سویا                                                                                                                                                

ـ سلامتی با سویا:

در اوایل که مردم سویا را شناخته بودنداز ان به عنوان غذای برای طیور استفاده می کردند. از5000 سال قبل در چین ، دانه سویا به عنوان یک ماده مغذی شناخته شد و تبدیل به غذای مردم جنوب شرغی آسیا شد. چینی ها سویا را همراه با برنج به عنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند. سویا در ایران به نام (لوبیا روغنی) سوژا و دانه سویا معروف است. فرآورده های سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه می توان از آنها استفاده کرد.شیر سویا ، سُس سویا ، سویای تخمیر شده و جوانه سویا از جمله محصولاتی است که از سویا به دست می آید. سویا دارای پرتئین   بالایی است. پرتئین سویا اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن را تاًمین می کند. هنگامی که سویا به همراه برنج مصرف می شود ، پرتئین آن با پرتئین فرآورده های گوشتی برابری می کند ، در حالی که میزان کلسترول و چربی آن پایین است.

 

ـ درون سویا:

100 گرم دانه خشک و رسیده وسویا دارای 10 گرم آب، 34 گرم پرتئین ، 5/17 گرم چربی ، 29 گرم مواد نشاسته ای ، 226 میلی گرم کلسیم ، 550 میلی گرم فسفر و 4/8 میلی گرم آهن است . سویا از نظر ویتامین  های گروه ب بسیار غنی است و دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین  ب1 ، ویتامین ب2، ویتامین ب3، ویتامین آ ، ویتامین کا و ویتامین ای است.

 

ـ خواص سویا:

سویا گذشته از این که غذای کامل و سرشار از پرتئین هاست هیچ نوع کلسترل مضر و چربی در بر ندارد. همچنین مصرف سویا باعث افزایش کلسترول خوب نیز در بدن میشود و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

مطالعات آماری نشان می دهد مصرف سویا در خانم های یائسه از بروز پوکی استخوان در آنها جلوگیری می کند. مردان نیز از فواید سویا در این زمینه بی بهره نیستند ، زیرامصرف آن استخوان را محکم کرده، کمبود مواد معدنی را جبران می کند و باعث کاهش بیماری آرتروز میشود.سویا دارای فیبر زیادی است. فیبر موجب کاهش وزن ، کاهش کلسترول و تری گلیسیریدها و افزایش کارکرد روده بزرگ می شود و از سرطان روده بزرگ جلو گیری می کند.همچنین جلوی یبوست را می گیرد.نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است ؛ زیرا اولا ارزش غذایی زیادی دارد،ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است.مصرف سویا باعث بهبود عملکرد پروستات نیز می شود. علّت این امر این است که سویا حاوی مقادیر زیادی ایزوفلایون است.ایزوفلاین یک نوع آنتی اکسیدان بر جسته و مؤثر در جلوگیری از ایجاد غدد سرطانی در پروستات است. پروتئین سویا از ترشّح آنزیم هایی که باعث تحریک رشد نا بهنجار سلول های تشکیل دهنده ی پروستات می شوند ، جلوگیری میکند. محققان معتقدند میزان پایین سرطان پروستات در مردان آسیایی به علت استفاده آنها از سویاست.

 

 

ـ سویا و یائسگی:

 نشانه های یائستگی در نتیجه کاهش استروژن (هورمون زنانه) به وجود می آیند. اگر شما جزو مصرف کنندگان سویا هستید ، زیاد نگران عوارض یائسگی نباشید. تحقیقات نشان داده است زنانی که هر روز سویا مصرف می کنند ، حدود 40 در صد عوارض ناشی از یائسگی را از بین می برد. سویا دارای موادی است که بدون ایجاد مشکلات ناشی از استروژن (هورمون زنانه که در داروها هم هست) حالت گر گرفتگی را در خانم ها کاهش می دهد. البته برای داشتن این اثر باید سویا به طور مداوم مصرف شود.در دوران قبل از یائسگی نیز بسیاری از زنان دچار بعضی اختلالات هورمونی می شوند. بررسی ها نشان داده مصرف سویا در این دوران نیز ، میتواند ، سطح هورمون بدن زنان را تنظیم کند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : سویا

 

پسته و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی 


 

 پسته در رژیم غذایی می تواند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی کاهش دهد.

 


گنجاندن پسته در رژیم غذایی می تواند از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی و تنگ شدن شریانهای قلبی به علت رسوبات خونی جلوگیری کند و کلسترول خون را نیز کاهش دهد.تحقیقات جدید نشان می دهد داوطلبانی که مدت یک ماه مرتبا 28 گرم پسته در روز مصرف کردند میزان کلسترول خون آنها 8 / 4 درصد کاهش یافته است.با مصرف پسته سطح کلسترول "بد" لیپو پروتئین با غلظت کم هم در آنها 11 / 6 درصد کم می شود.پژوهش ها نشان می دهد که پسته سطح کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد و در ضریب لیپوپروتئین هم تغییراتی مفید صورت می دهد.محققان می گویند پسته دارای مقادیر زیادی ماده گیاهی ضد اکسیدانت لوتئین است که معمولا در سبزیجات پربرگ و تیره رنگ موجود است .

 

پسته

پسته درخت دو پایه ای است که ارتفاع آن به حدود 5 متر می رسد و به حالت خودرو در ایران و افغانستان می روید. برگ های درخت پسته متناوب و مرکب از 2 یا 3 برکچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی است و به رنگ سبز روشن و گل های آن خوشه ای است. مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم وخشک و به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. پسته مغز و ذهن را تقویت می کند و برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. یرای باز کردن مجاری کبد پصرف پسته توصیه می شود. پسته معده را تقویت می کند و برای تسکین سرفه مفید است. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند. جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است. البته مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون و بدن بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود، البته اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند م مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : پسته

 

 

خیار دریایی علیه مالاریا

نتایج این پژوهش جدید نشان داد که خیار دریایی می تواند سلاح جدیدی برای جلوگیری از انتقال انگل مالاریا باشد. این موجود دریایی پروتئینی موسوم به لکتین تولید می کند که مانع از رشد انگل ها می شود. یک گروه از پژوهشگران بین المللی با استفاده از مهندسی ژنتیک، پشه هایی تولید کرده اند که حامل انگل مالاریا هستند و پروتئین مشابهی به هنگام تغذیه از خون تولید می کنند. مطالعات نشان داده است که این پروتئین رشد انگل ها را در داخل معده حشره فوق مختل می کند. مالاریا هر سال باعث بیماری شدید 500 میلیون نفر در سراسر جهان می شود و جان بیش از یک میلیون نفر را می گیرد. آمارها نشان می دهد که حدود 40 درصد از جمعیت جهان در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : خیار

 

 

گوجه فرنگی ( تغذیه و سلامت ) 

گوجه فرنگی از هزاران پیش وجود داشته است، البته در ابتدا به اندازه یک گیلاس بوده و کمکم بر اثر پرورش درشت تر شده است. وطن اصلی این گیاه، آمریکای جنوبی است. در قرن شانزدهم در کشور پرو به مقدار زیادی کشت می شد. گوجه فرنگی در قرن هفدهم به انگلستان و هلند راه یافت و چون بسیار گران بود، فقط مردم ثروتمند می توانستند از آن استفاده کنند و به نام "سیب عشق" معروف شد.

از لحاظ کشت و زرع، گوجه فرنگی جزء سبزی هاست در حالی که از نظر گیاه شناسی در دسته میوه ها جای دارد و گیاه شناسان آن را از مرکبات می دانند. مصرف گوجه فرنگی مرتب در حال افزایش است و بعد از سیب زمینی بالاترین مصرف را در بین سبزی ها دارد.

گوجه فرنگی در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت می شود و تقریبا در تمام فصول سال وجود دارد. این گیاه انواع مختلفی دارد که حدود شانزده نوع آن در بازار به فروش می رسد.

گوجه فرنگی را باید هنگامی که کاملا رسیده باشد، از بوته چید و مصرف کرد، زیرا گوجه فرنگی نارس و سبز برای بدن به خصوص برای کلیه ها مضر است. البته در کشورهای صنعتی، گوجه فرنگی را کال می چینند زیرا مدت زمان نگهداری آن در انبار و رسیدن به مقصد برای قرمز شدن میوه کافی است. اگر گوجه فرنگی کاملا قرمز باشد ولی هنگام باز کردن، تخم آن سبز باشد، نشانه این است که گوجه فرنگی را کال چیدند و بعد رسیده است.

 

گوجه فرنگی گیاهی است یک ساله و دارای شاخه های زیاد که ارتفاع آن تا حدود یک متر می رسد.

گوجه فرنگی حاوی کلسیم، فسفر، پتاسیم، نیاسین، آمینواسید های مختلف، بتاکارون و ویتامین c است.

این میوه پر خاصیت به دفع مواد سمی خون کمک می کند و تصفیه کننده آن است. اسید اوریک را دفع و کبد را تصفیه و تمیز می کند. ملین است برای تقویت عمومی بدن و تقویت مسلولین به کار می رود، برای درمان ورم ملتهمه چشم بسیار مفید است، زنگ زدن گوش را از بین می برد، سنگ کلیه را دفع می کند، از بروز سرطان جلوگیری می کند و در واقع ضد سرطان است. از سرطان پروستات در مردان جلوگیری می کند، برای مبتلایان به نقرس و روماتیسم غذای مفیدی به حساب می آید. از ورم آپاندیس و تصلب شرایین جلوگیری می کند، اوره خون را پایین می آورد و ورم مفاصل را از بین می برد، همچنین برای ورم مخاط روده مفید است و به صورت موضعی کک و مک پوست را بر طرف می کند.

افرادی که معده و روده حساسی دارند و اسید معده آنها زیاد است یا افرادی که به گوجه فرنگی حساسیت دارند باید در مصرف گوجه فرنگی احتیاط کنند.

گوجه فرنگی منبع بتا کاروتن ، ویتامین C ، ویتامین A ، فیبر ، پتاسیم ، آهن ، منیزیم ، لیکوپن ، کلسیم، می باشد . با خوردن یک گوجه فرنگی نیاز نیمی از ویتامین C روزانه شما برآورده می شود.

لیکوپن موجود در گوجه فرنگی عاملی ضد سرطان و بیماری های قلبی است . گوجه فرنگی حرارت دیده خواص خود را ازدست می دهد . مصرف گوجه فرنگی سبز برای کلیه مضر است .

درحین انتخاب بهتر است ، انواع قرمز و گوشتی را انتخاب کنید . انواع خیلی رسیده که زدگی و له شدگی دارد را انتخاب نکنید

گوجه فرنگی از هزاران سال پیش وجود داشته است. گوجه فرنگی امروزه در تمام مناطق دنیا کشت می شود و تقریبا در تمام فصول سال وجود دارد. گوجه فرنگی را باید هنگامی که کاملا رسیده از بوته چید و مصرف کرد زیرا گوجه فرنگی نارس و سبز برای بدن به ویژه کلیه ها زیان آور است البته در کشور های صنعتی گوجه فرنگی را کال می چینند تا هنگامی که به مقصد می رسد و یا در انبار می رسد و قرمز می شود. اگر گوجه فرنگی کاملا قرمز باشد اما هنگامی که آن را باز می کنند تخم آن سبز باشد نشانه این است که گوجه فرنگی را کال چیده اند و بعدا رسیده است. گوجه فرنگی گرچه دارای اسید سیتریک است اما بدن را قلیایی می کند. گوجه فرنگی درجه قلیایی بودن خون را بالا برده و به دفع مواد سمی خون کمک می کند به طور کلی تصفیه کننده خون است. به دفع اسید اوریک کمک می کند. برای درمان ورم ملتحمه چشم مفید است. سنگ کلیه را دفع می کند. آقایان با خوردن مرتب گوجه فرنگی می توانند خود را در مقابل سرطان پروستات بیمه کنند. گوجه فرنگی از ورم آپاندیس جلوگیری می کند. برای رفع دندان درد، ریشه و شاخه برگ های گوجه فرنگی را با آب بجوشانید و این جوشانده را مزمزه کنید. از جوشانده برگ گوجه فرنگی برای دفع شته و حشرات تیز می توانید استفاده کنید. به این منظور باید یک کیلوگرم برگ تازه گوجه فرنگی را در یک لیتر سرکه خیس کرده و در داخل ظرفی که 2 لیتر آب جوش دارد، بریزید و ظرف را روی اجاق قرار داده و به مدت 15 دقیقه بجوشانید ظرف را از روی اجاق برداشته بگذارید تا دو روز بماند و گاهگاهی آن را هم بزنید. سپس آن را با فشار صاف کنید. گوجه فرنگی برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید است. اوره خون را پایین می آورد. ورم مخاط روده را رفع می کند. برای تمیز کردن خون باید از آب چوجه فرنگی و کرفس به نسبت مساوی و به مقدار سه فنجان در روز قبل از غذا و به مدت سه هفته استفاده کنید. برای تمیز کردن لکه جوهر روی لباس یک تکه پنبه را در داخل آب گوجه فرنگی برده و لکه جوهر را با آن مالش دهید و سپس آن را بشوئید. اگر پوست شما کک و مک دارد هر روز آن را با آب گوجه فرنگی تمیز کنید، کم کم کک و مک ها را از بین می برد.

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : گوجه فرنگی

 

درمانگر

 

میوه های درمانگر


این سه نوع میوه بسیار عالی است اما اشتباه نکنید. انواع میوه ها می تواند آرایشی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای مقابله کننده با بیماری ها را برای انسان فراهم کند. در حقیقت گسترش افق دید نسبت به میوه ها می تواند به طور قابل ملاحظه ای سبب بهبود سلامت فرد شود. بسیاری از افراد تنها به خوردن چند نوع میوه اکتفا می کنند و در این زمینه تنوعی به کار نمی برند در حالیکه خوردن انواع میوه ها می تواند طیف رنگین کمان سلامتی را کامل کند. در ادامه به بعضی از این میوه ها و تاثیر شگفت انگیز آنها بر سلامتی اشاره خواهد شد.
فشار خون نرمال با....
موز و بهتر از آن انجیل تازه
6 عدد انجیر تازه حاوی 891 میلی گرم پتاسیم کاهش دهنده فشار خون است. یعنی 20% از نیاز روزانه به این ماده با خوردن انجیر تامین می شود.مقدار پتاسیم موجود در این تعداد انجیر برابر با مقدار موجود در یک موز بزرگ است. مطالعه 5 ساله اخیر در نیوزلند ثابت کرده که منابع غنی از پتاسیم سرعت مرگ و میر در افراد 55 سال و بیشتر را به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این میوه ها همچنین سبب ارتقا سلامت استخوان می شود. انجیر یکی از منابع سرشار از کلسیم است که کلسیم موجود در آن(6 عدد) معادل نصف فنجان شیر پر چربی است.
سلامت قلب و پیشگیری از بیماری ها و حملات قلبی با....
انگور قرمز و بهتر از آن لیچی

مطالعه ای ثابت کرده که پلی فنول موجود در میوه لیچی سبب حفظ سلامت قلب می گردد و مقدار آن 15% بیشتر از مقدار پلی فنول موجود در انگور قرمز است. این ترکیبات همچنین نقش موثری در پیشگیری از بیماری های حادی مثل سرطان ها دارد. میوه لیچی همچنین در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه نقش موثری ایفا می کند. میوه لیچی در جنوب چین کشف شده است. لیچی پوسته خشک و چوبی نازک دارد که پر از دندانه های تیز است. زیراین پوست خشک ، بافت لیزی خوابیده که شیرین است. از میوه لیچی استفاده های فراوانی می شود . روی کیک می ریزند. از آن شربت و شراب می سازند. یا با بستنی می خورند. در ضمن عسلی که کندوی زنبورهایش در کنار درختان لیچی است ، بسیار مرغوب و لذیذ می باشد.
پوست زیبا با....
پرتغال و بهتر از آن گواوا

یک فنجان از میوه گواوا 5 برابر بیشتر از یک پرتغال متوسط حاوی ویتامین c می باشد. زنانی که از منابع ویتامین c غنی استفاده می کنند، کمتر از دیگران دچار چروک های پوستی می شوند. این میوه همچنین در مبارزه با انواع باکتری ها بسیار موثر است. این میوه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است. گواوا یک میوه گرمسیری است. این میوه در ایران کاشته می شود. در شمال ایران با نام خارجی گواوا معروف است و در جنوب به اشتباه زیتون می خوانند. گواوا درختچه ای است همیشه سبز که برگ های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل های آن معطر است. میوه آن گوشتدار است. دانه های آن مانند حبه انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین و خوردنی است و آن را به طور خام یا پخته به شکل مربا و ژله می خورند.
کاهش کلسترول با......
سیب و بهتر از آن گلابی آسیایی
یک گلابی آسیایی بزرگ تقریبا حاوی 10 گرم از فیبرهای کاهنده کلسترول است که تقریبا 40% از نیاز روزانه را تامین می کند. درحالیکه یک سیب بزرگ نصف این مقدار را تامین می کند. افرادی که از منابع فیبردار استفاده می کنند کلسترول بد خون آنها پایین تر از بقیه افراد است. این میوه همچنین مانع از افزایش وزن تصاعدی می شود.
مقابله با سرطان با ......
هندوانه و بهتر از آن پاپایا یا خربزه درختی

این دو نوع میوه از منابع غنی بتاکریپ اکسانتین است که مانع از بروز سرطان ریه می شود. هندوانه همچنین سرشار از لیکوپن است که مانع از انواع سرطان ها مثل معده ، پروستات و ....می شود. همچنین این نوع میوه باعث افزایش قدرت ترمیم بدن می شود. مثلا در صورت مصرف موضعی پاپایا بر روی سوختگی ، سرعت بهبود افزایش می یابد. نوعی آنزیم به نام پاپین در این میوه ها وجود دارد که به هضم کمک می کند. پاپین آنزیمی است که به شکستن آمینو اسیدها کمک می کند.
__________________

 

درمانگر

 

میوه های درمانگر
امروزه مردم امریکا گرایش قوی تری نسبت به انواع میوه ها یافته اند. میوه هایی مثل موز، سیب و پرتغال همیشه حاضر است .

این سه نوع میوه بسیار عالی است اما اشتباه نکنید. انواع میوه ها میوه ها می تواند آرایشی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای مقابله کننده با بیماری ها را برای انسان فراهم کند. در حقیقت گسترش افق دید نسبت به میوه ها می تواند به طور قابل ملاحظه ای سبب بهبود سلامت فرد شود. بسیاری از افراد تنها به خوردن چند نوع میوه اکتفا می کنند و در این زمینه تنوعی به کار نمی برند در حالیکه خوردن انواع میوه ها می تواند طیف رنگین کمان سلامتی را کامل کند. در ادامه به بعضی از این میوه ها و تاثیر شگفت انگیز آنها بر سلامتی اشاره خواهد شد.




فشار خون نرمال با....

موز و بهتر از آن انجیل تازه
6 عدد انجیر تازه حاوی 891 میلی گرم پتاسیم کاهش دهنده فشار خون است. یعنی 20% از نیاز روزانه به این ماده با خوردن انجیر تامین می شود.مقدار پتاسیم موجود در این تعداد انجیر برابر با مقدار موجود در یک موز بزرگ است. مطالعه 5 ساله اخیر در نیوزلند ثابت کرده که منابع غنی از پتاسیم سرعت مرگ و میر در افراد 55 سال و بیشتر را به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این میوه ها همچنین سبب ارتقا سلامت استخوان می شود. انجیر یکی از منابع سرشار از کلسیم است که کلسیم موجود در آن(6 عدد) معادل نصف فنجان شیر پر چربی است.
سلامت قلب و پیشگیری از بیماری ها و حملات قلبی با....


انگور قرمز و بهتر از آن لیچی
مطالعه ای ثابت کرده که پلی فنول موجود در میوه لیچی سبب حفظ سلامت قلب می گردد و مقدار آن 15% بیشتر از مقدار پلی فنول موجود در انگور قرمز است. این ترکیبات همچنین نقش موثری در پیشگیری از بیماری های حادی مثل سرطان ها دارد. میوه لیچی همچنین در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه نقش موثری ایفا می کند. میوه لیچی در جنوب چین کشف شده است. لیچی پوسته خشک و چوبی نازک دارد که پر از دندانه های تیز است. زیراین پوست خشک ، بافت لیزی خوابیده که شیرین است. از میوه لیچی استفاده های فراوانی می شود . روی کیک می ریزند. از آن شربت و شراب می سازند. یا با بستنی می خورند. در ضمن عسلی که کندوی زنبورهایش در کنار درختان لیچی است ، بسیار مرغوب و لذیذ می باشد.
پوست زیبا با....


پرتغال و بهتر از آن گواوا
یک فنجان از میوه گواوا 5 برابر بیشتر از یک پرتغال متوسط حاوی ویتامین c می باشد. زنانی که از منابع ویتامین c غنی استفاده می کنند، کمتر از دیگران دچار چروک های پوستی می شوند. این میوه همچنین در مبارزه با انواع باکتری ها بسیار موثر است. این میوه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است. گواوا یک میوه گرمسیری است. این میوه در ایران کاشته می شود. در شمال ایران با نام خارجی گواوا معروف است و در جنوب به اشتباه زیتون می خوانند. گواوا درختچه ای است همیشه سبز که برگ های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل های آن معطر است. میوه آن گوشتدار است. دانه های آن مانند حبه انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین و خوردنی است و آن را به طور خام یا پخته به شکل مربا و ژله می خورند.
کاهش کلسترول با......



سیب و بهتر از آن گلابی آسیایی
یک گلابی آسیایی بزرگ تقریبا حاوی 10 گرم از فیبرهای کاهنده کلسترول است که تقریبا 40% از نیاز روزانه را تامین می کند. درحالیکه یک سیب بزرگ نصف این مقدار را تامین می کند. افرادی که از منابع فیبردار استفاده می کنند کلسترول بد خون آنها پایین تر از بقیه افراد است. این میوه همچنین مانع از افزایش وزن تصاعدی می شود.
مقابله با سرطان با ......



هندوانه و بهتر از آن پاپایا یا خربزه درختی

این دو نوع میوه از منابع غنی بتاکریپ اکسانتین است که مانع از بروز سرطان ریه می شود. هندوانه همچنین سرشار از لیکوپن است که مانع از انواع سرطان ها مثل معده ، پروستات و ....می شود. همچنین این نوع میوه باعث افزایش قدرت ترمیم بدن می شود. مثلا در صورت مصرف موضعی پاپایا بر روی سوختگی ، سرعت بهبود افزایش می یابد. نوعی آنزیم به نام پاپین در این میوه ها وجود دارد که به هضم کمک می کند. پاپین آنزیمی است که به شکستن آمینو اسیدها کمک می کند.


  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ۳:٠۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩

 

 

پرتقال یکی از غنی ترین منابع ویتامین cمی باشد. البته باید دقت کرد که ویتامین cدر اثر سرما و گرما زیاد از بین می رود.جالب آن که پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است .ویتامین cیکی از عوامل مهم مهار کننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا می شناسند.

 

محققان دریافته اند که پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز موثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین یا ماده الیافی پوست و ورقه های نازک مابین پره های پرتقال است. برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال ،توصیه می شودکه پرتقال را بالایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.

پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتفال است که در عصاره آن وجوددارد.

افرادی که فشار خونشان بالاست و برای کنترل آن دارو مصرف می کنند به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا به دلیل بالا بودن سدیم در بدنشان پتاسیم آنها از حد طبیعی پایین تر آمده و مشکلاتی در وضع سلامت آن به وجود می آورد،آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یک لیوان بزرگ آب پرتقال حدود 350 میلی گرم پتاسیم وجوددارد.

توصیه هایی درباره مصرف آب پرتقال:

1- توصیه می شود به منظور تامین ویتامین cو ایجاد نیرو و مقاومت درمقابل انواع بیماری ها در طول 24 ساعت به میزان یک تا دو لیوان آب پرتقال بنوشید

2-پرتقال بهترین محرک برای افزایش اشتها است ،به همین دلیل سعی کنید آن را قبل از غذا میل کنید.

3-وجود هورمون نمو،کلسیم،فسفر،آهن ،ویتامین Aو ویتامین C در پرتقال ،شرایط لازم را برای رشد و نمو استخوان ها وعاج سازی به منظور استحکام دندان ها فراهم می کند،برای تقویت و رشد اطفال و نیز تامین مواد لازم بدن ،مصرف آن به زنان باردار وشیرده توصیه می شود.

4-در فصولی که پرتقال فراوان است ،بهترین و طبیعی ترین راه مبارزه با یبوست خوردن روزانه یک تا دو لیوان آب پرتقال است .

5-مصرف پرتقال به دلیل این که حاوی موادمعدنی کافی به ویژه پتاسیم است،منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود واز این طریق سموم بدن دفع می گردد،در نتیجه انسان را با نشاط می سازد.

پرتقال

پوست پرتقال رنگ های مختلفی دارد و سبز بودن آن دلیل نارس بودن نیست . آب پرتقال تازه آنزیم های مفیدی دارد که در اثر کنسرو شدن و فریز شدن اثر خود را از دست می دهد . سرشار از ویتامین C است دارای ویتامین A ، فولات و سایر ویتامین ها به میزان کمتر می باشد . پتاسیم ، فسفر ، منیزیم ، کلسیم از املاح معدنی موجود در پرتقال می باشد . برای انتخاب پرتقال بهتر است انواع پوست نازک و سنگین انتخاب شود

پرتقال، بهترین داروی تصفیه خون

مصرف پرتقال بیش از هر ماده غذایی باعث تصفیه خون شده و این میوه برای همه امراض مفید است. دکتر شهباز امینی فر، متخصص تغذیه در گفتوگویی با بیان این مطلب اظهار کرد: پرتقال مانع رسوب خون در جدار رگ ها شده و در درمان و پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین بسیار مفید است. وی با اعلام این که مصرف پرتقال در سنین پیری از بالا رفتن ترشی خون پیشگیری می کند، اعلام کرد: همچنین، مصرف این میوه برای میتلایان به دیابت مفید بوده و توصیه می شود. دکتر امینی فر در ادامه پرتقال را حاوی منابع کافی از ویتامین ث و کاروتن دانست و گفت: مصرف این میوه برای کلیه امراض و خصوصا کنترل بیماری اسکوربوت، تشنجات حاد و خونریزی های شدید بسیار مفید است.این متخصص تغذیه همچنین در پایان مصرف عصاره پوست پرتقال را دارای خاصیت ضد یبوست و موجب درمان این بیماری دانست.

 

 

میوه های درمانگر  امروزه مردم امریکا گرایش قوی تری نسبت به انواع میوه ها یافته اند. میوه هایی مثل موز، سیب و پرتغال همیشه حاضر است .

این سه نوع میوه بسیار عالی است اما اشتباه نکنید. انواع میوه ها میوه ها می تواند آرایشی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای مقابله کننده با بیماری ها را برای انسان فراهم کند. در حقیقت گسترش افق دید نسبت به میوه ها می تواند به طور قابل ملاحظه ای سبب بهبود سلامت فرد شود. بسیاری از افراد تنها به خوردن چند نوع میوه اکتفا می کنند و در این زمینه تنوعی به کار نمی برند در حالیکه خوردن انواع میوه ها می تواند طیف رنگین کمان سلامتی را کامل کند. در ادامه به بعضی از این میوه ها و تاثیر شگفت انگیز آنها بر سلامتی اشاره خواهد شد.
فشار خون نرمال با....
موز و بهتر از آن انجیل تازه
6 عدد انجیر تازه حاوی 891 میلی گرم پتاسیم کاهش دهنده فشار خون است. یعنی 20% از نیاز روزانه به این ماده با خوردن انجیر تامین می شود.مقدار پتاسیم موجود در این تعداد انجیر برابر با مقدار موجود در یک موز بزرگ است. مطالعه 5 ساله اخیر در نیوزلند ثابت کرده که منابع غنی از پتاسیم سرعت مرگ و میر در افراد 55 سال و بیشتر را به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این میوه ها همچنین سبب ارتقا سلامت استخوان می شود. انجیر یکی از منابع سرشار از کلسیم است که کلسیم موجود در آن(6 عدد) معادل نصف فنجان شیر پر چربی است.
سلامت قلب و پیشگیری از بیماری ها و حملات قلبی با....
انگور قرمز و بهتر از آن لیچی

مطالعه ای ثابت کرده که پلی فنول موجود در میوه لیچی سبب حفظ سلامت قلب می گردد و مقدار آن 15% بیشتر از مقدار پلی فنول موجود در انگور قرمز است. این ترکیبات همچنین نقش موثری در پیشگیری از بیماری های حادی مثل سرطان ها دارد. میوه لیچی همچنین در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه نقش موثری ایفا می کند. میوه لیچی در جنوب چین کشف شده است. لیچی پوسته خشک و چوبی نازک دارد که پر از دندانه های تیز است. زیراین پوست خشک ، بافت لیزی خوابیده که شیرین است. از میوه لیچی استفاده های فراوانی می شود . روی کیک می ریزند. از آن شربت و شراب می سازند. یا با بستنی می خورند.  در ضمن عسلی که کندوی زنبورهایش در کنار درختان لیچی است ، بسیار مرغوب و لذیذ می باشد.
پوست زیبا با....
پرتغال و بهتر از آن گواوا

یک فنجان از میوه گواوا 5 برابر بیشتر از یک پرتغال متوسط حاوی ویتامین c می باشد. زنانی که از منابع ویتامین c غنی استفاده می کنند، کمتر از دیگران دچار چروک های پوستی می شوند. این میوه همچنین در مبارزه با انواع باکتری ها بسیار موثر است. این میوه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است. گواوا یک میوه گرمسیری است. این میوه در ایران کاشته می شود. در شمال ایران با نام خارجی گواوا معروف است و در جنوب به اشتباه زیتون می خوانند. گواوا درختچه ای است همیشه سبز که برگ های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل های آن معطر است. میوه آن گوشتدار است. دانه های آن مانند حبه انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین و خوردنی است و آن را به طور خام یا پخته به شکل مربا و ژله می خورند.
کاهش کلسترول با......
سیب و بهتر از آن گلابی آسیایی
یک گلابی آسیایی بزرگ تقریبا حاوی 10 گرم از فیبرهای کاهنده کلسترول است که تقریبا 40%  از نیاز روزانه را تامین می کند. درحالیکه یک سیب بزرگ نصف این مقدار را تامین می کند. افرادی که از منابع فیبردار استفاده می کنند کلسترول بد خون آنها پایین تر از بقیه افراد است. این میوه همچنین مانع  از افزایش وزن تصاعدی می شود.
مقابله با سرطان با ......
هندوانه و بهتر از آن پاپایا یا خربزه درختی

این دو نوع میوه از منابع غنی بتاکریپ اکسانتین است که مانع از بروز سرطان ریه می شود. هندوانه همچنین سرشار از لیکوپن است که مانع از انواع سرطان ها مثل معده ، پروستات و ....می شود. همچنین این نوع میوه باعث افزایش قدرت ترمیم بدن می شود. مثلا در صورت مصرف موضعی پاپایا بر روی سوختگی ، سرعت بهبود افزایش می یابد. نوعی آنزیم به نام پاپین در این میوه ها وجود دارد که به هضم کمک می کند. پاپین آنزیمی است که به شکستن آمینو اسیدها کمک می کند

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:٥۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩
تگ ها : خواص پرتقال

 

 

 

زیتون درخچه ای است به ارتفاع تقریبی سه متر که اگردر شرایط مساعد پرورش یابد، ارتفاع آن به حدود دوازده متر و قطر تنه اش به سه متر می رسد. میوه درخت زیتون به شکل بیضی با رنگ سبز تیره و دارای هسته سخت است.

 

درخت زیتون دارای عمر طولانی است و گفته شده که می تواند تا هزار سال عمر کند. منشاء درخت زیتون منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است.زیتون معمولا در اوایل تابستان شروع به گل دادن می کند و میوه آن کمکم ظاهر می شود. در اواخر تابستان میوه آن به ثمر می رسد. در این هنگام زیتون سبز است و به تدریج بنفش، قهوه ای و سپس سیاه می شود، به طوری که در اواخر پائیز که موقع برداشت میوه است، رنگ آن به کلی تیره است.

 

زیتون رسیده در حدود سی درصد روغن دارد. این روغن مخلوطی از اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید پالمیتیک است. روغن زیتون مایعی است زلال به رنگ زرد روشن مایل به سبز یا زرد طلایی. زیتون حاوی سدیم، ویتامین های A و E و آهن است.

 

از نظر طب قدیم ایران، زیتون رسیده، گرم و قابض و روغن آن گرم و خشک است. بهترین نوع زیتون میوه سبز رسیده آن است که در آب نمک پرورده شده باشد.

روغن زیتون به صورت خوراکی نرم کننده و صفرا بر است، کرم کش است، از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می کند، برای رفع سرفه های خشک مفید است، عامل ضد لخته شدن خون است و از رسوب کلسترول در رگ ها جلوگیری می کند. روغن زیتون به همراه آب لیمو دفع کننده سنگ کیسه صفراست.

 

روغن زیتون به صورت موضعی خارش ناشی از گزیدگی حشرات را بر طرف می کند، از ریزش موی سر جلوگیری می کند و درمان کننده بیماری نقرس است. روغن زیتون مهمترین روغن برای پخت وپز به حساب می آید چراکه بر اثر حرارت خراب نمی شود.

 

پزشکان و متخصصان تغذیه می گویند که زیتون اشتها را افزایش می دهد. کسانی که می خواهند لاغر شوند بهتر است زیتون شور بخورند.برگ زیتون فشار خون را کاهش می دهد و جوشانده برگ آن درد دندان را تسکین می دهد.
روغن زیتون علاوه بر کاهش کلسترول و جلوگیری از پیدایش عوارض عروقی، مانع رسوب کلسترول درون رگها و تنگ شدن آنها می شود.
پزشکان می گویند که اگر روزی دو قاشق روغن زیتون بخورید سلامت خود را تضمین می کنید.
بر اساس نتایج چندین پژوهش، زیتون به سبب داشتن ارزش غذایی بالا به رشد جنین در رحم کمک می کند.
پژوهشگران می گویند که روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است که درمان زخم معده و بیماری های قلب و تصلب شرایین و تشکیل استخوان کودکان مؤثر است.
زیتون و روغن آن میزان قند خون را تنظیم می کند و خاصیت ضد سرطانی دارد.

زیتون

روغن زیتون باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری های عروق کرونری (قلبی) می شود و نیز خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد . ویتامین E موجود در آن اثر آنتی اکسیدانت دارد و این اثرات را موجب می شود. همچنین روغن زیتون دارای یک ماده آنتی اکسیدان دیگر به نام پلی فنول است که باعث کاهش LDL و مانع آترواسکروز می گردد. بهتر است روغن زیتون در داخل یخچال نگهداری شود . در خارج از یخچال اثر محافظتی خود را از دست می دهد . همچنین زیتون حاوی کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم، ویتامین A و ویتامین C می باشد .

 

مسکنی به نام زیتون

از تحقیقاتی که صورت گرفت چنین بر می آید که نوع مرغوب روغن زیتون دارای یک ماده شیمیایی طبیعی است که مانند یک داروی مسکن کار می کند. 50 گرم روغن زیتون فرآوری نشده، معادل یک دهم یک دوز داروی ایبوپروفین، اثر دارد. ماده ای که در روغن زیتون وجود دارد یعنی اولئوکانتال مانند یک داروی ضد التهاب مؤثر است. روغن زیتون از مدّت ها قبل برای سلامتی انسان مفید تشخیص داده شده بود و در طب سنتی ایران برای کاهش درد دندان توصیه شده است. این ماده غذایی از جمله در کاهش خطر سکته مغزی، بیماری های قلبی،سرطان پستان، سرطان ریه و برخی از انواع فراموشی مؤثر است. یاد آور می شویم که مقدار چربی روغن زیتون زیاد است و تنها در حد اعتدال باید مصرف شود.     

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٢:٥٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٩

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٢٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٥
تگ ها : هندوانه

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٢٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٥
تگ ها : گون

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٥
تگ ها : زنجبیل

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٥
تگ ها : گزنه

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٥

 

  
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری ; ساعت ٧:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱٠/۱٥
تگ ها : چای دارچین