آویشن تقویت معده وکبد-نفخ شکم -عفونتهای روده-حالت تهوع واستفراغ-

استقدوس مقوی قلب واعصاب-آ سم-سرگیجه-میگرن-دردمفاصل-نقرس-نزله-

اسفرزه اسهال خونی وساده-التهاب کلیه ومثانه-خلط آور-یبوست های مقاوم-

افتیمون ارامبخش-سوداوبلغم-لرزش های عصبی-

افسنتین خلط آور-صفرا-پاک کننده سینه و ریه-مقوی بدن-معرق-مدربول وحیض -

انقوزه ضدقولنج-بادشکن-ضدتشنج-ضدآسم-

اکلیل کوهی طپش قلب -آسم-ورم کلیه-صفرا- یرقان-نارسایی کبد-

اکالیپتوس ضدعفونی کننده مجاری تنفسی -خلط آور-معالج زکام-

انیسون سو هاضمه-بازکننده برونشها-ضدخفقان-ضد نفخ-بیماریهای زنانگی-

بابونه سردردهای عصبی-اشتهاآور-صفرابر-ضدکرم-ضدعفونی روده-

بادرنجیوبه تقویت قلب واعصاب-نشاط آور-استفراغ دوره بارداری-چنگ زدگی معده-

بارهنگ نرم کننده سینه-بیماریهای کلیه ومثانه-تصفیه کننده خون-

سنا مسهل-ملین-تخلیه سموم روده-یبوست های حادومزمن-

مورد بیماریهای پوستی-شوره سر-رفع بدبویی عرق بدن-

بومادران مقوی قلب واعصاب-بواسیر خونی - نارا حتی های زنانگی-دل درد -

بهار نارنج اختلالات عصبی-طپش قلب-سردردوبیخوابی-

بهدانه درمان خشکی سینه وگلو-گرفتگی صدا-

ترنجبین زردی -گرمی-سرخک-مخملک-تسکین عطش-

تخم گشنیز سوهاضمه-مقوی معد ه-بوی بددهان-

تخم شنبلیله کم خونی-قند خون-چربی خون-محرک اشتها-

ثعلب تشنج-خلط آ ور-ورم کلیه-تورم روده ها -

چهارتخمه گلودردوسرفه-اسهال ساده کودکان-

چهارگل سرماخوردگی-برونشیت-زکام-ناراحتی های تنفسی-

خاکشیر اوریون-تب بر-ملین-صفرابر-اشتهاآور-رفع عطش-

خرفه خونریزی سینه-کرم کدو- دردمثانه-سنگ کلیه-زخم روده-

رازیانه اشتهاآور-ضدنفخ-ازدیاد شیر-تنظیم قاعدگی-

ریوند تقویت کبد-صفرا بر-درد کلیه-ضد تب-ضد نفخ-

زر شک صفرابر-تصفیه کننده خون-رفع فشا خون-تقویت کبد-

زوفا بادشکن- آسم-سرفه-ورم ریه-

سداب بواسیر-ضددردهای قولنجی وزنانه-

سعد اعصاب-حافظه- مقوی معده-تقویت لثه-

سماق صفرا بر-حالت تهوع-خونریزی سینه- اسهال مزمن-

سنبل الطیب تقویت قلب-اعصاب-بیخوابی-سردرد-سکسکه-

سیاهدانه ازدیاد شیر-بادشکن-نارسایی طحال-عطسه-

شاتره مقوی معده-مدر-صفرابر-محرک اشتها-

شیر خشت ملین-سرفه-سرخک-زردی-تب بر-

شیرین بیان زخم معده و اثنی عشر- ملین مزاج-تنگی نفس-سرما خوردگی-

شکر تغار ملین-سرفه-خشکی گلو-

عا قرقرها لکنت زبان-لغوه-فلج-رعشه-صرع-

عناب ملین-زکام-برونشیت-تصفیه خون-فشار خون- خنکی مزاج-

فوفل قابض-تقویت لثه- امراض دهان-سستی کمر-مقوی قلب-

فلوس ملین-پاک کننده سموم روده-برفک وافت دهان-

قراقات فشار خون-اوره-مرض قند-تصفیه خون-

قرنفل مقوی قلب-معده-اعصاب-گوا رش-وسواس-بد بویی دهان-

کاسنی تقویت کبد- پاک کننده مجاری ادراری-تب بر-

کاکل ذرت سنگ کلیه -مثانه-صفرا-التهابات نقرس ومفاصل-

کتیرا نرم کننده پوست دست وصورت-موخوره-

کندر مقوی قلب-حافظه-صاف شدن صدا-ضد خلط خونی-

گل بنفشه سینه درد- سرفه-تب بر-ملین-سرخک- حصبه-آرامبخش-

گل ختمی گرفتگی صدا-خلط آور-ورم حنجره-سرما خوردگی -

گل گاوزبان تقویت قلب-اعصاب-بیخوابی-نشاط آور-

گل همیشه بهار کشنده کرمهای دستگاه گوارش-غلظت خون-اسهال-صفرا-

مرزنجوش اعصاب-تنگی نفس- زکام-لرزش اعضا-دردشقیقه-میگرن-

مریم گلی دردمفاصل-تشنج-قند خون-چربی-فشارخون-بیماریهای زنانه-

نعنا مقوی معده واعصاب-ضد تهوع-سوهاضمه

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢٧

 

عرق آویشن مقوی بدن ومعده _تقویت بینایی _ ضد نفخ _ ضد تشنج _ ضد صرع _ رفع تشویش _ درمان سرفه _ تنگی تنفس _ درد مفاصل _ سیاتیک _ نقرس خونریزی های رحمی _ ترشحات رحمی _ کوفتگی عضلات _ رقیق کردن خون عرق اسپست (یونجه ) اسپست سرشار از از ویتامین K,d,c,aمی باشد.تقویت اعصاب _ مقوی چاق کننده و تصفیه کننده خون عرق اسطو خدوس ( لاوند ) مقوی اعصاب و خستگی های روحی _ درد عضلات _ سرفه وآسم عرق بومادران درمان ضعف عضله قلب ( میو کاردیت) احساس گرفتگی و درد ناحیهقلب (آنژین دوپوتارین ) _ خواب رفتن دست ها _ خون روی _اختلالات قاعدگی عرق بید اثر قاطع ولی کتد بر تب های مداوم دارد _ خواب آور _آرام بخش _تب بر _مدر عرق بید مشک تقویت قلب وملین و تقویت کننده معده واثر آرام بخش دارد . عرق بابونه مقوی معده _ باد شکن _ اشتها آور _ هضم کننده غذا _ صفرا بر _ قاعده آور و التیام دهنده_ آرام بخش اعصاب است واثر ضد تشنج و ضد عفونی کننده دارد . عرق بادرنجویه آرام بخش _ ضد تشنج _ مقوی قلب واعصاب _ ضد قولنج وهیستری عرق پونه بادشکن _ ضد نفخ _خلط آور _ مفید برای سیاه سرفه _ آسم _ سرفه را آرام وخروج خلط را تسهیل می کند .اثر محرک بر روی ترشحات معده دارد . عرق تارونه از غلاف پوستی خرما گرفته می شود . بسیار آرام بخش ومسکن اعصاب و خواب آور است. برای رماتیسم _ درد مفاصل بسیار مفید است . عرق چهل گیاه تقویت معده _هضم غذا _ تقویت اعصاب _ مسکن درد های ماهانه خانم ها ودارای اثر آرام بخش است . عرق خارشتر مدر قوی _ تصفیه خون وکبد _ شستشوی کلیه ها و مفید برای سنگ کلیه ومثانه عرق رازیانه زیاد کننده ی شیر مادران_ قاعده آور _ اشتها آور _ دافع سنگ کلیه _ مفید برای درد های پهلو تخلیه رحم عرق زنیان ضد نفخ و باد شکن بسیار قوی _رفع سموم بدن _ تب بر _ قاعده آور _ مفید برای هضم غذا _ درمان لاغری شدید عرق زیره ضد چاقی است _ هضم کننده غذا _ باد شکن _ زیاد کننده شیر مادران _ رفع ناراحتی های روده عرق سیر ضد عفونی کننده _ ضد باکتری _ هضم کننده غذا _ کم کننده فشار خون عرق سنبل الطیب رفع تشنج _ تحرکات عصبی _ اسپاسم _ دلهره _میگرن _ ورم طحال عرق شاتره تصفیه کننده خون _صفرابر _ اشتها آور _تصفیه کننده کبد وضد یرقان _ رفع خارش بدن عرق شوید پایین آورنده چربی خون ومقوی معده _هضم غذا عرق شنبلیله مفید برای بیماری های قند _مفید برای مسلولین واشخاص ضعیف ولاغر _پایین آورنده فشار خون _بادشکن عرق کاسنی تب بر _ بیماری های کبد وکلیوی _ بیماری های اعصاب _ ضد کلسترول _ تصفیه کننده خون _ ضد یرقان   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢٧

 

تایج یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که قهوه می نوشند کمتر به نوعی اسپاسم غیر ارادی پلک چشم دچار می شوند.
این اسپاسم غیر ارادی بلفارواسپاسم نام دارد که موجب چشم بر هم زدن بی اختیاری مبتلایان می شود.
به گزارش ساینس دیلی در این مطالعه مشخص شد تاثیر فوق به میزان قهوه ای که افراد می نوشند دارد به طوری که یک تا دو فنجان از این نوشیدنی در روز برای اعمال چنین تاثیری مورد نیاز است.
همچنین محققان دریافتند سن آغاز اسپاسم در افرادی که قهوه می نوشند بالاتر بوده و به ازاء نوشیدن هر فنجان اضافی قهوه در روز 1.7 سال بیشتر است.
به گفته محققان این تاثیر به کافئین مربوط می شود که عملکرد گیرنده های آدنوزین را متوقف می کند همانطور که دربرابر بیماری پارکینسون نیز اثر حفاظت بخش اعمال می کند
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــ ACIDITY: ترشی و تندی طعم قهوه میباشد. AROMA: رایحه قهوه میباشد. BITTER: تلخی قهوه میباشد. BODY: وزن و یا غلظت قهوه میباشد. FLAVORED: به قهوه ای اطلاق میگردد که به آن طعمها گوناگونی اضافه شده است. SPICY: به طعم تند و ادویه مانند قهوه میگویند. TONE: به رنگ و ظاهر قهوه میگویند. ORGANIC: قهوه ای که بدون مواد شیمیایی مانند آفت کشها تولید شده است. SWEET: به طعم شیرینی و خوش طعمی قهوه اطلاق میشود. INSTANT: به قهوه های فوری میگویند. DECAFFEINATED: قهوه بدون کافئین.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــ قهوه یا بصورت آسیاب شده عرضه می گردد و یا بصورت دانه های آسیاب نشده. شــما می توانید تـوسط آسیــاب کنـنده های ویژه قهوه، دانه های قهوه را آسـیـاب کنید. بــاید بـدانــید که بهتر است خودتان قهوه را آسیب کنید و بهتر اسـت کـه تـنـهـا در زمـانـی کـه مـی خـواهید قهوه را دم کنید اقدام به آسیاب کرده قهوه کنید زیـرا قـهـوه آسـیـاب شـده بسرعت طعم و رایحه خود را از دست می دهـد. قهوه را در یخچال قرار ندهید زیــرا قهوه بوی طعم غذاهای دیگر را به خود جذب می کـنـد. قـــهوه را باید در یک ظرف در بسته در مکانی خشک و دور از نور، حرارت و رطوبت نگاهداری کرد. عـوامـــلی که در کیفیت قهوه دم کرده موثر میباشد عبارتند از: 1- کیفیت آب: از آب سرد،با املاح کم و تازه استفاده کنید. 2- کیفیت و تازگی خود قهوه. 3- آسیاب قهوه. 4- نسبت آب به قهوه. 5- تمیزی قهوه جوش و یا دیگر لوازم دم کردن قهوه. معمولا قهوه های موجود در بازار مخلوط می بــاشنـــد. یعنی مخلوطی از گونه عربیکا و روبوستا که به آنها مخلوط یا BLEND میگویند.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

1- BRAZILIAN: طعم ملایمی دارد- از گونه عربیکا میباشد. در برزیل کشت میشود. 2- COLUMBIAN: از گونه عربیکا میباشد- طعم تند و کمی ترش دارد. در کـلمبیا کشت میشود. 3- GAVA: در اندونزی کشت میشود- از گونه عربیکا میباشد. 4- JAMAICA: در جامائیکا کشت شده و غلیظ و ترش مزه است. 5- AFRICAN: در اتیوپی، کنیا و تانزانیا تولید میشود. 6- MOCCA: در یمن تولید میشود و از گونه عربیکا میباشد. ترش و تند میباشد. 7- TURKISH: بر خلاف نامش در اندونزی، سنگاپور و مالزی کشت می گردد. مراحل فراوری قهوه ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـ دانـه هـای قهوه در واقع دانـه های مـیوه گـیـلاس مانــندی می بـاشــد کـه COFFEE SHERIES نــام دارد. ایــن مـیـوه هنگامی که میرسد قرمز رنگ میـــگردد. روند فراوری قهوه به دو شیوه تر و خشک انجام میپذیرد. روش خشک:میوه قهوه را پس از چیدن روی سطح زمین پخش میکنند تا زیر آفتاب خشک گردد سپس در فواصل معین آن را زیرو رو می کنـنـد. تا 7 الی 10 روز. تا زمانی که رطوبت آنها به 11 درصد کاهش یـابــد- در ایــن زمــان پوسته خارجی میوه قهوه، قهوه ای رنگ میگردد. روش تر: مغز میوه قهوه پس از 24 ساعت از چیدن از دانه های آن جدا میگردد. سپس دانـه ها به مدت 12 الــی 28 ساعــت درون تـانـک تـخـمـیر ریـخـتـه شده که در این مدت آنـــزیمهای طبیعی لایه ای که دانه ها را احاطه کرده را سست کرده و از دانــه هـــا جــدا می گردد. سپس دانه ها در معرض آفتاب قرار داده شده و یا درون خشک کنهای صنعتی ریخته شده تا خشک گردند. بعد از ان دانه های قهوه بر اساس اندازه و جــرمشان درجه بندی و سوا میشوند. قـهــوه بــصــورت خـام صادر می گـردد کـه بـه قـهـوه سـبـز (GREEN COFFEE) مشهور میباشد. اما طعـم واقعی قهوه زمان بو دادن (ROASTING) نمایان میگردد. دانه های قهوه درون چـلیکهای چرخنده ریخته می شود و در درجه حرارت 288 درجه سانتی گراد حرارت می بــینند. پس از 8 دقیقه حرارت دادن دانه های قوه شروع به ترکیدن میکنند (مانند ذرت بو داده) و اندازه آنها به 2 برابر اندازه اولیشان افزایش می یـابد. سـپـس روغـن آنها خارج شــده و قهوه ای رنگ میگردند. روغن دانه های قهوه (COFFEE ESSENCE=CAFEOL ) نام دارد. در واقــع میزان بو دادن قهوه تعیین کننده طعم و رنگ قهوه است. مدت زمان بو دادن ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـ 1- 7 دقیقه: بو دادن ملایم: AMERICAN ROAST. 2- 9 الی 11 دقیقه: بو دادن متوسط: CITY ROAST. 3- 12 الی 13 دقیقه: بو دادن تا حد تیره: FRENCH ROAST. 4- 14 دقیقه: تیره ترین حالت: ESPERESSO ROAST. درجه بندی دقیق تر بودان، واژه های و اصلاحات مربوط به قهوه، روشهای دم کردن... درجه بندی دقیق تر بو دادگی قهوه ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــ 1- CINNAMON: یاهمان دارچینی-رنگ دانه ها قهوه ای روشن بوده وسطح آنها خشک میباشد طعم ترش دارند. 2- LIGHT CITY: قهوه ای روشن مـتـوسـط کــه بیشتر در آمریکا مصرف میگردد. 3- CITY MEDIUM: قهوه ای متوسط که بیشتر در آمریکا و کانادا مصرف میشود. 4- FULL CITY: قـهـوه ای تـیـــره مـتوسط- سطح آن اندکی روغنی است- طـعـم تـلخ و شیرین. 5- FRENCH: سطح براق و روغنی- ترشی اندک و قهوه ای تیره. طعم تلخ و شیرین. 6- ESPRESSO: قهوه ای تیره- سطح روغنی- طعم کاراملی و بدون ترشی. 7- ITALIAN=DARK FRENCH7: بـسـیـار درخـشـنـده و روغـنـی- ترشی بسیار اندک- قهوه ای خیلی تیره. 8- SPANISH: سیاه رنگ- طعم زغالی- بسیار روغنی.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

1- از طریق شیر مادر وارد دستگاه گوارش کودک می شود و او را در وضعیت استفراغ قرار می دهد. 2- مدت زیادی در بدن نوزاد می ماند تا متابولیزه شود، زیرا کبد نوزاد به اندازه کافی آنزیم ندارد. در صورتی که مادری دو فنجان قهوه تند بنوشد و سپس به نوزاد خود شیر بدهد چون بخشی از کافئین ، همراه شیر مادر وارد بدن نوزاد می شود ، امکان دارد عوارض زیر در نوزاد به وجود آید: ناآرامی، لرزش دست ها، پاها و لب ها، سفت یا شل شدن عضلات و ماهیچه های بدن، بی خوابی، جیغ زدن، حساسیت نشان دادن به صدا، به گونه ای که با کمترین صدایی کودک از خواب می پرد. از این رو به مادرانی که فرزند خود را شیر می دهند توصیه می شود که از مصرف قهوه یا مواد کافئین دار پرهیز کنند. 6- مغز و اعصاب: تأثیر کافئین بر مغز و اعصاب، می تواند به پیدایش عوارض زیر منجر شود: 1- اضطراب2- هیجان 3- ناآرامی 4- فراموشی و افسردگی . کسانی که گرفتار عارضه افسردگی هستند ، نباید بیش از یک گرم کافئین در روز مصرف کنند ؛ زیرا سبب شدت یافتن افسردگی آن ها می شود. 7- خون: کافئین باعث می شود که مقدار قابل ملاحظه ای از سدیم و پتاسیم بدن از طریق کلیه ها دفع شود، همچنین مقدار مصرف قند را نیز کاهش می دهد که نتیجه آن ، افزایش قند خون خواهد بود. از این رو به کسانی که مبتلا به بیماری قند ( دیابت) هستند توصیه می شود از مصرف مواد کافئین دار، اجتناب ورزند. کافئین ، جذب آهن را در روده ها کم می کند و لذا با توجه به نیاز ضروری بدن به آهن، که کار خون سازی را بر عهده دارد، توصیه می شود که از مصرف کافئین همراه با غذا و تا یک ساعت پس از آن، به طور جدی پرهیز شود. 8- لاغری: کافئین میزان سوخت و ساز بدن را بالا می برد و در نتیجه مصرف کالری نیز افزایش پیدا می کند. برای مثال ، چنان چه کسی یک فنجان قهوه حاوی 100 میلی گرم کافئین بنوشد میزان متابولیسم بدن وی تا 4 درصد افزوده شده و درنتیجه باعث لاغری او می شود. 9- فیبروکیستیک ( Fibrocystic) : زنانی که در سینه خود غده فیبروکیستیک دارند ، نباید به میزان زیاد کافئین مصرف کنند، زیرا به بزرگ شدن این غده کمک می کند.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

واکنش های متفاوت بدن در برابر کافئین ، به آستانه تحمل افراد بستگی دارد اما به طور کلی تأثیر آن ها را می توان چنین بیان کرد: 1- فشار خون: کافئین ، فشار خون را افزایش می دهد. اگر کسی 250 میلی گرم قهوه مصرف کند، فشار خونش در یک ساعت ، 10 میلی متر بالا می رود. 2- قلب: پس از مصرف قهوه، ضربان قلب کاهش می یابد اما پس از مدتی بر تعداد آن افزوده می شود و تا هنگامی که کافئین از بدن خارج نشده باشد به همان صورت باقی می ماند. چنانچه میزان کافئین مصرفی ، بالا باشد نه فقط تپش قلب ایجاد می کند بلکه حالت ( Fibrilation) یعنی حرکت نامنظم ماهیچه های قلب نیز پدید می آید که گاه ممکن است منجر به مرگ شود. بر اساس آمارهای به دست آمده، نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز ، احتمال سکته قلبی را افزایش می دهد. 3- هورمون ها: کافئین بر تولید برخی از هورمون های بدن می افزاید، مانند : اپی نفرین( Epinephrine) که منقبض کننده عروق است ، نوراپی نفرین ( Norepinephrine) که بر میزان فشار خون می افزاید، رنین ( Renin) که به علت کم خونی کلیه ها و بر اثر کاهش فشار نبض در سرخرگ کلیوی ، از کلیه ها ترشح می شود و پس از فعل و انفعالاتی ، باعث فشار خون می گردد و کاتکولامین ( Catecholamine) که باعث تحریک اعصاب قلب شده و حرارت بدن را افزایش می دهد. 4- معده: کافئین بر ترشح اسید معده و میزان پپسین ( Pepsin) که نوعی آنزیم معدی است می افزاید. 5- خانم های باردار: اداره نظارت بر غذا و دارو در آمریکا ( FDR) در سال 1980 میلادی اعلام کرده است که کافئین باعث زایمان زودرس می شود و ممکن است در نوزدان ناراحتی ایجاد کند. اگر چه از آن تاریخ ، پژوهش ها و مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفت اما تا کنون مشخص نشده است که چه مقدار کافئین می تواند عامل زایمان زودرس شود.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

دکتر Varro E.Tyler استاد دانشکده داروسازی در West Lafayette Indiana می گوید:" من به شما توصیه می کنم که نوشیدن قهوه را به 2 فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری در روز محدود کنید." لازم است کمی هم در مورد کافئین موجود در قهوه توضیح داده شود. کافئین خالص ، شبیه به پودری سفید و ابریشمی است و حالت سوزنی دارد و دارای طعمی تلخ وبی بو است، همچنین به سهولت در آب گرم حل می شود و در حرارتی معادل 460 درجه فارنهایت ، ذوب شده، و به حالت مایع درمی آید. این ماده در صنعت داروسازی بسیار پر مصرف است و به میزان اندک، دربیش از60 نوع داروی مختلف ، به ویژه داروهای ضد حساسیت به کار گرفته می شود. کافئین نیز همچون مواد مخدر درصورت مصرف بلند مدت، موجب اعتیاد می شود، اما چون این اعتیاد زیان چندانی به انسان وارد نمی سازد، مصرف آن در میان مردم جهان رواج یافته است. حتی بسیاری از مردم نسبت به اعتیاد آور بودن آن بی اطلاع هستند. کافئین در طول روز به شکل های گوناگون مانند قهوه، برخی از نوشابه های گازدار وبسیاری از انواع شکلات مورد مصرف قرار می گیرد و در کودکان بیشتر ایجاد ناآرامی وبی خوابی می کند. خردسالانی که مواد کافئین دار مصرف می کنند چنانچه روزی از مصرف آن خودداری کنند ، امکان دارد بعضی از علائم ترک اعتیاد مانند بیخوابی، ناآرامی، احساس خستگی، کم اشتهایی و گریه زیاد بر آن ها عارض شود. * کافئین موجود در یک فنجان قهوه ، برابر 150 سی سی است. * قهوه ای که با آب جوش قطره ای تهیه شود(Brewed Drip Method) دارای 60 تا 180 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 120 میلی گرم است . * قهوه بدون کافئین که به طریقه بالا تهیه می شود، دارای 3 تا 5 میلی گرم کافئین ، و میانگین کافئین 4 میلی گرم است . * قهوه ترک دارای 40 تا 170 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 100 میلی گرم است . * نسکافه فرانسوی( قهوه آماده = Instant) دارای 30 تا 120 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 75 میلی گرم است . * نسکافه فرانسوی بدون کافئین دارای 1 تا 5 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 3 میلی گرم است . کافئین را نمی توان به صورت صد درصد از قهوه خارج نمود . از این رو حتی قهوه های بدون کافئین نیز مقدار اندکی از این ماده را دارند. در نیمه قرن شانزدهم میلادی درانگلستان، مصرف قهوه به طور کامل رواج یافته بود، به گونه ای که در روزنامه تایمز، بارها این آگهی به چاپ رسید:« قهوه ، شما را سالم نگه می دارد ، به هضم غذا کمک می کند ، چشم درد، سردرد، سرما خوردگی، سرفه و آب ریزش بینی را برطرف می کند و در درمان بیماری هایی مانند سل، نقرس و خون ریزی لثه، دارویی مؤثر به شمار می آید.» درج این آگهی گویای آن است که در آن زمان ، مردم باور داشته اند که قهوه بسیاری از دردها را تسکین می دهد و بعضی بیماری ها را نیز درمان می کند. بررسی و پژوهش های علمی در عصر ما، افزون بر موارد یاد شده ثابت کرده است که مصرف قهوه باعث هوشیاری مغز و اعصاب می شود،خستگی عضلات و ماهیچه ها را برطرف می کند ، اشتها را کاهش می دهد ( که این خود مانع از بروز چاقی می شود )، یبوست را از میان می برد، ماهیچه های شش را شل می کند( که باعث سهولت در امر تنفس می شود) ، به دلیل رفع خستگی، زمان و میزان فعالیت را افزایش می دهد، برهمکاری عضلات چشم می افزاید( مهارت و دقت در کارها را افزایش می دهد)، مرکز تفکر را تحریک می کند( لذا بر قدرت قضاوت و نیروی حافظه می افزاید)، به انسان تیزهوشی همراه با آرامش می دهد ، و گاهی در بعضی افراد عامل تحریک قوای شهوانی می شود. با این همه مصرف نامناسب قهوه ، زیان هایی را نیز در پی دارد که وقوع اتفاقات و رویدادهای زیر را می توان ناشی از آن دانست: گروهی از پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که قهوه موجب پیدایش سرطان در انسان می شود و گروهی نیزمعتقدند که کافئین ، باعث تحریک بیماران روانی می شود. اما واقعیت این است که هیچیک از این پژوهش ها را نباید به عنوان یک اصل اثبات شده علمی پذیرفت، زیرا گستره این تحقیقات اغلب محدود است و در مقابل، فرضیه های مخالف نیز توانایی اثبات را دارند، چنان که در سال 1998 میلادی یک نشریه پزشکی مدعی شد که بر اساس آزمون های صورت گرفته ، این نتیجه به دست آمده است که قهوه، برخی از سلول های سرطانی را تحت تأثیر قرار می دهد و آن ها را از رشد باز می دارد یا کوچک می کند، اما بر روی سلول های معمولی تأثیری ندارد. بعضی از افراد نسبت به کافئین به شدت حساسیت دارند، به طوری که مقدار اندکی از آن ، اشخاص را گرفتار هیجان می کند، ضربان قلبشان را افزایش می دهد و دچار بی خوابی می کند.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

پیشینه قهوه: درخت قهوه که برگ هایی همیشه سبز و زیبا دارد، گیاهی است از تیره Coffee که دانه های آن را به صورت های مختلف همچون پودر و خرده های ریز ودرشت به فروش می رسانند. بیش از یک سوم مردم جهان قهوه را دوست دارند و مصرف می کنند. واژه قهوه ، برگرفته از زبان عربی و به معنای تحریک کننده و زایل کننده اشتها است . و برخی از مورخان ، پیشینه این واژه را به کشور اتیوپی نسبت می دهند. درخت قهوه بین 7 تا 10 متر بلندی دارد و درهوای گرم و مرطوب رشد می کند. این درخت گل هایی کوچک و سپید دارد که بوی آن بی شباهت به بوی یاسمن نیست. همچنین اندازه دانه های قهوه ، بین 15 تا 18 میلی متر است که در آغاز، رنگ سبز و پس از رسیدن، رنگ گیلاس به خود می گیرد. از این رو در بعضی کشورها به درخت گیلاس هم شهرت دارد. دانه های قهوه دو به دو به یکدیگر چسبیده اند و پرده نازکی میان دانه ها وجود دارد که آن ها را از هم جدا می کند. تهیه قهوه در کشورهای جهان متفاوت است، اما اغلب آن را با آب جوش ، بخار آب و یا از طریق گذراندن آب جوش از پودر آن تهیه می کنند. بهترین قهوه جهان از نظر بو و طعم ، از بوته ای به نام Arabica به دست می آید که در برزیل به خوبی رشد می کند و از آن جا به سراسرجهان صادر می شود . بعد از برزیل ، بهترین قهوه که طعم و بویی مطبوع دارد متعلق به کشور تانزانیا و اتیوپی است. همچنین در آمریکا اغلب، قهوه را با بخار آب درست می کنند که به آن اسپرسو( Espresso) می گویند. در ایران نیز شایع ترین نوع قهوه ، نسکافه است که با ریختن آب جوش بر روی یک قاشق قهوه فراهم می شود.درقرن شانزدهم مصرف قهوه در مصر بسیار شایع بود و بیشتر، افراد مذهبی آن را به کار می بردند تا بتوانند بیدار بمانند و به عبادت پروردگاربپردازند. اما بعدها هنگامی که دریافتند این ماده ضربان قلب را افزایش می دهد و موجب اعتیاد می شود، خرید و فروش و مصرف آن را ممنوع ساختند وافراد متخلف را به شدت مجازات کردند، ولی چون مردم آن را دوست داشتند ، در این راه موفقیتی کسب نکردند. ابوعلی سینا حکیم بزرگ ایران، حدود هزار سال قبل در کتاب خود شرح جامعی در مورد قهوه آورده که البته ایرانیان در آن عصر بر آن نام بونو( Buno) نهاده بودند و بوعلی نیز همین واژه را به کار بسته است . این واژه ای است که هنوز در اتیوپی آن را به کار می برند. بوعلی سینا قهوه را به منظور تحریک بیماران افسرده ، مورد استفاده قرار داده است. بر اساس آمارهای به دست آمده، 89 درصد مردم جهان ، قهوه، چای و یا هر دوی آنها رامصرف می کنند. 40 درصد آن ها ترجیح می دهند چای بنوشند و در صورت عدم دسترسی به چای، قهوه می نوشند و حدود 30 درصد مردم دنیا نیز، قهوه را ترجیح می دهند و درنبودن قهوه به نوشیدن چای رضایت می دهند و برای 15 درصد نیز میان چای و قهوه تفاوتی وجود ندارد و هر کدام را که در دسترس باشد مصرف می کنند. ناگفته نماند که 15 درصد مردم جهان نیز چای و قهوه را دوست ندارند و هیچیک را نمی نوشند.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

مطالعات نشان می‌دهد نوشیدن چندین فنجان قهوه در روز به متابولیسم قند در بدن کمک می‌کند. * محققان هلندی اعلام کردند نوشیدن یک فنجان قهوه یا بیشتر که میلیونها نفر به هنگام برخاستن از خواب صبح‌ها می‌نوشند، ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. * دانشمندان در آمستردام گفتند، ترکیبات موجود در قهوه به سوخت و ساز قند در بدن کمک می‌کند. از اینرو موجب کاهش خطر دیابت می‌شود که ۱۳۰ میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند. طبق گفته Rob Van Dam از دانشگاه آمستردام ، " این اولین مطالعه و پژوهشی است که نشان می‌دهد قهوه می‌تواند برای دیابت نوع دوم مفید باشد." فرقی نمی‌کند قهوه به صورت کاپوچینو ، اسپرسو یا نسکافه باشد، قهوه حاوی مواد معدنی است مانند منیزیم ، پتاسیم و دیگر مواد مغذی که فواید درمانی فراوانی دارند. Van Dam و همکارانش نمی‌دانند کدام یک از ترکیبات قهوه مؤثر هستند یا این ترکیبات چگونه علیه دیابت فعالیت می‌کنند، اما وقتی مصرف قهوه را با خطر دیابت بزرگسالان ( نوع دوم ) بررسی کردند، دریافتند هر قدر افراد ، بیشتر قهوه می‌نوشند، خطر ابتلا آنها به بیماری دیابت کمتر است. * افرادی که ۷ فنجان یا بیشتر در روز قهوه می‌نوشیدند ۵۰ درصد کمتر احتمال داشت به دیابت مبتلا شوند. نوشیدن چندین فنجان کمتر، تأثیر کمتری داشت. طبق گفته Van Dam برای اکثر افراد بد نیست که مقدار متعادلی قهوه بنوشند. "اما این یافته جدید باید با مطالعات و پژوهش های دیگر تأیید شود و صرفاً رسیدن به این یافته جدید به این معنی نیست که افراد باید مقدار زیادی قهوه در روز بنوشند. " طبق گفته Van Dam مطالعات نشان داده‌اند که افراط در نوشیدن قهوه می‌تواند میزان کلسترول و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد یا فرد را نسبت به بیماریهای استخوان آسیب پذیرتر و حساستر کند. * اگر دانشمندان در مورد ترکیبات فعال قهوه ، اطلاعات بیشتر داشتند، می‌توانستند نوعی قهوه درست کنند که ترکیبات مفید بیشتر و ترکیبات مضرّ کمتری داشته باشد.   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 






تعریف
قهوه، دانه خوراکی درختی از خانواده Coffea است که از این دانه که خاصیت محرک دارد، در تهیه مواد غذایی مختلف و همچنین انواع نوشیدنی استفاده می کنند. گیاه قهوه معمولاً در نواحی گرمسیر رشد و پرورش می یابد. این مناطق، قهوه ی تولیدی خود را بیشتر به نقاطی که قهوه در آب و هوای آن مناطق رشد نمی کند، صادر می کنند.

شناخت گیاه قهوه
گیاه قهوه را در نواحی گرمسیر می کارند؛ قهوه در ابتدا به شکل بته یا درختچه کوتاه و نیرومندی است که قادر است به راحتی تا ارتفاع 3 الی 3.5 متری رشد نماید. این گیاه در برابر هرس کردن های شدید هم از خود مقاومت نشان می دهد. اما نمی تواند در برف و یخ زمستان دوام آورد. بهترین آب و هوا برای رشد گیاه قهوه، آب و هوای گرم می باشد. برای محصول دهی مناسب قهوه (17 تن قهوه در هر هکتار)، آبیاری کافی و کود مناسب، لازم به نظر می رسد.

انواع قهوه بسیار زیادند، اما در میان آنها قهوه عربی (Arabica) بهترین کیفیت را داراست. انواع دیگر قهوه (از جمله قهوه Robusta ) در آب و هوایی که نوع عربی قادر به رشد در آن نیست هم پرورش می یابد.
گیاه قهوه میوه های بنفش یا قرمز رنگی تولید می کند که داخل هر کدام از این میوه ها، دو دانه قهوه وجود دارد. البته این دانه قهوه باید مراحل زیادی طی کند تا برای مصرف آماده شود.
گیاه قهوه پس از گذشت 3 تا 5 سال از زمان کاشت، میوه می دهد. این گیاه عمر بسیار طولانی داشته و تقریبا به مدت 50 تا 60 سال همچنان میوه می دهد. شکوفه های گیاه قهوه از نظر رنگ و بو به شکوفه یاسمن شبیهند. تقریباً نه ماه طول می کشد که میوه گیاه قهوه کاملاً رسیده شود.

تهیه نمودن قهوه
پس از کندن میوه قهوه، آنرا پوست می کنند تا دانه های قهوه را از آن خارج نمایند. سپس دانه ها را تخمیر می نمایند (معمولاً برای این کار، دانه را به مدت 10 الی 36 ساعت در آب خیس می کنند). بعد دانه ها را می شویند و در نور آفتاب خشک می کنند. این فرایند بسیار وقت گیر و پرهزینه بوده و نیازمند کار سخت است.

زمانی که دانه های خام قهوه به کشوری که مقصد آنهاست (کشور وارد کننده قهوه) می رسد، دانه را در دمای 200 درجه سانتی گراد برشته می نمایند. این کار باعث تیره شدن رنگ دانه می شود و به علاوه، خواص شیمیایی قهوه و در نتیجه عطر و طعم آنرا هم تغییر می دهد. یکی از مهم ترین این تغییرات شیمیایی، کاراملی شدن قند موجود در دانه قهوه می باشد. سپس دانه قهوه را آسیاب می کنند. معمولاً برای بهتر شدن طعم و مزه قهوه، 8 یا 9 نوع مختلف قهوه را با هم مخلوط می کنند.

مشکلات تولید قهوه خوب
برای تولید قهوه با کیفیت عالی مسائل زیادی وجود دارد. وجود آفات گیاهی، هرس کردن نامناسب، ندادن کود مناسب و کافی به گیاه، برداشت اشتباه محصول (برداشت دیر هنگام قهوه)، تخمیر نامناسب دانه قهوه که طعم نامطبوعی ایجاد می نماید و... همگی سبب تولید قهوه با کیفیت پایین می شوند.

تولید قهوه
تقریباً 10 میلیون نفر در کار پرورش گیاه قهوه در سراسر دنیا در حال فعالیت هستند. هر کشاورز می تواند روزانه 50 تا 100 کیلو میوه قهوه بدست آورد که از این مقدار، 10 تا 20 کیلوگرم قهوه تولید می شود. قهوه های تولید شده در برزیل و کلمبیا، تقریباً 40 درصد قهوه تولیدی در کل دنیا را در بر می گیرند.

تاریخچه قهوه
به احتمال زیاد قهوه اولین بار در کشور اتیوپی تولید شد. البته برخی کشور یمن را منشا تولید قهوه می دانند. این دانه اولین بار در قرن 13، در جهان عرب شهرت یافت و شهرت آن هم بیشتر به این دلیل بود که دین اسلام که ابتدا در جهان عرب گسترش یافت، نوشیدنی های الکلی را حرام بشمار می آورد و نوشیدنی قهوه به عنوان جایگزینی برای نوشیدنی های الکلی استفاده می شد.
پس از آغاز قرن 17، گیاه قهوه که با قاچاق دانه های بسیار حاصلخیز به کشور هند راه یافته بود، در این کشور هم پرورش یافت. تقریباً در سال 1650م، قهوه به کشور انگلستان وارد می شد و کافی شاپ ها در شهرهای آکسفورد و لندن تاسیس شدند. کشت گیاه قهوه در انگلستان از همان زمان آغاز گردید، اما آفت ها و شرایط نامناسب جوی، گیاهان قهوه را نابود نمود و انگلیسی ها مجبور شدند به جای کشت قهوه، به کشت چای روی بیاورند.

تا قبل از آغاز قرن 18، استفاده از نوشیدنی قهوه در سراسر اروپا رایج شده بود. کشورهای اروپایی این گیاه را به مناطق گرمسیر معرفی کردند تا این کشورها نسبت به کشت و تولید انبوه گیاه قهوه اقدام نمایند.
امروزه بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه عبارتند از: پورتو ریکو، برزیل، کلمبیا، ویتنام، اندونزی، مکزیک و هند. البته در هفتاد کشور دیگر هم قهوه تولید می شود، ولی میزان تولید آن کشورها کمتر است.
بزرگترین وارد کنندکان قهوه، ایالات متحده آمریکا، آلمان، ژاپن، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا می باشند.
بیشترین میزان مصرف سرانه قهوه در کشورهای فنلاند (11 کیلوگرم)، دانمارک (9.7 کیلو گرم)، نروژ (9.5 کیلوگرم)، سوئد (8.6 کیلوگرم) و استرالیا (7.8 کیلوگرم) مشاهده شده است. ایالات متحده آمریکا با اینکه بزرگترین وارد کننده قهوه است، اما مصرف سرانه آن تنها 4.1 کیلوگرم می باشد.

انواع دانه های قهوه
قهوه ها به دو گونه کلی تقسیم می شوند:

* نوع عربی Arabica نوعی قهوه سنتی است که عطر و طعم آن از همه بهتر است.
* نوع روبوستا Robusta که میزان کافئین آن بیشتر است و در آب و هوایی که نوع اول در آن قادر به رشد نیست، پرورش می یابد. بنابراین از این نوع قهوه به دلیل ارزان تر بودن، برای مصارف مختلف استفاده می کنند. از نوع روبوستا معمولاً به تنهایی استفاده نمی شود، چون طعم تلخ و ترشی دارد. انواع بهتر آن را برای تهیه اسپرسو به کار می برند.


قهوه عربی را بر اساس بندری که این نوع قهوه از آنجا صادر می شد نام گذاری کرده بودند. امروزه انواع قهوه ها نسبت به گذشته خاص تر شده است. معمولاً نام قهوه ها را با توجه به نام کشور، ناحیه و گاهی نام ایالت تولید کننده قهوه می گذارند.

نگهداری طولانی مدت قهوه
انواع خاصی از قهوه هستند که با گذر زمان، طعم و مزه بهتری پیدا می کنند. این دسته از قهوه ها هرچه بیشتر بمانند حالت ترشی آنها کمتر شده و عطر بهتر و مناسب تری پیدا می کنند. برخی تولید کنندگان قهوه، دانه های قهوه ای که به مدت 3 سال مانده اند را به فروش می رسانند. مغازه هایی هم در کشور اندونزی وجود دارند که دانه های خام قهوه که به مدت 8 سال مانده را می فروشند.

برشته نمودن دانه قهوه
برشته کردن، فرآیند مکملی برای تولید نوشیدنی خوش طعم و دلچسب است. زمانی که دانه ی قهوه سبز رنگ را برشته می کنند، حجم دانه به دو برابر افزایش می یابد و رنگ و غلظت دانه تغییر می کند. وقتی که دانه حرارت می بیند، ابتدا به رنگ زرد و به تدریج به رنگ قهوه ای روشن که به رنگ دارچین شبیه است در می آید. هنگام حرارت دادن، چربی دانه قهوه بر سطح دانه پدیدار می شود. هر چه دانه را بیشتر حرارت دهیم، به رنگ قهوه ای تیره در می آید.

دانه هایی که کمتر حرارت دیده اند، هنوز طعم و مزه اصلی خود را دارا هستند. منظور از طعم اصلی، مزه دانه است که طی شرایط آب و هوایی و همچنین خاکی که دانه در آن رشد نموده بوجود آمده است. معمولاً دانه های قهوه نقاط معروفی همچون کنیا و جاوا را کمی حرارت می دهند تا طعم دانه محفوظ بماند.

وقتی دانه قهوه را زیاد حرارت دهیم، به رنگ قهوه ای تیره در می آید و طعم اصلی دانه، تحت تاثیر خود فرایند برشته نمودن، دچار تغییر می شود. در مورد دانه های تیره، حرارت دادن و برشته نمودن دانه مانع می شود که طعم اصلی دانه باقی بماند و بنابراین معمولاً نمی توان مکانی که دانه در آن رشد نموده را تشخیص داد. این دانه ها را بر اساس درجه ی حرارت دادنشان دسته بندی می کنند.

البته می توان دانه ی قهوه خام سبز رنگ را خریداری نمود و آنها را با توجه به نوعی که می پسندید طبق حرارت دلخواه داخل فر حرارت داد (تقریباً مثل روش تهیه ذرت بو داده). حتی گاهی می توان دانه قهوه را داخل تابه حرارت داد و برشته نمود. دستگاه های خاصی هم برای برشته کردن قهوه در خانه وجود دارد.

آسیاب کردن دانه قهوه
پودر کردن دانه قهوه بر طعم آن اثر مطلوبی دارد. هرچه قهوه را بهتر آسیاب نمایند، عطر و طعم واقعی آن بیشتر آشکار می شود. برای آسیاب کردن دانه قهوه ای که قرار است آن را دم کنند (تهیه نوشیدنی قهوه) سه روش وجود دارد:

* آسیاب کردن: استفاده از آسیاب سنگی که دارای دو قسمت متحرک است که می چرخند و دانه بین این دو سنگ آسیاب می شود، در حالی که احتمال سوختن دانه هم بسیار کم است. آسیاب های سنگی احتمال کند و یا خراب شدنشان از انواع دیگر آسیاب کمتر است.


آسیاب های سنگی معمولاً عطر و بوی دانه را حفظ نموده و دانه های نرم و ریز تری تولید می کنند. هرچه سرعت کمتر باشد، حرارت کمتری به دانه قهوه وارد می شود و بنابراین قسمت عمده رایحه و عطر قهوه حفظ می شود. این نوع آسیاب ها قادرند که دانه ی قهوه را آن قدر ریز کنند که برای تهیه قهوه ی ترک، اینگونه باید قهوه را آسیاب نمود.

آسیاب هایی که از نوع صفحه دار باشند با سرعت بیشتری نسبت به آسیاب سنگی، دانه ها را آسیاب می کنند و بنابراین دانه قهوه گرم تر می شود. این آسیاب ها با صرفه ترین نوع آسیاب بوده و قهوه پایدار و با دوامی تولید می کنند که برای مصارف مختلف می توان از آن استفاده کرد. البته به خاطر داشته باشید که این نوع پودر قهوه به نرمی و ریزی قهوه ای که با آسیاب سنگی آسیاب می شود، نیست.

* ریز کردن: بیشتر آسیاب های امروزی دانه قهوه را به تکه های ریز تبدیل می کنند. اگرچه نتیجه ی این کار همچون آسیاب نمودن است، برخی افراد عقیده دارند که تهیه ی پودر قهوه به این صورت، زیاد مناسب نیست.


آسیاب های برقی دارای تیغه های تیزی می باشند که با سرعت 20000 تا 30000 دور در دقیقه می چرخند. دانه قهوه ای که با این آسیاب ها پودر شود، یک دست نبوده و دارای دانه های ریز و درشت است. همچنین نسبت به پودر قهوه ای که با آسیاب سنگی به دست می آید، حرارت بالاتری دارد. از این آسیاب ها برای پودر نمودن انواع ادویه جات هم استفاده می شود.

* کوبیدن: این روش مخصوص تهیه قهوه ترک است. قهوه ترک از قهوه ای تهیه می شود که آن قدر دانه را در هاون کوبیده اند که تبدیل به گرد قهوه شده است. این نوع قهوه به قدری ریز است که نمی توان برای مصارف مختلف از آن استفاده نمود. طرز تهیه قهوه ترک در قسمت نوشیدنی قهوه آمده است.
 
  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٤:۱۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۳

 

گاو زبان گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد ساقه آن شیار دار و خاردار می باشد . برگهای این گیاه ساده و پوشیده از تارهای خشن است . گلهای آن برنگ آبی ، سفید ، بنفش و آبی می باشد . گاو زبان احتمالا از شمال آفریقا بنواحی دیگر راه یافته و امروزه در منطقه مدیترانه ، نواحی شمال آفریقا و قسمت هایی از خاورمیانه می روید . گل ، برگ و سرشاخه های گلدار آن بمصرف دارویی می رسد . ************** ترکیبات شیمیایی: گل گاو زبان و برگ های آن دارای لعاب فراوان است . این گیاه دارای نیترات پتاسیم ، رزین ها ف مالات کلسیم ، منگنز ، منیزیوم ، اسید فسفریک و آلانتوئین می باشد . *********************** خواص داروئی: گاو زبان از نظر طب قدیم ایران سرد است 1)گل گاو زبان و برگ های تصفیه کننده خون است 2)آرام کننده اعصاب است 3)عرق آور است 4)ادرار آو ر است 5)کلیه ها را تقویت می کند 6)سرمخوردگی را برطرف می کند 7)برای از بین بردن سرفه از دم کرده گل گاو زبان استفاده کنید 8)در درمان برونشیت موثر است 9)بی اختیاری دفع ادرار را درمان می کند 10)التهاب و ورم کلیه را درمان می کند 11) در درمان بیماری سرخک و مخملک مفید است 12)ضماد برگ های گاو زبان برای رفع ورم موثر است 13)برگهای گاوز بان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده کنید 14)برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C می باشد و در بعضی از کشورها آنرا داخل سالاد می ریزند . ***************** مضرات : گاوزبان بعلت داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و کودکان مضر است   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٢۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۳

 

یک ضرب المثل چینی: چشم‌ها پنجره روح می‌باشند. باید از این عضو محافظت کرد. هر سال 6/1 افراد 55 ساله یا پیرتر آمریکایی دچار اضمحلال نقطه‌ای در شبکیه (macula) می‌شوند، و بیش از 1 میلیون از کاهش بینایی رنج می‌برند. در زیر راههایی را برای حفاظت و مراقبت از چشم ملاحظه می‌کنید. غذاهای مفید برای چشم حفاظت از چشم استفاده کنید. اسفناج سرشار از لوتئین و زیکسانتین می‌باشند (آنتی اکسیدان‌هایی که از شبکیه در مقابل تخریب Macula حفاظت می‌کنند). فراموش نکنید: چربی جذب لوتئین را افزایش می‌دهد. لذا اسفناج را با روغن زیتون میل کنید. هویج مملو از ویتامین A است و خوراکی مفیدی برای چشم می‌باشد. Bilberry (نوعی توت) از خانواده زغال اخته، سرشار از آنتی اکسیدان است و جریان خون را به اعصاب چشم افزایش می‌دهد. در حال حاضر داروهای گیاهی فراوانی وجود دارند که برای چشم مفید می‌باشند. این داروها شامل ولف بری یا گجی بری هستند که قدرت بینایی را افزایش می‌دهند، همچنین غنی از کاروتنوئید می‌باشند. گل داوودیchrasanthemum)) می‌تواند فشار را در چشم کاهش دهد. سوسنبر یک داروی گیاهی سنتی و غنی از آنتی اکسیدان است که به چشم شفافیت می‌بخشد. مصرف روزانه ویتامین E خطر آب مروارید را تا 2/1 کاهش می‌دهد. اگر این داروهای گیاهی در دسترس نبودند می‌توان از مکمل‌های آنها استفاده کرد. همیشه قبل از شروع هر برنامه‌ای با پزشک متخصص مشورت کنید. ورزش مناسب برای دید چشم بعضی از این ورزش‌ها برای بهبود بینایی مفید می‌باشند و در مرکز تائو ولنس آمریکا برای بیماران استفاده می‌شوند. این ورزش‌ها را هنگام صبح یا قبل از خواب انجام دهید، یا زمانی که به مدت طولانی پشت کامپیوتر نشسته‌اید و دچار درد چشم شده‌اید. فقط مواظب باشید دست‌های شما تمیز باشند و باید این ورزش را به طور مرتب انجام داد و ترجیحا 1 روز در میان. 1- گرم کردن چشم‌ها کف دو دست را به هم بمالید تا گرم شوند، سپس آنها را به مدت 5 ثانیه روی دو چشم قرار داده و چندین با کار را تکرار کنید. 2- فشار دادن لبه چشم با هر دو شست دست از درون به بیرون حدقه چشم را فشار بدهید. سپس این کار را با دو انگشت سبابه تکرار کنید. 3- چرخاندن کره چشم با پشت شست دست کره چشم را به آرامی فشار دهید و 12 بار آن را بالا و پایین برده و سپس 12 بار به طرفین ببرید. 4- چرخاندن چرخهای آینده انگشتان شست دست را روی گیج‌گاه قرار داده و با حرکت چرخشی ماساژ دهید. همین حرکت را روی فاصله بین ابروهایتان تکرار کنید، سپس زیر چشمان در دو طرف بینی. 5- خیره شدن یک شی را تا جایی که ممکن است دور از چشم خود نگه دارید و به آن خیره شوید، سپس به آرامی آن را به چشم خود نزدیک کنید تا جایی که فاصله شی تا بینی 15 سانتی‌متر گردد و روی شی متمرکز شوید همانطور که آن را دور می‌کنید. چند بار این تمرین را تکرار کنید و بین هر بار به چشم یک استراحت بدهید. 6- چرخاندن کره چشم با چشمان باز، چشمانتان را سه بار در جهت چرخش عقربه‌های ساعت و سه بار عکس آن بچرخانید. سعی کنید تا آنجا که می‌توانید با چشمانتان به سمت حدقه‌هایتان نگاه کنید. 7- در زمان کار کمی استراحت کنید سر خود را به دیوار تکیه دهید و چشم‌های خود را ببندید و 3 ثانیه استراحت کنید. همچنین از خستگی چشم و نور شدید خورشید اجتناب کنید   
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٢٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۳

 

هویج گیاهی است دو ساله دارای ریشه راست و ساقه بی کرک که نوع پرورش یافته آن در اکثر نقاط زمین کشت می شود . قسمت مورد استفاده گیاه هویج ،ریشه ،میوه و تخم آن است .

 

ترکیبات شیمیایی:

هویج دارای ۸۷ % آب ، ۱/۵ مواد ازته ، ۲/۰ % چربی ، ۸ % مواد گلوسیدی ، حدود 1/5% سلولز و مقداری ماده رنگی کاروتن (ویتامین A ) و دیاستازهای مختلف و ویتامین های A,B,C,D,E می باشد .

خواص داروئی:

در هویج یک نوع آنسولین گیاهی وجود دارد که اثر کم کننده قند خون را درا می باشد بنابراین این عقیده قدیمی که هویج برای مبتلایان به بیماری قند خوب نیست کاملا غلط است وبیماران قند می توانند به مقدار کم از این گیاه استفاده کنند . هویج با داشتن مواد مقوی و ویتامین ها یکی از مهمترین و مفیدترین برای بدن می باشد . خوردن هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا می برد مصرف هویج در برطرف کردن بیماریهای آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،تحریک مجاری هضم و تنفسی ، سرفه های مقاوم ، آسم ،اخلاط خونی و دفع کرم اثر معجزه آسائی درد از هویج می توان در مورد زیر استفاده کرد.

برای برطرف کردن یبوست یک کیلو هویج را رنده کنید و در مقداری آب دو ساعت بجوشانید تا مانند ژله در آید صبح ناشتا چند قاشق بخورید.
سوپ هویج برای کودکان شیر خوار که معده حساس دارند : ابتدا 200 گرم هویج رنده شده را در دیگ بریزید و روی آن یک لیتر آب اضافه کنید و بجوشانید تا کاملا هویج ها له شود . سپس آنرا صاف کرده و به نسبت مساوی باشیر مخلوط کرده و در شیشه شیر بچه ریخته و به او بدهید .
تخم هویج را به مقدر یک قاشق غذا خوری در یک لیوان آب جوش ریخته و آنرا بمدت 5 دقیقه دم کنید . این دم کرده اثر نیروی دهنده، اشتها آور ، زیاد کننده شیر خانم های شیر ده و اثر قاعده آور درد.
برگ هویج را با آب بجوشانیدا ین جوشانده را غرغره کنید برای آبسه مخاط دندان و دهان موثر است بعلاوه می توان برای رفع ترک و خراش پوست استفاده کرد.
هنگامیکه کودک شروع به دندان درآوردن می کند یک قطعه هویج باریک را برای دندان زدن به او بدهید .
آب هویج را اگر روی صورت بکشید باعث روشن شدن و جلوه پوست صورت می شود .
اگر بخواهید لاغر شوید همه روزه با غذا هویج خام بخورید.
اگر می خواهید چاق شوید بعنوان صبحانه باید آب هویج بخورید.
هویج و پیاز را با هم بجوشانید و به آن آب لیمو اضافه کنید داروی موثری برای درمان بیماریهای عصبی ،امراض کلیوی و همچنین جوان کننده پوست می باشد.
خوردن هویج برای بیماریهای بواسیر موثر است .
برای خارج کردن سنگ کیسه صفرا هویج اثر معجزه آسا درد.
خوردن هویچ جوشهای صورت را درمان می کند .
برای تقویت قوای جنسی و تحریک کبد و روده ها هویج داروی موثری است.
** در فرانسه بیمارستان معروفی وجود دارد که برای درمان بیماریهای کبدی فقط از سوپ هویج استفاده می کنند و دستور تهیه این سوپ بشرح زیر است حدود 750گرم هویج را رنده کنید و آنرا در ظرفی که مقداری آب نمک درد بریزید سپس بان یک قاشق چایخوری جوش شیرین و یک قشلق سوپخوری کره اضافه کنید آنرا بجوش آورده و با آتش ملایم بپزید تا آب بخارشود و هر روز یک بشقاب از آن را میل کنید.
هویج اعمال روده ها را منظم می کند و کمبود الیاف غذاهای گوشتی را جبران می کند بنابراین آنهایی که گوشت زیاد مصرف می کنند حتما باید هویج بخورند تا مشکل یبوست نداشته باشند .
برای برطرف کردن اسهال بچه ها بهترین دارو سوپ هویج است . برای این منظور باید 500 گرم هویج را رنده کرده و آنرا در یک لیتر آب بجوشانید تا آنکه هویج کاملا پخته و نرم شود سپس آنرا در آسیاب برقی ریخته تا آنکه بصورت شربت در آید بعد بآن آّب اضافه کرده تا آنکه حجم آن یک لیتر شود .برای بچه هایی که معده حساس دارند سوپ هویج بهترین دارو است بدین ترتیب که می توان یک یا دو بار در روز بجای شیر به بچه سوپ هویج داد حتی برای بچه هایی که کمتر از سه ماه دارند می توان بطور متناوب سوپ هویج به طفل داد یعنی یک وعده شیر و یک وعده سوپ هویج و بعد از سه ماهگی این روش تبدیل به یک وعده سوپ و دو وعده شیر می شود .
آب هویج در صبح ناشتا مواد سمی را از خون خارج می کند.
اگر آسم یا گرفتگی صدا درید آب هویج بخورید.
خانم هایی که پوست حساس دارند حتما باید پوست صورت و گردن خود را با آّب هویج پاک کنند .
دم کرده تخم هویج و یا جویدن تخم هویج گاز معده را خارج کرده و فعالیت روده ها را زیاد می کند .
طرز استفاده:

هویج را نباید هیچگاه پوست کند زیرا مواد مغذی و ویتامین های خود را از دست می دهد بلکه باید آنرا با برس شست و مصرف کرد .

مضرات :

البته با تمام خواص زیادی که هویج دارد مصرف آن نباید زیاده روی کرد دیده شده آنهائیکه هویج زیاد مصرف می کنند رنگ پوست و چشم آنها زرد می شود که البته خطری ندارد چون اگر چند روز هویج مصرف نکنند دوباره پوست و چشم به رنگ طبیعی خود برمی گردند .

   

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۱:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۳