب قدیم ایران سرد است
1)گل گاو زبان و برگ های تصفیه کننده خون است
2)آرام کننده اعصاب است
3)عرق آور است
4)ادرار آور است
5)کلیه ها را تقویت می کند
6)سرماخوردگی را برطرف می کند
7)برای از بین بردن سرفه از دم کرده گل گاو زبان استفاده کنید
8)در درمان برونشیت موثر است
9)بی اختیاری دفع ادرار را درمان می کند
10)التهاب و ورم کلیه را درمان می کند
11) در درمان بیماری سرخک و مخملک مفید است
12)ضماد برگ های گاو زبان برای رفع ورم موثر است
13)برگهای گاوز بان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده کنید
14)برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C می باشد و در بعضی از کشورها آنرا داخل سالاد می ریزند .
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٥۳ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧

 

اکالیپتوس لثه آبی یا درخت تب استرالیا، شناخته شده ترین گونه اکالیپتوس است که مصرف پزشکی دارد.

ارتفاع این گیاه به 230 پا می رسد. برگهای 4 تا 12 اینچی این گیاه سبز تند و براق است. وقتی پوسته خاکستری آبی این گیاه کنده می شود، زیر آن پوسته کرمی رنگ وجود دارد.
این گیاه به صورت روغن مایع اساسی، روغن اساسی به شکل پماد تنتور برگ محلول تهیه شده از گیاه و الکل یا گیاه، الکل و آب، برگ خام و چای قابل دسترسی است. قطره های ضد سرفه تجاری، انواع شربت ها، مایعات تبخیرکننده، روغن های مالیدنی، انواع خمیردندان و مواد شستشوی دهان حاوی روغن اکالیپتوس یا ترکیب اصلی آن یعنی سینئول است

نحوه مصرف
این گیاه برای درمان التهاب سینه، ریه ها، بینی و گلو بکار می رود و می تواند برخی از گونه های باکتری و همچنین برخی از انواع قارچها را از بین ببرد. وقتی از این گیاه دارویی برای مصرف موضعی استفاده می کنید، می تواند درد رماتیسمی را تسکین بخشد.

قبل از مصرف میزان دز یا هر میزان مصرف، با پزشک معالج خود مشورت و از دستورات ایشان پیروی کنید.

نکات احتیاطی
در دوران بارداری یا شیردهی از مصرف اکالیپتوس پرهیز کنید. روغن این گیاه اگر استعمال موضعی داشته باشد، سمی نیست.
اما نباید از این گیاه برای مصارف داخلی استفاده کرد. انجمن فرآورده های گیاهان دارویی آمریکا برگ اکالیپتوس را از نظر بی خطری در ردیف و درجه دو ارزیابی کرده است. درجه 2 به معنای این است که در کاربرد این گیاه محدودیت هایی متصور است.
از مصرف بی رویه عصاره مزبور نیز اجتناب ورزید.
"تانین" موجود در عصاره این گیاه می تواند، در صورتی که بی رویه مصرف شود، به انواع شکم درد یا آسیب کبدی و کلیوی منجر شود. هرگونه روغن این گیاه را به صورت یا بینی کودکان زیر دو سال نمالید.


  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱۱:٤۸ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٧